Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου
  • [02] Επιτάχυνση στις διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης, ζήτησε ο Χ. Αθανασίου
  • [03] Τα «πόθεν έσχες» του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα
  • [04] Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το λεγόμενο σκάνδαλο με τις «μετοχές- φούσκες» το 1999
  • [05] Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα
  • [06] Μείωση του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας το πρώτο εννεάμηνο 2013
  • [07] Συνάντηση Χατζηδάκη - τρόικας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων
  • [08] Ο διευθυντής της Γλυπτοθήκης του Μονάχου μιλάει για το ρόλο της Τέχνης στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας
  • [09] Γιουρόπα Λιγκ: Η Μπενφίκα αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους «32»

  • [01] Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου

    Μειωμένα εισοδήματα δήλωσαν, το 2011, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και η σύζυγός του, Βασιλική Μπακατσέλου. Το 2011, ο κ. Βενιζέλος από τη βουλευτική του αποζημίωση πήρε 94.310,05 ευρώ, δηλαδή 7.593 ευρώ λιγότερα, συγκριτικά με την οικονομική χρήση του 2010, που η βουλευτική του αποζημίωση ανήλθε σε 101.903,80 ευρώ. Η σύζυγός του, είχε έσοδα το 2011 που ανήλθαν σε 55.607,37 ευρώ, ενώ το 2010 είχε δηλώσει 60.049,80 ευρώ, δηλαδή περίπου 5.000 ευρώ περισσότερα.

    Όσον αφορά τους λογαριασμούς τού κ. Βενιζέλου, της συζύγου του και της κόρης τους, αυτοί ανέρχονται συνολικά στο ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, μειωμένο συγκριτικά με το 2010 κατά περίπου 700.000 ευρώ. Επίσης, δηλώνουν 128.730 ευρώ, 61 δολάρια και 84.444 λίρες Αγγλίας.

    [02] Επιτάχυνση στις διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης, ζήτησε ο Χ. Αθανασίου

    Την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση στις διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης, τόνισε σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπιών Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος εγκαινίασε τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας, που είναι το πρώτο που τίθεται περιφερειακά σε λειτουργία. Η σχετική εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Δικηγόρων, ενώ ο υπουργός εξήρε τη συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας στη διαδικασία λειτουργίας του Ινστιτούτου.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι θα καλυφθούν τα κενά δικαστικών υπαλλήλων με την πρόσκληση 200 καινούργιων γραμματέων από τους πίνακες του τελευταίου διαγωνισμού και άλλων 800 που θα προέλθουν από την κινητικότητα καθώς και 800 οι οποίοι θα απασχοληθούν ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

    Ο κ. Αθανασίου, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών στην πόλη, καθώς, όπως σχολίασε, θα συμβάλει ο θεσμός του διαμεσολαβητή στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ενώ θα βοηθήσει τους πολίτες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

    [03] Τα «πόθεν έσχες» του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα

    Τα εισοδήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την οικονομική χρήση του 2011, σε σχέση με το 2010 έχουν ως εξής:

    Στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισοδήματα, συνολικά από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 128.184,79 ευρώ. Το 2010, το συνολικό εισόδημα του πρωθυπουργού ήταν 127.212 ευρώ. Το 2011, ο κ. Σαμαράς εισέπραξε από τη βουλευτική αποζημίωση, 99.854,8 ευρώ και από άλλες πηγές, 28.329,99 ευρώ. Το 2010, όμως, είχε δηλώσει βουλευτική αποζημίωση 102.168 ευρώ και 25.044 ευρώ εισοδήματα από άλλες πηγές. Η μεγαλύτερη μείωση, συνεπώς, προήλθε από τη βουλευτική αποζημίωση (σ.σ. περίπου 3.000 ευρώ). Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Γεωργία Κρητικού, το 2011 είχε εισόδημα 52.525,89 ευρώ, περίπου 1.000 ευρώ μείον, σε σχέση με το 2010, που είχε δηλώσει 53.625 ευρώ.

    Τα εισοδήματα του Αλέξη Τσίπρα

    Μειωμένα κατά 8.500 ευρώ ήταν τα εισοδήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το 2011, συγκριτικά με το 2010. Το 2010, είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή 74.070,24 ευρώ, συνολικά. Όπως προκύπτει, εξάλλου, το 2011, εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις του, αφού περιορίζονται στα 100,075 ευρώ, αν και το 2010 είχε δηλώσει συνολικά 11.360 ευρώ. Αμετάβλητη είναι η ακίνητη περιουσία του, η οποία περιορίζεται σε ένα σπίτι στην Αθήνα 114 τ.μ. Στη δήλωση του 2011, δεν εμφανίζεται πουθενά η 650αρα μηχανή του, που την είχε αγοράσει το 2007.

