Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κατοικία δεν πρέπει να φορολογείται, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα
  • [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει
  • [03] Παράταση των αναπηρικών συντάξεων που εκκρεμούν στα ΚΕΠΑ
  • [04] Ψευδείς οι κατηγορίες εναντίον μου, δηλώνει η Μ. Μαλλιώρη
  • [05] Αψιμαχίες αγροτών - αστυνομίας έξω από τη Βουλή
  • [06] Η ιταλική Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2014
  • [07] Οι προτάσεις της Google «δεν είναι αποδεκτές» ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες

  • [01] Η κατοικία δεν πρέπει να φορολογείται, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα

    «Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, αποδεικνύει στην πράξη ότι το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει βαθειά, αλλά διαθέτει και τεράστιες εφεδρείες για να αντέξει- και μία απ' αυτές είναι δυστυχώς, ο λαός και η κάλπη», σημείωσε στην ομιλία της επί του νομοσχεδίου, η επικεφαλής των βουλευτών του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Απέναντι στους ισχυρισμούς της πλειοψηφίας ότι το νομοσχέδιο είναι ελαφρύτερο για τον φορολογούμενο από τον ΕΕΤΗΔΕ (το χαράτσι της ΔΕΗ), η κ. Παπαρήγα αντέταξε τις λαϊκές ανάγκες, τόσο στην υγιεινή διαβίωση, όσο και στην αναψυχή, τις οποίες το καπιταλιστικό σύστημα αδυνατεί να ικανοποιήσει, την ώρα που, όπως είπε, επιβαρύνει τον λαό με πρόσθετα φορολογικά έξοδα.

    «Έχει στα αλήθεια σκεφτεί κάποιος, ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει σε σπίτια τα οποία είναι από είκοσι έως και πενήντα χρόνων; Και ότι για να μπορέσεις να ζήσεις μέσ' στα σπίτια αυτά, πρέπει να τα "ταΐζεις" συνέχεια;», ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών η κ. Παπαρήγα.

    «Όποιος έχει ένα τέτοιο σπίτι, είναι να τον κλαις σήμερα. Δεν μπορεί να μη λάβετε υπ' όψιν και το κόστος τού δικαιώματος στην κατοικία. Δεν μας έδωσε κανείς την κατοικία δωρεάν. Είτε τη βρήκαμε, είτε τη φτιάξαμε», υπενθύμισε η κ. Παπαρήγα, για να διακηρύξει πως «η κατοικία δεν πρέπει να φορολογείται, αλλά τουναντίον να υπάρχει και πρόγραμμα λαϊκής στέγης, ακόμα και μέσα στον καπιταλισμό, καθώς το σύστημα δεν μπορεί να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες κατά 100%».

    [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει

    Προειδοποίηση προς τους ανάδοχους και τους αρμόδιους φορείς να «ανταποκριθούν» στο σύνολο των υποχρεώσεών τους, ώστε να τρέξει το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης, απηύθυνε σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    «Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τρεις μήνες μετά την (προηγούμενη) άφιξή μου εδώ στη Θεσσαλονίκη και τη διαβεβαίωση ότι ήρθα να ξεμπλοκάρω το έργο, ότι παρακολουθώ μέρα - μέρα, μέρα με τη μέρα, την εξέλιξη του έργου. Μετράω τις μέρες στην προθεσμία που έχω δώσει. Έξι μήνες» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αν μέσα σε έξι μήνες έχουν γίνει αυτά τα οποία έχουν δεσμευτεί οι ανάδοχοι και όλοι οι υπεύθυνοι τότε το έργο θα προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς. Εάν τυχόν δεν ανταποκριθούν σε όλη την υποχρέωση την οποία έχουν αναλάβει τότε είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω όλες εκείνες τις διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει το έργο».

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η διαδικασία καθυστέρησης του έργου ανήκει στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος παρακολουθεί το έργο και σημείωσε: «Το έργο θα προχωρήσει τελεία και παύλα. Δε θα ξαναπαίξουμε ούτε με την πόλη, ούτε με τους πολίτες της, ούτε με την οικονομία της χώρας».

    [03] Παράταση των αναπηρικών συντάξεων που εκκρεμούν στα ΚΕΠΑ

    Την παράταση των συντάξεων για όσους οι υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) εισηγείται το υπουργείο Εργασίας, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ως κατεπείγουσα και ως τέτοια την έκανε δεκτή η Επιτροπή.

