Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Περιορισμός της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς
  • [02] ΟΑΕΕ: Μικρός αριθμός οφειλετών έχει ενταχθεί στις ρυθμίσεις
  • [03] Ο Ζοζέφ Ντολ νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Περιορισμός της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς

    Στις προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και των διοικητικών βαρών, αλλά και την απλούστευση των διαδικασιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στο συνέδριο της «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς», με θέμα «Κράτος και Διαφθορά».

    Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός στο πλαίσιο του δραστικού περιορισμού της γραφειοκρατίας, των πολύπλοκων διαδικασιών και των μεγάλων διοικητικών βαρών - ήδη σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ προχωρά το σχέδιο για την ελάφρυνση διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας - με τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, είπε ότι «πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο της εφάπαξ κατάργησης νομοθετικού όγκου από το μακρινό παρελθόν», κάτι που έχει γίνει με επιτυχία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, περιορίζοντας την πολυνομοθεσία που δυσκολεύει τη ζωή των πολιτών και των επιχειρηματιών.

    [02] ΟΑΕΕ: Μικρός αριθμός οφειλετών έχει ενταχθεί στις ρυθμίσεις

    Τις 370.000 φτάνουν οι οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ενώ από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα στις ρυθμίσεις τακτοποίησης οφειλών εντάχθηκαν 28.500 ασφαλισμένοι (ποσοστό 7%- 8%), ενημέρωσε η διοικητής του Οργανισμού, Γεωργία Κωτίδου, την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.

    Όπως ειδικότερα ανέφερε η κα Κωτίδου, ποσοστό 60% των οφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση οφείλουν έως 15.000 ευρώ, όμως το 31% του συνόλου των οφειλετών του ΟΑΕΕ οφείλει περισσότερα από 20.000 ευρώ, ποσό που καθορίστηκε ως όριο για ένταξη στη ρύθμιση.

    Η διοικητής του ΟΑΕΕ ενημέρωσε επίσης ότι ο Οργανισμός κεφαλαιοποίησε περίπου 170 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή των ρυθμίσεων, ωστόσο - όπως είπε - αν οι ρυθμίσεις ήταν ευνοϊκότερες (επί παραδείγματι να υπήρχαν σημαντικές εκπτώσεις στα τέλη καθυστέρησης) οι εισπράξεις για το Ταμείο θα ήταν μεγαλύτερες. Πάντως, ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η διοίκηση έχει καταθέσει προτάσεις για μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε περιπτώσεις οφειλών έως 10.000 ευρώ, όπως να μην απαιτείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας κ.α.

    [03] Ο Ζοζέφ Ντολ νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

    Ο Γάλλος πολιτικός Ζοζέφ Ντολ, έως σήμερα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξελέγη σήμερα πρόεδρος του πανευρωπαϊκού αυτού σχηματισμού της κεντροδεξιάς, στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, το κόμμα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) της Γαλλίας και το κόμμα Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίας.

    Ο 66χρονος Ντολ εξελέγη με 112 ψήφους από το σύνολο των 124 σε μια συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. Διαδέχεται τον Βέλγο πρώην πρωθυπουργό Βίλφριντ Μαρτένς, ο οποίος απεβίωσε την 9η Οκτωβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 November 2013 - 21:30:22 UTC