    [04] Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το λεγόμενο σκάνδαλο με τις «μετοχές- φούσκες» το 1999

    Αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες στο Χρηματιστήριο» εξέδωσε, δεκατρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη, αποφαινόμενη ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης.

    Μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 42 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές εφοπλιστές κ.α που κάθισαν στο εδώλιο με βαριά αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας και την ακροαματική διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της απάτης, διότι δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τελικά επηρέασε την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο.

    [05] Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα

    Tη χρηματοδοτική υποστήριξη της ΕΕ ύψους 2,97 δισ. ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα ενέκρινε σήμερα ο επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι επενδύσεις αυτές- που συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικότερων έργων υποδομής στην Ελλάδα- είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, καθώς συνδέουν τις περιφέρειές της με ταχείς και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι η οικονομική ενίσχυση που χορήγησε η Ελλάδα είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές χαρακτήρισαν τους αυτοκινητοδρόμους ως επενδύσεις «έργων προτεραιότητας», καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της χώρας και των περιφερειών της. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 6.000 θέσεις εργασίας. Τα έργα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015, ενώ στη συνέχεια θα απασχολούνται στη διαχείρισή τους περίπου 1.700 άτομα.

    [06] Μείωση του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας το πρώτο εννεάμηνο 2013

    Έλλειμμα 14,5 δισ. ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας, το πρώτο εννεάμηνο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

    Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τους πρώτους εννέα μήνες του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5% (από 19,8 δισ. ευρώ σε 20,8 δισ. ευρώ), ενώ μείωση 3% (από 36,5 δισ. ευρώ σε 35,2 δισ. ευρώ) εμφάνισαν οι εισαγωγές στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας να μειωθεί από 16,6 δισ. ευρώ σε 14,5 δισ. ευρώ.

    [07] Συνάντηση Χατζηδάκη - τρόικας για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

    Το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 16:30, μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

    Διαβάστε επίσης: Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα συμφωνήσουμε σε ό,τι μας φέρουν για τους πλειστηριασμούς

    [08] Ο διευθυντής της Γλυπτοθήκης του Μονάχου μιλάει για το ρόλο της Τέχνης στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας

    Στην περίφημη «Das Kunstareal», την ατμοσφαιρική συνοικία των μουσείων στο Μόναχο, εκεί όπου η αρχαία ελληνική τέχνη συναντά τη ρωμαϊκή, μέσα στο εμβληματικό κτήριο της Γλυπτοθήκης, θα πραγματοποιηθεί, στις 16 Δεκεμβρίου, ένα ιδιαίτερο «ραντεβού»: η Θράκη θα συναντήσει τη Βαυαρία και τα αρχαία αγάλματα τη σύγχρονη μόδα, όπως την αντιλαμβάνεται η εταιρεία «Arsinoe de Thrace», με έδρα την Αλεξανδρούπολη, αλλά και η φοιτήτρια της Ακαδημίας Μόδας και Σχεδιασμού του Μονάχου (AMD), Κάτια Χάιντριχ.

    Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης- επίδειξης μόδας, την οποία διοργανώνει η ελληνική εταιρεία, σε συνεργασία με την AMD (της οποίας η φοιτήτρια έχει σχεδιάσει τα φορέματα που θα παρουσιαστούν). Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί σε χώρο της Γλυπτοθήκης του Μονάχου, εν μέσω των ελληνικών γλυπτών της συλλογής του Βαυαρού Βασιλιά Λουδοβίκου I, πατέρα του Όθωνα.

    Ανάμεσα στα ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά, τα περισσότερα απ' τα οποία χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 6ο αιώνα μ.Χ., θα στηθεί μια ιδιαίτερη "πασαρέλα", στην οποία θα παρουσιαστούν οκτώ μεταξωτά φορέματα, της συλλογής 2014 της εταιρείας. Τα ρούχα είναι εμπνευσμένα από τα συνδετικά ιστορικά σημεία της Θράκης και της Βαυαρίας.

    Ενόψει της εκδήλωσης, ο διευθυντής της Γλυπτοθήκης του Μονάχου, δρ Φλόριαν Κνάους, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τέχνη στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας. Όπως λέει, οι κοινές παραδόσεις συνδέουν τους δύο λαούς περισσότερο από ό,τι μια οικονομική ένωση.

    Επίσης, χαρακτηρίζει τους Έλληνες χαρισματικό λαό, ενώ μιλάει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    [09] Γιουρόπα Λιγκ: Η Μπενφίκα αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους «32»

    Την πορτογαλική Μπενφίκα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν. Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας και η ρεβάνς στις 27 Φεβρουαρίου στο «Εστάδιο Ντα Λουζ» της Λισαβόνας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 December 2013 - 13:30:24 UTC