    Τη ρύθμιση υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος και ενημέρωσε ότι η προσωρινή αυτή τακτοποίηση του θέματος έχει χρονικό ορίζοντα την 28η Φεβρουαρίου του 2014 και δεν θα χρειαστεί καμία περαιτέρω παράταση, αφού το 2014 θα είναι η χρονιά της απόλυτης εξομάλυνσης των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας.

    Το θέμα ήταν λυμένο μέσα στο 2013, αλλά η απεργία των γιατρών δημιούργησε νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί επείγουσα διάταξη ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος, ανέφερε ο κ. Βρούτσης. Πρόσθεσε δε, ότι ο θεσμός των ΚΕΠΑ ήταν έτοιμος μέσα στο 2013, ώστε η απονομή της σύνταξης να έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναμονής -επί παραδείγματι, στην Αθήνα έφτασε τον ένα με δύο μήνες- αφού είχε κλείσει η ψαλίδα των εκκρεμοτήτων που ο θεσμός εμφάνιζε ως αδυναμία.

    [04] Ψευδείς οι κατηγορίες εναντίον μου, δηλώνει η Μ. Μαλλιώρη

    Επεισοδιακή ήταν η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη της τέως πρόεδρου του ΟΚΑΝΑ, καθώς τελικά, αναγκάστηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο πεζοδρόμιο της οδού Αβέρωφ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού απαγόρευσε στην παραιτηθείσα πρόεδρο να δώσει τη συνέντευξη στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου. Η κ. Μαλλιώρη σχολίασε: «Τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω υποστεί ούτε στη χούντα. Κάποιοι επιθυμούν να σιωπήσω».

    Ακολούθως, χαρακτήρισε «ψεύδη και ανακριβή και επιλεκτική πληροφόρηση» τις κατηγορίες εναντίον της και προέτρεψε τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, να τη διαψεύσει, εάν τα όσα αναφέρει ο ίδιος για τον ΟΚΑΝΑ, δηλαδή ότι οι αυξήσεις μισθών κατά 182% στον Οργανισμό, αφορούν χρονικό διάστημα μετά το 2009. Επίσης, είπε ότι το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ έχει υπαχθεί κανονικά στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, και έχει υποστεί και τις τρεις μειώσεις μισθών, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους.

    Για όσα συνέβησαν έξω από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ, η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, που αναπληρώνει την παραιτηθείσα πρόεδρο, ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία».

    [05] Αψιμαχίες αγροτών - αστυνομίας έξω από τη Βουλή

    Στο Σύνταγμαβρέθηκαν σήμερααγρότες από αρκετούς νομούς της χώρας και κυρίως από τους νομούς της Κρήτης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη φορολόγηση της αγροτικής γης. Οι αγρότες μοίρασαν στους περαστικούς πορτοκάλια, ενώ δεν έλειψαν και αψιμαχίες με αστυνομικούς, έξω από τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

    Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε, πριν από λίγα λεπτά, με τραύμα στο κεφάλι ένας αγρότης διαδηλωτής που, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, δέχτηκε επίθεση με γκλομπ από αστυνομικό.

    [06] Η ιταλική Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2014

    Η βουλή της Ιταλίας έδωσε και νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα εγκρίνοντας σήμερα τον προϋπολογισμό του 2014, καθώς 350 βουλευτές εκφράσθηκαν υπέρ και 196 κατά, ενώ ένας επέλεξε την αποχή. Με τον τρόπο αυτό εγκρίθηκε οριστικά ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014.

    Η κυβέρνηση συμμαχίας έκανε γνωστό ότι σύντομα πρόκειται να εγκριθεί νέο διάταγμα για να μπορέσουν να καθοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια οι φοροελαφρύνσεις που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία.

    [07] Οι προτάσεις της Google «δεν είναι αποδεκτές» ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες

    Οι προτάσεις που έκανε η Google για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζει τις διαδικτυακές αναζητήσεις δεν επαρκούν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

    Η αδυναμία αυτή να ανταποκριθεί στις ανησυχίες της ΕΕ μπορεί να στοιχίσει στην αμερικανική εταιρεία έως και το 10% του ετήσιου τζίρου της. Το πρόστιμο που μπορεί να της επιβληθεί ενδέχεται να φτάνει τα έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Επιτροπή πραγματοποιεί έρευνα για τις πρακτικές της Google από τον Νοέμβριο του 2010, μετά τη διαμαρτυρία ανταγωνιστών της, όπως η Microsoft, για την κυριαρχία της εταιρείας αυτής στην αγορά μηχανών αναζήτησης στο Ίντερνετ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 December 2013 - 15:30:26 UTC