Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις εφέτες ανακρίτριες προσέρχονται τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
  • [02] Εργαζόμενοι «έχτισαν» συμβολικά την είσοδο του Δρομοκαΐτειου
  • [03] Εντός των ημερών η πληρωμή του υπολοίπου 10% της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους
  • [04] Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο T. Μαντέλης
  • [05] Συνεχίζονται οι επαφές του Κ. Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις
  • [06] Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ έως και την Τετάρτη
  • [07] Στους λογαριασμούς 185.000 δικαιούχων, έως την Τετάρτη, η προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης
  • [08] Περιορισμένες οι προσδοκίες για τη σημερινή άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου
  • [09] Σεισμός 6,6 βαθμών νοτιοανατολικά των νησιών Φώκλαντ
  • [10] «Πράσινο φως» για 829 νέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης
  • [11] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Νετανιάχου για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [12] Υπό επιθεώρηση και πάλι ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα

  • [01] Στις εφέτες ανακρίτριες προσέρχονται τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

    Ενώπιον των εφετών ανακριτριών προσέρχονται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας κατηγορούμενοι για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο πριν λίγο καιρό η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

    Οι βουλευτές αναμένεται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

    Σημειώνεται ότι, αίτημα για την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών είχαν αποστείλει στη Βουλή οι ανακριτές Διαφθοράς Γεωργουλέας και Παπακώστας, λίγο πριν οριστούν οι εφέτες ανακρίτριες στην υπόθεση, καθώς από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ρόλο των εν λόγω βουλευτών στη δομή της οργάνωσης.

    [02] Εργαζόμενοι «έχτισαν» συμβολικά την είσοδο του Δρομοκαΐτειου

    Την είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο», «έχτισαν» σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι σε μια συμβολική κίνηση αντίδρασης απέναντι στο μέτρο της κινητικότητας που ξεκινά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

    «Βγάλτε τους τσιμεντόλιθους, δεν είναι το σπίτι σας» ζήτησε από τους εργαζόμενους ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνομιλώντας μαζί τους, κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ. «Η κυβέρνηση δεν συνδιοικεί με τους συνδικαλιστές» πρόσθεσε.

    Σήμερα εξάλλου, ο Σύλλογος εργαζομένων σε «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο», έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή.

    [03] Εντός των ημερών η πληρωμή του υπολοίπου 10% της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του υπολοίπου 10% της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, αλλά και των επιλαχόντων, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δρομολογηθούν πληρωμές εξισωτικής για παλιότερα έτη. Την ενημέρωση αυτή παρείχε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Μ. Κορασίδης, προς τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος είχε συνάντηση με εκπροσώπους από τη Σαμαρίνα, τον Αμπελώνα και το Μακρυχώρι προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία των πληρωμών της εξισωτικής αποζημίωσης και της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ κατά τη συζήτηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της φέτας.

    Ο κ. Κορασίδης είπε επίσης πως καταβάλλεται προσπάθεια για τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων, έτσι ώστε η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 να καταβληθεί στο σύνολο των δικαιούχων κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν την προκαταβολή του Οκτωβρίου. Όσες λίγες εκκρεμότητες ή λάθη δεν διορθωθούν ως την πληρωμή του Δεκεμβρίου θα εξετασθούν στις αρχές του 2014.

    [04] Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο T. Μαντέλης

    Ξεκινά σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση των χρημάτων που έλαβε από τη μητρική ΖΗΜΕΝΣ, η οποία είχε διακοπεί προ ημερών λόγω αποχής δικηγόρων, δικαστικών υπαλλήλων και δικαστών. Στην υπόθεση, πλην του πρώην υπουργού, κατηγορούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση του ποσού των 450 χιλιάδων μάρκων που έλαβε ο κ. Μαντέλης σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000 ως αντάλλαγμα -κατά την κατηγορία- για την επιλογή της ΖΗΜΕΝΣ επί θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.

    Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται από την αρχή την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν προεκλογική χορηγία από τη γερμανική εταιρία και όχι ανταλλάγματα ή δώρα σχετιζόμενα με την επίμαχη σύμβαση 8002 του 1997 μεταξύ ΟΤΕ και ΖΗΜΕΝΣ.

    [05] Συνεχίζονται οι επαφές του Κ. Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις

    Με τη συνάντηση που θα έχει στη μία το μεσημέρι, με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, ολοκληρώνει ο Κ. Αρβανιτόπουλος τον κύκλο των επαφών του με τους πρυτάνεις. Κατα τη διάρκεια των ξεχωριστών επαφών του, από την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας κατέθεσε «πρόταση πέντε σημείων», με τους πρυτάνεις, να επισημαίνουν από την πλευρά τους τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στα ιδρύματα που διευθύνουν.

    Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα πανεπιστήμια.

    Από την πλευρά της, η Σύγκλητος του ΕΜΠ, μετά το πέρας της χθεσινής της συνεδρίασης, ζήτησε την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα. Παράλληλα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου συνεχίζουν την απεργία τους για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο μετά τις εκατέρωθεν προσφυγές στη δικαιοσύνη.

