Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ΣτΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της διαθεσιμότητας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών
  • [02] «Ο προϋπολογισμός της ελληνικής προεδρίας είναι ο χαμηλότερος όλων των τελευταίων προεδριών»
  • [03] Απόπειρα απαγωγής γιου εφοπλιστή στη Βούλα
  • [04] Αμετάβλητη η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον ΕLA τον Νοέμβριο
  • [05] Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιανουάριο, λέει το ΔΝΤ
  • [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ι. Στουρνάρα - Ι. Βρούτση με την τρόικα
  • [07] «Μεγάλος συνασπισμός» στην Αυστρία
  • [08] Κορυφαίος παίκτης του 2013 ο Κριστιάνο Ρονάλντο

  • [01] Στο ΣτΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της διαθεσιμότητας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας, των υπουργικών αποφάσεων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και των εγκυκλίων σχετικά με τις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών.

    Την απόφαση έλαβε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη.

    Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, αναμένεται να θέσει το θέμα της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας, της αξιολόγησης και της δια-δημοτικής κινητικότητας.

    [02] «Ο προϋπολογισμός της ελληνικής προεδρίας είναι ο χαμηλότερος όλων των τελευταίων προεδριών»

    «Το στοίχημα διεξαγωγής μιας προεδρίας που θα είναι λιτή, πολιτική, ουσιαστική και παραγωγική»,παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ την 1η Ιανουαρίου 2014.

    Υπογραμμίζοντας την αρχή του χαμηλού κόστους που τηρήθηκε σε όλη την προετοιμασία, ο κ. Κούρκουλας σημείωσε ότι η έμφαση αποδίδεται στις δράσεις και όχι στις εκδηλώσεις και ανέφερε χαρακτηριστικά πως: Το προσωπικό (που θα δουλέψει αυτό το εξάμηνο για τις ανάγκες της προεδρίας) κατά κύριο λόγο έχει αποσπαστεί από τον δημόσιο τομέα (με χρόνο λήξης της απόσπασης τον Ιούλιο), ότι με συμβάσεις 6μηνης διάρκειας προσλαμβάνονται με σύμβαση έργου υπό την προεδρία του ΑΣΕΠ εννέα άτομα, ότι οι 65 οδηγοί που απαιτούνται για τις μετακινήσεις των ξένων αντιπροσωπειών έχουν αποσπαστεί από τα υπουργεία Δημ. Τάξης και Εθν. Άμυνας, ενώ με αποσπάσεις έχουν καλυφθεί και οι θέσεις των «συνοδών» των ξένων αντιπροσωπειών. Επίσης ανέφερε ότι σχεδόν για όλες τις συναντήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα θα χρησιμοποιηθούν οι υποδομές του Ζαππείου (που σήμερα αναβαθμίζονται εντός του χρονοδιαγράμματος), ότι μέρος του απαιτούμενου εξοπλισμού (π.χ. αυτοκίνητα) προσφέρθηκε με χορηγίες, ότι στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία έγινε η μικρότερη δυνατή αύξηση προσωπικού και ότι η διαχείριση του προϋπολογισμού των 50 εκατ. ευρώ θα γίνεται με προληπτικό και εκ των υστέρων έλεγχο όλων των πράξεων.

    [03] Απόπειρα απαγωγής γιου εφοπλιστή στη Βούλα

    Επίθεση από άγνωστα άτομα δέχθηκε το μεσημέρι στη Βούλα, 33χρονος, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται για προσπάθεια απαγωγής του 33χρονου.

    Ειδικότερα, περίπου στις 15.30, ο εφοπλιστής έβγαινε από το πάρκινγκ της εταιρείας στη Βούλα, με το αυτοκίνητό του, όταν αντελήφθη δύο οχήματα, ένα βαν μπροστά του κι ένα ΙΧ πίσω του, που προσπάθησαν να τον εγκλωβίσουν και να ακινητοποιήσουν το δικό του όχημα. Ο 33χρονος όμως κατάφερε να τους ξεφύγει με περιπετειώδη τρόπο, κάνοντας όπισθεν και εμβολίζοντας το αυτοκίνητο των δραστών που τον ακολουθούσε. Από την πρόσκρουση εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο εφοπλιστής κατάφερε και πάλι να μπει στο πάρκινγκ. Λίγο αργότερα, το δεύτερο όχημα, το βαν, βρέθηκε επίσης καμμένο σε κοντινή απόσταση.

    [04] Αμετάβλητη η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον ΕLA τον Νοέμβριο

    Aμετάβλητη σχεδόν παρέμεινε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών το Νοέμβριο από τους μηχανισμούς παροχής ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA).

    Όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της ΤτΕ ο δανεισμός των εγχώριων πιστωτικών τραπεζών από τους δύο αυτούς μηχανισμούς διαμορφώθηκε στα 70,1 δισ. ευρώ από 70,36 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

    [05] Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιανουάριο, λέει το ΔΝΤ

    Για «δύσκολα» και «ευαίσθητα» θέματα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές, επισημαίνοντας ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα τον Ιανουάριο και «αφού οι ελληνικές αρχές καταγράψουν περαιτέρω πρόοδο για την εφαρμογή του προγράμματος, με στόχο να επιτευχτεί συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο» όπως είπε.

    Κατά τη σημερινή συνέντευξή Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις δεν διευκρίνισε πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, μέσα στα πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ για την παρούσα φάση των συνομιλιών, ανέφερε ότι οι επικεφαλής θα αναχωρήσουν από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

    Για τις πληροφορίες από την Αθήνα, όσον αφορά το ενδεχόμενο συμφωνίας στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «σημαντικό ζήτημα» που θα πρέπει να επιλυθεί με έναν «ισορροπημένο» και «δίκαιο τρόπο».

    [06] Σε εξέλιξη η συνάντηση Ι. Στουρνάρα - Ι. Βρούτση με την τρόικα

    Σε εξέλιξη είναι στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση των υπουργώνΟικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την αντιπροσωπεία της τρόικας .Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.

    [07] «Μεγάλος συνασπισμός» στην Αυστρία

    Δυόμισι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου στην Αυστρία και έπειτα από διαπραγματεύσεις εννέα εβδομάδων, οι Σοσιαλδημοκράτες και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα συμφώνησαν σήμερα στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ανανεώνοντας τον "μεγάλο συνασπισμό" που κυβερνά τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

    Τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησής τους ανακοίνωσαν νωρίς το απόγευμα, έπειτα από έναν μαραθώνιο τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων, οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, του Σοσιαλδημοκρατικού, ο νυν και μελλοντικός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και του Λαϊκού, ο επίσης μέχρι τώρα και μελλοντικός αντικαγκελάριος Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

    Στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Φάιμαν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Αυστρία με τη νέα συμφωνία διακυβέρνησης της χώρας θα παραμείνει πρότυπο στην Ευρώπη, με ισχυρή οικονομία και κοινωνική ασφάλεια.

    [08] Κορυφαίος παίκτης του 2013 ο Κριστιάνο Ρονάλντο

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς από το «World Soccer magazine» για 2η φορά στην καριέρα του, επικρατώντας τόσο του Λιονέλ Μέσι όσο και του Φρανκ Ριμπερί.

    Ο Πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρώτη θέση χάρη στις ψήφους των δημοσιογράφων και ειδικών απ' όλο τον κόσμο, αφού του αναγνωρίστηκαν οι εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με την εθνική ομάδα της χώρας του, την οποία οδήγησε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας το προσεχές καλοκαίρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 December 2013 - 17:30:25 UTC