Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Καταλυτικός ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων
  • [02] Κανονικά τα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη
  • [03] Πάνω από 23.000 αιτήσεις για εργασία στον ΟΤΕ
  • [04] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον φόρο Ακινήτων
  • [05] Ανοικτό το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων, αφήνει ο Γ. Άσμουσεν
  • [06] Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων
  • [07] «Οδηγός Διαπλοκής» και «12 χρόνια σκλάβος» φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες

  • [01] Φ. Κουβέλης: Καταλυτικός ο ρόλος των προοδευτικών δυνάμεων

    Από το βήμα του 2ου Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε την γραμμή πλεύσης του κόμματος τονίζοντας ότι ο τρίτος πόλος που προτείνει θα συσπειρώνει «όσους δεν συναινούν στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές και βεβαίως δεν επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους συμπληρωματικό ρόλο σε μια λαϊκιστική Αριστερά που επαγγέλλεται την επιστροφή στο χθες».

    Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. Ή θα έχει στο επίκεντρό του τα ζητήματα των πολλών, της κοινωνίας και της νέας γενιάς ή θα καταντήσει συμπλήρωμα της Δεξιάς. Ή θα δώσει μάχες στο παρόν, σήμερα, που αποφασίζονται τα μείζονα ή θα περιοριστεί στο ρόλο του σχολιαστή του μέλλοντος». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως «η συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη νέα πορεία της χώρας».

    Ο κ. Κουβέλης κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα κατέβει στις ευρωεκλογές με δικό του ψηφοδέλτιο μαζί με όσες δυνάμεις και κινήσεις συμφωνούν στην προοδευτική εξέλιξη της Ευρώπης.

    [02] Κανονικά τα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη

    Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Λιανοκλάδι - Τιθορέα που είχε διακοπεί μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, την περασμένη Τρίτη.

    Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια των τρένων στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και αντίστροφα εκτελούνται κανονικά.

    [03] Πάνω από 23.000 αιτήσεις για εργασία στον ΟΤΕ

    Πάνω από 23.000 είναι ο αριθμός των υποψηφίων, μέχρι και σήμερα το πρωί, που διεκδικούν θέση εργασίας στον ΟΤΕ.

    Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι για την κάλυψη των θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και ολοκληρώνονται αύριο. Η εταιρεία προκήρυξε θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές με αμοιβές άνω του βασικού μισθού και επιπλέον παροχές, όπως πρόγραμμα ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

    [04] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον φόρο Ακινήτων

    Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτησή του θα γίνει με την διαδικασία του επείγοντος και θα ξεκινήσει σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Οικονομικών, το ερχόμενο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη μέρα, ενώ οι συνεδριάσεις θα είναι πρωί - απόγευμα.

    Την ερχόμενη Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών, και Πέμπτη και Παρασκευή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

    Αύριο πάντως θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια του Σώματος η κατάθεση του νομοσχεδίου καθώς και η διαδικασία συζήτησης του.

    [05] Ανοικτό το ενδεχόμενο αρνητικών επιτοκίων, αφήνει ο Γ. Άσμουσεν

    Το να καλούνται οι τράπεζες να πληρώνουν για να τοποθετούν κεφάλαια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ώστε να πεισθούν οι διοικήσεις τους να θέσουν τα χρήματα αυτά σε πιο παραγωγικούς σκοπούς, δήλωσε σήμερα ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

    Όμως ο ίδιος επισήμανε ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα θα επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή πριν επιλέξει αυτή την πορεία, σημείωσε.

    Η ΕΚΤ μείωσε τον Νοέμβριο το βασικό αναχρηματοδοτικό της επιτόκιο στο 0,25% -ένα νέο ιστορικό χαμηλό-, διατηρώντας παράλληλα το επιτόκιο για τις τοποθετήσεις σε αυτήν στο 0%, όπου βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2012.

    «Τα αρνητικά επιτόκια για τις τοποθετήσεις είναι ένα εργαλείο, το οποίο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στη θεωρία» ανέφερε ο Άσμουσεν, μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου στην κεντρική τράπεζα της Σερβίας. «Θα ήμουν πολύ προσεκτικός, αλλά δεν θα το απέκλεια αυτό», πρόσθεσε.

    [06] Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων

    Βασικό φόρο από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για σπίτια, από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα και 1 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια προβλέπει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

    Ο νέος φόρος μαζί με τον συμπληρωματικό φόρο για τους φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ θα ισχύσει από την 1.1.2014 και θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ που επιβάλλονται σήμερα. Ο νέος φόρος ακινήτων είναι χαμηλότερος από το ειδικό τέλος ακινήτων και τον ΦΑΠ για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων όπως προκύπτει και από τα παραδείγματα υπολογισμού του φόρου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

    Για παράδειγμα οικία 90 τ.μ. 17 ετών 2ου ορόφου στην Αγία Βαρβάρα Αττικής με το ειδικό τέλος ακινήτων επιβαρύνεται φέτος με 252 ευρώ ενώ ο νέος φόρος θα είναι 200 ευρώ ( 52 ευρώ ή 20,8% λιγότερο). Στο Περιστέρι οικία 110 τμ 15 ετών 3ου ορόφου επιβαρύνεται φέτος με φόρο 514 ευρώ ενώ το 2014 ο φόρος μειώνεται στα 452 ευρώ (62 ευρώ ή 12,1% χαμηλότερα).

    Σε ότι αφορά ακριβότερες περιοχές προκύπτει ότι οικία 180 τμ 16 ετών και μονοκατοικία στο Καβούρι και οικόπεδο οικίας ( μη δομημένο) 500 τμ ο ιδιοκτήτης της πληρώνει φέτος 24.363 ενώ φέτος θα πληρώσει 25.508 ευρώ.

    [07] «Οδηγός Διαπλοκής» και «12 χρόνια σκλάβος» φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες

    Οι ταινίες 12 χρόνια Σκλάβος (12 Years a Slave) και Οδηγός Διαπλοκής (American Hustle) θα είναι τα φαβορί τη βραδιά της 71ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών ως τα φαβορί της βραδιάς, καθώς έχουν εξασφαλίσει 7 υποψηφιότητες η κάθε μια, τη στιγμή που Η ζωή της Αντέλ (La vie d' Ad?le, με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος,) θα διεκδικήσει το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

    Η ταινία Νεμπράσκα (Nebraska) ακολουθεί τα φαβορί με 5 υποψηφιότητες, μπροστά από τις ταινίες Captain Phillips και Gravity που είναι υποψήφιες σε 4 κατηγορίες.

    Η ταινία 12 χρόνια Σκλάβος, η οποία αφηγείται την ζωή ενός άνδρα που μεγάλωσε σε συνθήκες ελευθερίας αλλά κατέληξε να γίνει σκλάβος τον 19ο αιώνα, είναι υποψήφια για τα βραβεία καλύτερης δραματικής ταινίας, πρώτου ανδρικού ρόλου (Τσιγουετέρ Εζιοφόρ), σκηνοθεσίας (Στιβ Μακουίν) και δεύτερου γυναικείου και ανδρικού ρόλου (Λιουπίτα Νιόνγκο και Μάικλ Φασμπέντερ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 December 2013 - 19:30:26 UTC