    [06] Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ έως και την Τετάρτη

    Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμεραέως και την προσεχή Τετάρτη, πραγματοποιούν οιγιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους. Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).

    [07] Στους λογαριασμούς 185.000 δικαιούχων, έως την Τετάρτη, η προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης

    Αύριο Τρίτη ή το αργότερο μεθαύριο Τετάρτη κατατίθεται στους λογαριασμούς 185.000 δικαιούχων η προκαταβολή επιδότησης πετρελαίου, συνολικού ύψους 23 εκατ.ευρώ, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα (τουΐτ) του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη θεοχάρη.

    Όπως επισήμανε, απαντώντας σε ερωτήματα ενδιοαφερομένων, οι σχετικές καταστάσεις έχουν ήδη αποσταλεί από την ΓΓΔΕ προς τις τράπεζες και αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης υπερβαίνουν τις 400.000, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι, όταν από τα 280 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί για επίδομα έμειναν τελικά στα αζήτητα περίπου 200 εκατ. ευρώ.

    [08] Περιορισμένες οι προσδοκίες για τη σημερινή άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου

    Σε βαρύ κλίμα, το οποίο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στην εφημερίδα «Μιλιέτ», πραγματοποιείται το απόγευμα η άτυπη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, στην οποία δεν θα παρίσταται ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ή εκπρόσωπος του, είχε ο Κύπριος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να αρθούν τα εμπόδια και να υπάρξει συμφωνία σε κοινή διακήρυξη, επί της οποίας θα βασιστεί η διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για συνολική λύση του κυπριακού.

    «Αγκάθια» στην προσπάθεια παραμένουν, η κυριαρχία, η εσωτερική ιθαγένεια, που ζητεί η τουρκική πλευρά, το κατάλοιπο εξουσίας (αν αυτό θα ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ή στις συνιστώσες πολιτείες) και το θέμα των συνιστωσών πολιτειών με την τουρκική πλευρά να υποστρίζει ότι τα «προϋπάρχοντα κράτη, θα ιδρύσουν το νέο κράτος». Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταβάλει προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να ανοίξει ο δρόμος για κοινή διακήρυξη, που θα οδηγήσει στην έναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό. Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν ξεκάθαρα και να εξηγήσουν τις θέσεις τους.

    [09] Σεισμός 6,6 βαθμών νοτιοανατολικά των νησιών Φώκλαντ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον νότιο Ατλαντικό, νοτιοανατολικά των βρετανικών νησιών Φώκλαντ, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το USGS, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 200 μίλια (320χλμ) νοτιοανατολικά του Στάνλεϊ, πρωτεύουσας των νησιών Φώκλαντ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 06:27 ώρα Γκρίνουιτς σε βάθος 9,4 μιλίων (14 χιλιομέτρων).

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] «Πράσινο φως» για 829 νέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης

    Οι ισραηλινές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για την ανέγερση 829 κατοικιών σε πολλούς εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, έγινε γνωστό σήμερα από μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία αντιτίθεται στην εποικιστική πρακτική.

    «Η ανέγερση 829 κατοικιών εγκρίθηκε πρόσφατα από μια ισραηλινή στρατιωτική επιτροπή αρμόδια για τη Δυτική Όχθη» δήλωσε ο Λίορ Αμιχάι της οργάνωσης Ειρήνη Τώρα. Σύμφωνα με τον Αμιχάι, οι κατοικίες αυτές θα ανεγερθούν στον οικισμό Ζιβάτ Ζεέβ της βόρειας Ιερουσαλήμ και στους οικισμούς Νοφέι Πρατ, Ζιβάτ Σαλίτ και Νοκντίμ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [11] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Νετανιάχου για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο συζήτησε την προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα η Τεχεράνη και οι έξι μεγάλες δυνάμεις και στην οποία αντιτίθεται το Ισραήλ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στον Νετανιάχου ότι θέλει να ξεκινήσει άμεσα τις διαβουλεύσεις με το Ισραήλ με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της απέναντι στο Ισραήλ.Την ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έκανε ο Λευκός Οίκος, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετέβαινε με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One από την Ουάσινγκτον στο Σιάτλ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [12] Υπό επιθεώρηση και πάλι ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα

    Εικοσαμελής αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) άρχισε σήμερα μια νέα επιθεώρηση των εργασιών για τη διάλυση του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα όπου τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

    Επί 10 ημέρες, 19 εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, θα εργαστεί στον σταθμό για να προετοιμάσει τη διάλυσή του. Η αποστολή αυτή, η δεύτερη του είδους ύστερα από εκείνη του Απριλίου, θα διαρκέσει ως τις 4 Δεκεμβρίου. Οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφθούν το σταθμό, αλλά επίσης θα συλλέξουν πληροφορίες από την Tepco, από την κυβέρνηση και από άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 November 2013 - 7:30:25 UTC