Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερώτηση για τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, κατέθεσαν 17 βουλευτές της ΝΔ
  • [02] «Η Γερμανία επιθυμεί να ξανασταθεί σύντομα στα πόδια της η Ελλάδα»
  • [03] Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου
  • [04] Στα ογκολογικά τμήματα θα διατεθούν, κατά προτεραιότητα, γιατροί και νοσηλευτές που θα προσληφθούν το 2013 και το 2014
  • [05] Προϋπολογισμός: Ρυθμός ανάπτυξης 0,6% το 2014
  • [06] Ο Ιω. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα
  • [07] Αγρότες απέκλεισαν την πρόσβαση στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της φορολόγησής τους
  • [08] Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά έξω από το γραφείο του Τ. Ερντογάν
  • [09] Στην τιμή των 25.960 ευρώ πουλήθηκε η πρώτη έκδοση των Απάντων του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη
  • [10] Νέα υπηρεσία για τους λάτρεις του κινηματογράφου εγκαινιάζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [11] Δημιουργήθηκε το πιο αδιάβροχο και στεγνό υλικό στον κόσμο
  • [12] Ενα μήνα εκτός ο Φαν Ντερ Φάαρτ
  • [13] Η Σάλκε δεν παραχωρεί τον Ντράξλερ

  • [01] Ερώτηση για τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, κατέθεσαν 17 βουλευτές της ΝΔ

    Προτάσεις για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ «με στόχο να μην μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», κατέθεσαν με ερώτησή τους στον υπουργό Εργασίας 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή.

    Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, οι 17 βουλευτές ζητούν:

    - Παράταση χρόνου καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ.

    - Δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο ασφαλιστικό εξάμηνο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους, να γίνει διακανονισμός με ανοιχτό λογαριασμό και να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν το χρέος τους και να έχουν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    - Δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κριθέντες από τον ΟΓΑ συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον ΟΓΑ και τους παρακρατείται η σύνταξη για την εξόφληση των οφειλών τους.

    [02] «Η Γερμανία επιθυμεί να ξανασταθεί σύντομα στα πόδια της η Ελλάδα»

    Την πολιτική των προγραμμάτων διάσωσης, που εφαρμόζονται σε χώρες της ευρωζώνης, υπερασπίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κάνοντας, μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα, «ενώ πριν από λίγο καιρό δεν το περίμενε κανείς» και συχνά είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις.

    Μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο -στο οποίο θα μιλήσει το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς- η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του προγράμματος και επανέλαβε ότι η Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να ξανασταθεί σύντομα στα πόδια της.

    [03] Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου

    Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακός, Θεανώ Φωτίου, υποστηρίζοντας:«Έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το αδιέξοδο που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια με εξαιρετικά αντιεπιστημονικές, αδιαφανείς και λάθος διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα... Πιστεύω ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει και προσωπική ευθύνη πέραν των επιλογών της κυβέρνησης».

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στις δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν παράνομες τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων, τονίζει: «Παράνομη απεργία κρίνεται όποια απεργία έχει προβλήματα τυπικά ως προς την προκήρυξή της. Η απεργία, όμως, δεν κρίθηκε καταχρηστική, που σημαίνει ότι δεν θίγονται οι όροι και λόγοι της απεργίας. Αυτό αντιμετωπίζεται με νέα απεργία, στην οποία βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι, συμμορφωνόμενοι προς τους όρους, που έθεσαν τα δικαστήρια».

