Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει ποσό 145.000 ευρώ της κρατικής επιχορήγησης που δεν χρησιμοποίησε
  • [02] Κ. Χατζηδάκης: Θα αποσυρθούν διατάξεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες
  • [03] Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς
  • [04] Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από κουτιά με γάλα, για τέταρτη χρονιά από τους Γιατρούς του Κόσμου
  • [05] Στο Σύνταγμα οι αγρότες
  • [06] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνεί κατηγορηματικά με την αξιολόγηγη της Standard & Poors
  • [07] «Πράσινο φως» για την κατασκευή της μονάδας ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα 5
  • [08] Άνι «Λοντοντέρι»: Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο το 1894!

  • [01] Η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει ποσό 145.000 ευρώ της κρατικής επιχορήγησης που δεν χρησιμοποίησε

    Η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στα κρατικά ταμεία το ποσό των 145.000 ευρώ το οποίο είχε δοθεί για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών και το οποίο δεν χρησιμοποίησε.

    Με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, γνωστοποιεί την επιστροφή από την τακτική κρατική επιχορήγηση, που λαμβάνει, του αντίστοιχου ποσού καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, αποφάσισε για το έτος 2013, να μη χρησιμοποιήσει το ποσό των 145.000 ευρώ που της αναλογεί από την τακτική χρηματοδότηση του έτους 2013 για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών. Η ΔΗΜΑΡ ζητάει είτε να υποδειχθεί τραπεζικός λογαριασμός του Δημοσίου ώστε να επανακατατεθούν εκεί τα χρήματα, είτε το ποσό αυτό να συμψηφισθεί με την τρίτη δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2013 που αναμένεται να πάρει.

    [02] Κ. Χατζηδάκης: Θα αποσυρθούν διατάξεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες

    Υπό την διακομματική άρνηση να συζητηθούν διατάξεις που δεν έχουν σχέση με τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποσύρει από το νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες έναρξης εφαρμογής την αρχή του 2014 αλλά και όσες δεν είναι απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων.

    Σε κλίμα έντονων αντιδράσεων από βουλευτές όλων των κομμάτων για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος με τον οποίο εισήχθη το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Χατζηδάκης αποδέχθηκε ότι «οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος».

    Σημείωσε, όμως, ότι κυρίως το θέμα των πλειστηριασμών απαιτεί ρύθμιση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και γι' αυτό επιβάλλεται να ενεργοποιείται η κοινοβουλευτική διαδικασία του κατεπείγοντος. «Οι προθεσμίες αποτελούν δημόσιο κείμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους βουλευτές να μην ξεχνούν ότι η χώρα μας τελεί «σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης».

    Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης σκιαγράφησε και τα λοιπά θέματα για τα οποία πρέπει άμεσα να ψηφίσει η Ολομέλεια και αφορούν στις διατάξεις για τον ΦΠΑ, τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, τις αναπηρικές συντάξεις και τις διατάξεις που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ ως προς την ΛΑΡΚΟ και τον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

    Προηγουμένως, ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τα πυρά όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και όλων των βουλευτών της συμπολίτευσης (Ντόρα Μπακογιάννη, Φεβρωνία Πατριανάκου, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Ιωαννίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος,) που έλαβαν τον λόγο, επισημαίνοντας ότι τα όριά τους έχουν εξαντληθεί και ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να επιμείνει σε διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να συζητηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

    Ο υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να εξειδικευθούν οι διατάξεις για τις οποίες επείγει η ψήφισή τους, από τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, μόλις εκείνος προσέλθει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

    Η επιτροπή διέκοψε τη συζήτηση μέχρι να υπάρξει συνεννόηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών.

    [03] Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισήχθη στις 10 το πρωί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών, την προστασία των δανειοληπτών και διατάξεις για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

    Το νομοσχέδιο κατατέθηκεχθες βράδυστη Βουλή και θα ψηφιστεί το Σάββατο από την Ολομέλεια, μετά από δεκάωρη συζήτηση.

    [04] Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από κουτιά με γάλα, για τέταρτη χρονιά από τους Γιατρούς του Κόσμου

    Ένα δέντρο φτιαγμένο από κουτιά με γάλα για τα παιδιά, που έχουν ανάγκη, στήνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου.

    Το δέντρο στην Αθήνα θα στηθεί στα Προπύλαια, στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο, και φέτος θα «απλώσει τα κλαδιά του» και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

    Στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας & Τσιμισκή, στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου και στα Χανιά στην πλατεία 1866.

    Εκτός από κουτιά με γάλα, οι ΓτΚ συγκεντρώνουν βρεφικό γάλα σε σκόνη, παιδικές τροφές, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι και ζάχαρη.

    [05] Στο Σύνταγμα οι αγρότες

    Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών και εκπροσώπων των αγροτικών συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας. Οι αγρότες εκφράζουν την αντίθεσή τους στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, τα οποία, όπως αναφέρουν, είναι εργαλεία δουλειάς και είναι παράλογο να φορολογούνται.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Γ. Τζωρτζάκης, δήλωσε ότι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στον αγροτικό τομέα, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτος Καραμίχας δήλωσε ότι αμφισβητούνται δύο βασικές αξίες, η ελευθερία και η ιδιοκτησία.

