Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα τελευταία δύσκολα μέτρα της κρίσης
  • [02] Με ευλάβεια και λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Βόρεια Ελλάδα
  • [04] Στον εορτασμό των Θεοφανείων στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός
  • [05] Υπέρβαση στόχου για τα έσοδα τον Νοέμβριο και το ενδεκάμηνο του 2013
  • [06] Την Τετάρτη η συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος του Σουμάχερ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα τελευταία δύσκολα μέτρα της κρίσης

    Μήνυμα ενότητας έστειλε από την ακριτική Τέλενδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το πέρας της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε «καλή φώτιση και ομόνοια και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης»

    Και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ σε μια ακριτική περιοχή σαν ακρίτας και εγώ, ορεινός ακρίτας, να τιμήσω αυτούς εδώ που στέκονται και αντιστέκονται. Και έχουν δίκαια παράπονα, τους ξεχνάμε καμιά φορά, έχουν προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε, γιατί αξίζει για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους».

    Διαβάστε επίσης:

    Στον εορτασμό των Θεοφανείων στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός

    [02] Με ευλάβεια και λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη

    Με ευλάβεια, κατάνυξη και χωρίς απρόοπτα γιορτάστηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων, με σύμμαχο τον καλό καιρό και με πλήθος κόσμου να δίνει δυναμικό "παρών" στην τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου. Την τελετή κατάδυσης του τίμιου σταυρού στα κόκκινα, λόγω ερυθράς παλίρροιας, νερά του Θερμαϊκού κόλπου, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ενώ συνολικά βούτηξαν 23 άτομα, μεταξύ αυτών δύο ανήλικοι, αλλά και ο περσινός νικητής, πρώην δημοτικός αστυνομικός.

    Ο 45χρονος Αριστοτέλης Κούλγκας ήταν ο τυχερός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.

    Σε δηλώσεις του μετά την τελετή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Αυτή την περίοδο ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δοκιμάζεται. Αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη είναι περισσότερο φως, αλήθεια και φώτιση, με πρωταρχικό στόχο βέβαια την όσο γίνεται πιο γρήγορα μετουσίωση αυτών των θυσιών του ελληνικού λαού σε απτά αποτελέσματα, για να καλυτερεύσει η ζωή τους» ανέφερε.

    [03] Ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Βόρεια Ελλάδα

    Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Βόρεια Ελλάδα και στις περισσότερες περιπτώσεις όλα κύλησαν ομαλά. Στο μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μακεδονίας, στην πόλη της Καβάλας η τελετή ρίψης του τίμιου σταυρού έγινε παρουσία του Β' αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Καλαντζή, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής έκανε λόγο για «πολιτικά πρόσωπα που μεμψιμοιρούν, ενώ θα έπρεπε να χαίρονται τώρα που άρχισε να φαίνεται το φως και οι κόποι του ελληνικού λαού ν' αποδίδουν. Αντί όμως να χαίρονται γι' αυτό αντίθετα προσπαθούν ν' ακυρώσουν κάθε θετική προσπάθεια που γίνεται. Ο ελληνικός λαός όμως αντιλαμβάνεται και βλέπει το φως και είναι σίγουρος ότι μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες μέρες».

    Στην Ξάνθη ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε όπως κάθε χρόνο στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμονα. Στη Δράμα ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στα νερά της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας, όπου και φέτος βούτηξαν για να πιάσουν το σταυρό πολλοί νέοι τηρώντας έτσι το έθιμο της ημέρας. Στην Αλεξανδρούπολη ο αγιασμός των υδάτων έγινε στα νερά του κεντρικού λιμανιού, παρουσία πολιτών, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχές και βουλευτές. Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στον Νομό Σερρών. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς οι ιερείς άγιασαν τα νερά, ενώ τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα κρύα νερά της λίμνης Κερκίνης, στο λιμανάκι του Ληθοτόπου, όπου ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος έριξε τον Ιερό σταυρό.

    [04] Στον εορτασμό των Θεοφανείων στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός

    Με βροχερό καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου της πόλης και προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, βουλευτών του νομού, των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλεως και του νομού, καθώς και πλήθους πολιτών που αψήφησαν τη βαρυχειμωνιά και πήγαν στην παραλία.

    «Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στο λιμάνι της Καλαμάτας.

    Στη συνέχεια, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος, τα οποία ολοκληρώνονται, και σημείωσε ότι η κατασκευή τέτοιων έργων μειώνει την ανεργία και δίνει ελπίδα στον κόσμο.«Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

    «Και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα»

    [05] Υπέρβαση στόχου για τα έσοδα τον Νοέμβριο και το ενδεκάμηνο του 2013

    Υπέρβαση έναντι του στόχου του προϋπολογισμού σημειώνουν τα έσοδα τόσο τον μήνα Νοέμβριο όσο και το ενδεκάμηνο. Τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 2,37 δισ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική υπέρβαση 14% έναντι του αντίστοιχου μηνιαίου στόχου του προϋπολογισμού. Το ενδεκάμηνο τα συνολικά έσοδα ανέκαμψαν πλήρως και κινήθηκαν για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο σε θετικό έδαφος, εμφανίζοντας υπέρβαση 0,4%. Υπέρβαση στόχου της τάξη των 500 εκατ. ευρώ εμφάνισαν και οι επιστροφές φόρων που για το 11μηνο του 2013 διαμορφώθηκαν στα 3,06 δισ. ευρώ έναντι 2,56 δισ. ευρώ που προβλέπεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

    Σε ότι αφορά την είσπραξη του ΦΠΑ από τις ΔΟΥ, τον Νοέμβριο, σημειώθηκε υπέρβαση στόχου κατά 1,8% ενώ σε ορίζοντα ενδεκάμηνου η υπέρβαση έναντι του στόχου διαμορφώθηκε στο 3,3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τον Νοέμβριο σημειώθηκε νέα αύξηση στα 63,337 δισ. ευρώ των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημοσιο από τα φυσικά και νομικών πρόσωπα από 62,880 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

    [06] Την Τετάρτη η συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος του Σουμάχερ

    Οι Γάλλοι εισαγγελείς θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη σχετικά με την πορεία των ερευνών τους για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά το οποίο ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 1000 GMT στην πόλη Αλμπερβίλ στις Άλπεις, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουίνσι.

    Ο Γερμανός πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα βρίσκεται σε τεχνητό κώμα από τις 29 Δεκεμβρίου όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις.

    Οι έρευνες της εισαγγελίας επικεντρώνονται στην ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο Σουμάχερ κάνοντας σκι εκτός πίστας όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, γεγονός που κατέστησε επιβεβλημένη την μεταφορά του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

    Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης το κατά πόσο ήταν εμφανή και σωστά τοποθετημένα τα όρια ανάμεσα στις πίστες, δίπλα στον τόπο του ατυχήματος και κατά πόσο λειτούργησαν σωστά οι ασφάλειες στις δέστρες του Σουμάχερ, που ενώνουν το πέδιλο με την μπότα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 January 2014 - 13:30:23 UTC