    Αναφορικά με το γεγονός ότι οι πρωτοετείς φοιτητές 11 εβδομάδες τώρα δεν μπορούν να εγγραφούν στα πανεπιστήμια, η κ. Φωτίου σημεώνει:«Πρέπει να πούμε στους πρωτοετείς ότι αν δεν πάρει πίσω ο υπουργός αυτό το καταστροφικό μέτρο, θα μπουν σε πανεπιστήμια στα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους. Όταν ολόκληρα τμήματα δεν θα έχουν ούτε έναν διοικητικό για να τους εγγράψει. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό από το αν θα εγγραφούν ή όχι μέσα σε 10 ή 20 ημέρες τα παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί απεργούν 70 ημέρες, τους συμπαρίστανται οι διοικήσειςκαι οι πανεπιστημιακοί. Η κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει το δημόσιο πανεπιστήμιο για να ανοίξουν κολέγια».

    [04] Στα ογκολογικά τμήματα θα διατεθούν, κατά προτεραιότητα, γιατροί και νοσηλευτές που θα προσληφθούν το 2013 και το 2014

    Τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων και αυτά των μεταμοσχεύσεων θα στελεχωθούν, σε πρώτη προτεραιότητα, από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα προσληφθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου και το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    Ακόμη, θα προκηρύσσεται μια επιπλέον θέση ιατρού στο ΕΣΥ, για κάθε θέση που θα μειώνεται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ταυτοχρόνως, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξοπλιστούν τα νοσοκομεία της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό για τα ογκολογικά νοσήματα, καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία συμφωνία του υπουργείου Υγείας με ίδρυμα που θα τον παραχωρήσει.

    Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη.

    [05] Προϋπολογισμός: Ρυθμός ανάπτυξης 0,6% το 2014

    Πρωτογενές πλεόνασμα 812 εκατ. ευρώ για το 2013 προβλέπει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον προϋπολογισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Επίσης, προβλέπει επιστροφή σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,6% το 2014 έναντι ύφεσης 4% εφέτος και μείωση της ανεργίας στο 24,5% το 2014.

    Οι θετικές αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αποτελεί εφαλτήριο για τη συνέχιση της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη για μια βιώσιμη ανάπτυξη και όχι για εφησυχασμό, είπε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι δομικές αλλαγές στην οικονομία, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κλπ.

    [06] Ο Ιω. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την παράδοση του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας και διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα.

    [07] Αγρότες απέκλεισαν την πρόσβαση στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της φορολόγησής τους

    Γάλλοι αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους σήμερα νωρίς το πρωί κεντρικές οδικές αρτηρίες που εμποδίζουν την πρόσβαση στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Ενας πυροσβέστης σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε ένα από τα φράγματα αυτά, βορείως της πρωτεύουσας.

    Η οργή για την αύξηση του ορίου φορολόγησης στη Γαλλία είναι μεγάλη και οι διαδηλωτές έχουν εξεγερθεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως για την προβλεπόμενη νέα επιβολή φόρου στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές η οποία, σύμφωνα με τα συνδικάτα του αγροτικού τομέα και των τροφίμων, θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    [08] Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά έξω από το γραφείο του Τ. Ερντογάν

    Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση ένα πρόσωπο το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι μετέφερε έναν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

    Οι εικόνες που μετέδωσε το δίκτυο δείχνουν ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου βρίσκεται το γραφείο στην Άγκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη έγινε αφού η αστυνομία έρριξε προειδοποιητικά πυρά.

    Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση των αρχών σχετικά με το συμβάν.

    [09] Στην τιμή των 25.960 ευρώ πουλήθηκε η πρώτη έκδοση των Απάντων του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη

    Στην τιμή των 25.960 ευρώ πουλήθηκε στη δημοπρασία βιβλίων του οίκου «Π. Βέργος» η πρώτη έκδοση των απάντων του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη.

    Πρόκειται για την έκδοση που βγήκε το 1526 από το διάσημο βενετσιάνικο τυπογραφείο του 'Αλδου.

    Το αντίτυπο της δημοπρασίας είχε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι ήταν δεμένο στη Γαλλία στις αρχές του 20ού αιώνα με δέρμα φιδιού, βιβλιοδεσία που παραπέμπει στον όφι του Ασκληπιού, σύμβολο της ιατρικής επιστήμης.