    Οι αγρότες θα επιδώσουν ψήφισμα στη Βουλή.

    [06] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνεί κατηγορηματικά με την αξιολόγηγη της Standard & Poors

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβήτησε κατηγορηματικά την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poors να αφαιρέσει το τριπλό "AAA" από την πιστοληπτική διαβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξαιτίας των όλο και πιο δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ των μελών για θέματα προϋπολογισμού.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «διαφωνεί με τον S&P για το ότι οι υποχρεώσεις των κρατών μελών ως προς τη συμβολή τους στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μπορεί να τεθούν εν αμφιβόλω σε περίπτωση εντάσεων», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

    [07] «Πράσινο φως» για την κατασκευή της μονάδας ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα 5

    Εκπληρώθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση του ομολογιακού δανείου ύψους 739 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ από κοινοπραξία ξένων τραπεζών, για τη χρηματοδότηση κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

    Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, εκδόθηκε η τελική ασφαλιστική κάλυψη από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων EULER HERMES για το δάνειο, με κόστος (επιτοκιακό κλπ) που διαμορφώνεται κοντά στο 5%.

    «Ένα τέτοιου μεγέθους δάνειο αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν διεθνείς οργανισμοί τόσο ως προς το συγκεκριμένο έργο και την εταιρεία αλλά και ως προς τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας», αναφέρει η ΔΕΗ.

    Η επένδυση για την κατασκευή της μονάδας φθάνει στο 1,4 δισ. ευρώ, πρόκειται δηλαδή για τη μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

    [08] Άνι «Λοντοντέρι»: Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο το 1894!

    «Βάζω στοίχημα 20.000 λίρες... ότι θα κάνω τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ή και λιγότερες» δηλώνει ο Φιλέας Φογκ, στο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», που εκδόθηκε το 1872.

    Το 1894, η 23χρονη Άνι Κοέν Κοπτσόβσκι, μετανάστρια από τη Λετονία, κάτοικος Βοστώνης και μητέρα τριών παιδιών, αποδέχεται στοίχημα από δυο μέλη μιας βοστωνέζικης λέσχης να κάνει τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο σε 15 μήνες. Δέκα χρόνια νωρίτερα, ένας άντρας, ο Τόμας Στίβενς, είχε κάνει το ίδιο σε 32 μήνες. Το έπαθλο; Μα, δέκα χιλιάδες δολάρια, την εποχή που ο μέσος ετήσιος μισθός ήταν μόλις χίλια!

    Τα χρόνια εκείνα το ασθενές φύλο «κάλπαζε», πάνω στις δύο ρόδες, προς τη χειραφέτηση.

    Με δυο σύντομα μαθήματα ποδηλάτου πριν την αναχώρησή της, η μικρόσωμη Άνι, μια Δευτέρα στα τέλη Ιουνίου ξεκινά, ενώπιον 500 συγκεντρωμένων, πάνω σ' ένα βαρύ γυναικείο ποδήλατο «Κολάμπια». Όρος στο στοίχημα, να ξεκινήσει χωρίς ούτε ένα σεντ. Η Άνι είναι ευφυής: έχει κανονίσει και, λίγο πριν την αναχώρηση, εκπρόσωπος τηςΛόντοντέρι (Londonderry) Lithia Spring Water Companyαπό το Νιου Χαμσάιρ της παραδίδει το ποσό των 100 δολαρίων, για να προσθέσει το όνομα «Λοντοντέρι» στο εγχείρημα.

    Στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, ο Πίτερ Ζέουτλιν, τρισέγγονος του αδελφού της Άνι, δημοσιογράφος και ποδηλατιστής, αποφασίζει να ανασύρει τη διάσημη πρόγονό του από τη λήθη. Αποτέλεσμα, το βιβλίο «Ο γύρος του κόσμου, σε δύο ρόδες».

    Εμπνεόμενη από την Άνι, το 2011 η Ίβαλιν Πάρι ανεβάζει στο Τορόντο τηνπαράσταση«Spin»(http://www.youtube.com/watch?v=oNT5z0LxeDk).

    Οι κριτικοί επιδοκιμάζουν.

    Το 2013, βασιζόμενη στο βιβλίο, η Γκίλιαν Κ. Ουίλμαν παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Η Νέα Γυναίκα: Άνι ?Λοντοντέρι? Κοπτσόβσκι» (στον σύνδεσμοhttp://www.youtube.com/watch?v=WdamflaukjYσυνέντευξη της δημιουργού στοReel Film News).Η Άνι μπαίνει και πάλι στη ζωή μας.

    Εκτενές αφιέρωμα στην Άννι Λοντοντέρι και μνεία στο bikesharing στο τεύχος Δεκεμβρίου του ηλεκτρονικού περιοδικού του AΠΕ-ΜΠΕ "Muteline", www.muteline.gr


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 December 2013 - 11:30:25 UTC