Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τις 7 Δεκεμβρίου πήραν προθεσμία να απολογηθούν, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • [02] Για τις 12 Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη του Τάσου Μαντέλη
  • [03] Εξάρθρωση σπείρας που διέπραξε ληστείες με καλάσνικοφ, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
  • [04] Σημαντική υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [05] Ο Φ. Σταϊνμάγερ θα είναι ο επόμενος ΥΠΕΞ της Γερμανίας, σύμφωνα με το Spiegel
  • [06] Αρκεί να παρακολουθεί κανείς σπορ στην τηλεόραση για να γυμνάζεται ... κάπως

  • [01] Για τις 7 Δεκεμβρίου πήραν προθεσμία να απολογηθούν, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    Για τις 7 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν, από τις εφέτες ανακρίτριες, προθεσμία για τις απολογίες τους οι τρεις κατηγούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

    Οι Στάθης Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, που κατηγορούνται για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμαστούν να αντικρούσουν το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρους τους.

    [02] Για τις 12 Δεκεμβρίου διακόπηκε η δίκη του Τάσου Μαντέλη

    Για τις 12 Δεκεμβρίου, διακόπηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη και των συγκατηγορουμένων του, για την υπόθεση του χρηματικού ποσού που είχε λάβει από τη ΖΗΜΕΝΣ. Η δίκη, διεκόπη λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης και αφού προηγουμένων το δικαστήριο με ανάλογη εισαγγελική πρόταση απέρριψε αιτήματα αναβολής που υποβλήθηκαν.

    Στην υπόθεση, πλην του πρώην υπουργού, κατηγορούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του ποσού των 450 χιλιάδων μάρκων που έλαβε ο κ. Μαντέλης σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000 ως αντάλλαγμα -κατά την κατηγορία- για την επιλογή τηςSiemens επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

    [03] Εξάρθρωση σπείρας που διέπραξε ληστείες με καλάσνικοφ, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

    Την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διέπραξε το τελευταίο διάστημα ληστείες με καλάσνικοφ, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε από τα οκτώ μέλη της. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς και τρεις υπηκόους Αλβανίας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 23χρονος αλλοδαπός, δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας, ο οποίος φέρεται ως «ιθύνων νους» της σπείρας.

    Όπως έγινε γνωστό, η εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ότι τους τελευταίους μήνες διέπραξε τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, ενώ ανακοινώσεις θα κάνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στις 12 το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

    [04] Σημαντική υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου μετά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα το πρωί στην Ασία, την πρώτη περιοχή που έγιναν οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές, μετά τη σύναψη της συμφωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Το πετρέλαιο τύπου Μπρέντ υποχώρησε κατά 2,52 δολάρια στα 108,54 δολάρια το βαρέλι ή σε ποσοστό 2,2%. Αντίστοιχα το βαρέλι του "ελαφρού αργού" (WTI), έπεσε κατά 89 σεντς, φθάνοντας στα 93,95 δολάρια, υποχωρώντας σε ποσοστό περίπου 1%.

    [05] Ο Φ. Σταϊνμάγερ θα είναι ο επόμενος ΥΠΕΞ της Γερμανίας, σύμφωνα με το Spiegel

    Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα είναι ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, εάν έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό «μεγάλου» συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό «Der Spiegel».

    Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού, οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει να συζητούν και για τα πρόσωπα και ο κ. Σταϊνμάγερ, υπουργός Εξωτερικών και στην τελευταία κυβέρνηση CDU/CSU-SPD, θεωρείται βέβαιος για την θέση. Αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό, σημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παραμείνει στους Χριστιανοδημοκράτες.

    [06] Αρκεί να παρακολουθεί κανείς σπορ στην τηλεόραση για να γυμνάζεται ... κάπως

    Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού εραστές του καναπέ, αφού μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα ισχυρίζεται ότι ακόμα και η απλή παρακολούθηση σπορ στην τηλεόραση και γενικά σε βίντεο (π.χ. στην οθόνη του υπολογιστή) είναι αρκετή για να ανεβάζει τον σφυγμό της καρδιάς και άλλους φυσιολογικούς δείκτες (ρυθμός αναπνοής, ροή αίματος στο δέρμα, έκκριση ιδρώτα κ.α.), σαν να γυμνάζεται ο ίδιος ο θεατής.

    Είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη διαπιστώνει μια -έστω και μικρή- επίπτωση στη φυσιολογία των καθισμένων ανθρώπων, οι οποίοι παρακολουθούν άλλους να τρέχουν, να παίζουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ και γενικά να αθλούνται. Οι βιολογικοί δείκτες των θεατών επιστρέφουν στο κανονικό επίπεδό τους, όταν τελειώνει αυτό που βλέπουν (για παράδειγμα, ένα αγώνα ταχύτητας στο στίβο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 November 2013 - 9:30:43 UTC