    [10] Νέα υπηρεσία για τους λάτρεις του κινηματογράφου εγκαινιάζει το ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Η στήλη «Πάμε σινεμά» θα αναρτάται στη ροή των ειδήσεων κάθε Τετάρτη βράδυ και θα παρουσιάζει κριτική των ταινιών, που βγαίνουν κάθε εβδομάδα στις αίθουσες. Φωτογραφικό υλικό για κάθε παρουσιαζόμενη κινηματογραφική παραγωγή θα «φιλοξενείται» στη φωτογραφική υπηρεσία του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [11] Δημιουργήθηκε το πιο αδιάβροχο και στεγνό υλικό στον κόσμο

    Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης δημιούργησαν το πιο αδιάβροχο και στεγνό υλικό στον κόσμο. Η νέα σούπερ-υδρόφοβη επιφάνεια, μεταξύ άλλων, μπορεί να διατηρεί στεγνά τα ρούχα ή να εμποδίζει τη συσσώρευση πάγου πάνω στα φτερά των αεροπλάνων.

    Οι μηχανολόγοι κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και τα φύλλα λωτού, που θεωρείται το πιο στεγνό φυτό στη φύση. Το μυστικό για να παραμένει κάτι -ζωντανό ή άψυχο- στεγνό, είναι να μένει σε όσο γίνεται μικρότερη επαφή με το νερό, δηλαδή με κάποιο τρόπο να απωθεί τις σταγόνες από πάνω του.

    Το «τρικ» των αμερικανών ερευνητών ήταν να δημιουργήσουν επιφάνειες με διαφορετική υφή, χάρη σε μικρά «σαμαράκια» (ύψους 0,1 χιλιοστών του μέτρου) πάνω σε μια επιφάνεια πυριτίου, γεγονός που επέτρεψε στο νερό να γλυστράει και να απωθείται με ρυθμό κατά 40% ταχύτερο σε σχέση με ένα φύλλο λωτού. Τέτοιες ραβδώσεις σαν «σαμαράκια» υπάρχουν στη φύση στα φτερά ορισμένων πεταλούδων και στα φύλλα του νεροκάρδαμου, από όπου και εμπνεύστηκαν οι ερευνητές.

    [12] Ενα μήνα εκτός ο Φαν Ντερ Φάαρτ

    Ενα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Αμβούργο. Ο Ολλανδός διεθνής μέσος τραυματίστηκε στους συνδέσμους του δεξιού αστραγάλου.

    Ο 31χρονος άσος έπαθε τη συγκεκριμένη ζημιά αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα της χώρας του στο φιλικό με την Κολομβία στο Άμστερνταμ. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της γερμανικής ομάδας δεν θα μπορέσει να επιστρέψει πριν τη χειμερινή διακοπή του γερμανικού πρωταθλήματος, η οποία αρχίζει στις 22 Δεκεμβρίου. Η απουσία του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το Αμβούργο, που βρίσκεται στη 14η θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες.

    [13] Η Σάλκε δεν παραχωρεί τον Ντράξλερ

    Παρά τις προτάσεις από Αγγλία και Ιταλία η Σάλκε δεν πρόκειται να παραχωρήσει τον Ιανουάριο τον Τζούλιαν Ντράξλερ. Ο 20χρονος μέσος θεωρείται ένα από τα «αστέρια» της νέας γενιάς του γερμανικού ποδοσφαίρου και βρίσκεται στο «στόχαστρο» αρκετών συλλόγων.

    Η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να μπει στη συζήτηση για την παραχώρηση του, τουλάχιστον έως το τέλος της σεζόν. Ο Ντράξλερ, που έχει συμβόλαιο έως το 2018, «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στα τμήματα υποδομής της Σάλκε και έγινε ο νεώτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που έκανε ντεμπούτο στην Μπουντεσλίγκα, καθώς το 2011 ήταν 17 ετών και 117 ημερών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 November 2013 - 11:30:23 UTC