Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους της οριστικής εξόδου από την κρίση»
  • [02] Υπερκαλύφθηκε, το 2013, ο στόχος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων
  • [03] Στο επίπεδο-ρεκόρ των 41,8 εκατομμυρίων, ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία
  • [04] Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

  • [01] «Μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους της οριστικής εξόδου από την κρίση»

    Ως «μια ωραία ευκαιρία η Ελλάδα να δείξει το πρόσωπο μιας χώρας - μέλους της ΕΕ, ισότιμης, κυρίαρχης, που διευθύνει τις εργασίες του Συμβουλίου στο όνομα και των 28 κρατών - μελών», χαρακτηρίζει την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται να βγει από την κρίση και το μνημόνιο. Αφού επισήμανε ότι η χώρα έχει κάνει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των δυτικών οικονομιών και ότι είναι η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη από πλευράς πρωτογενών πλεονασμάτων και μία από τις καλύτερες στον κόσμο, υπογράμμισε πως «έχουμε μια βάση η οποία μας επιτρέπει να συζητήσουμε φιλικά, συνεταιρικά, με τα άλλα κράτη μέλη, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για να διαμορφώσουμε τους όρους της οριστικής εξόδου από την κρίση». Και αυτό, όπως προσθέτει, «χωρίς να χάσει κανείς, προς κοινό όφελος όλων και χωρίς να επιβαρυνθεί κανένας Ευρωπαίος φορολογούμενος πολίτης ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα».

    [02] Υπερκαλύφθηκε, το 2013, ο στόχος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων

    Υπερκαλύφθηκε, το 2013, ο στόχος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που είχε τεθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα έφθασε στο 118% του στόχου, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, το 2014 και το 2015, απομένουν προς απορρόφηση ακόμη 5,8 δισ. ευρώ, ποσό που είναι ελάχιστα υψηλότερο από τον στόχο που πετύχαμε σε μία μόνο χρονιά, το 2013. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τα απολογιστικά στοιχεία για το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

    «Τα αποτελέσματα στις απορροφήσεις κονδυλίων είναι μια απόδειξη πως όταν γίνεται συστηματική δουλειά, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες και να διαψεύσουμε μύθους που κυκλοφορούν για τη χώρα μας στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

    Συγκεκριμένα, τη χρονιά που πέρασε, οι απορροφήσεις από τα Κοινοτικά Ταμεία ανήλθαν σε 4,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,89 δισ. ευρώ, που ήταν ο στόχος του μνημονίου. Η συνολική δημόσια δαπάνη, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής συμμετοχής ξεπέρασε τα 5 δισ. ευρώ και το ποσοστό των απορροφήσεων αγγίζει το 74%.

    [03] Στο επίπεδο-ρεκόρ των 41,8 εκατομμυρίων, ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία

    Ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία αυξήθηκε το 2013 σε επίπεδο - ρεκόρ, για έβδομο συνεχόμενο έτος, αν και η αύξηση ήταν μικρότερη από τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

    Δημιουργήθηκαν 232.000 νέες θέσεις απασχόλησης -σχεδόν οι μισές από ό,τι το 2012 και το 2011- και οι εργαζόμενοι έφθασαν τα 41,8 εκατομμύρια.

    Η ανεργία στη Γερμανία διατηρείται σταθερά λίγο κάτω από το 7% την τελευταία διετία.

    [04] Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου

    Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία της, στις 2,1778 λίρες (TL) για ένα δολάριο, θύμα του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου που συγκλονίζει την ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος έναντι του ευρώ οπισθοχώρησε επίσης στις 2,9879 TL για ένα ευρώ, κοντά στο συμβολικό όριο των 3 λιρών για ένα ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 January 2014 - 13:30:22 UTC