Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα
  • [02] Στα μπλε η Βουλή για την Ημέρα του Διαβήτη
  • [03] Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια
  • [04] Εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Συνηγόρου του Πολίτη
  • [05] Στα 2 δισ. ευρώ τα έσοδα από τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα
  • [06] Απάντηση Στουρνάρα σε προκλητική δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου
  • [07] Συρία: Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης
  • [08] Μπ. Γκρίλο: Η ιταλική κυβέρνηση είναι ανδρείκελο της Γερμανίας

  • [01] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα

    Δεκτό κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και των τροπολογιών έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά ρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα.

    Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε πολλές βελτιωτικές αλλαγές του νομοσχεδίου ενώ έκανε δεκτές και βουλευτικές τροπολογίες.

    Ανάμεσα τους και η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την εξαίρεση από την κινητικότητα αθλητών που έχουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές διακρίσεις και η οποία έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνο η Χρυσή Αυγή την καταψήφισε.

    [02] Στα μπλε η Βουλή για την Ημέρα του Διαβήτη

    Στα μπλε φωταγωγήθηκε σήμερα η Βουλή, όπως και άλλα ιστορικά μνημεία και κτίρια - ορόσημα σε όλον τον κόσμο όπως η «Όπερα του Σίδνεϋ» στην Αυστραλία, το «Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας» στη Δανία, η «Πύλη του Βρανδεμβούργου» στη Γερμανία, ο «Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες» στην Αργεντινή, στα πλαίσιο της εκστρατείας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, που είναι στις 14 Νοεμβρίου.

    Αύριο και μεθαύριο θα «βαφτεί» μπλε το Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Στόχος του εορτασμού είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η αφύπνιση για τον Διαβήτη, μία νόσος που τείνει να λάβει τη μορφή επιδημίας.

    [03] Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια

    Αναστάτωση προκάλεσε η σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 9 λεπτά μετά τις 8 στη βόρεια Εύβοια, με επίκεντρο ανάμεσα στο χωριό Ταξιάρχης και την Ιστιαία.

    Μέχρι στιγμής δεν αναφέρονται ζημιές.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα, σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα έγινε αισθητός από το Μαρτίνο μέχρι τη Λαμία, τη Στυλίδα και την Πελασγία.

    [04] Εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Συνηγόρου του Πολίτη

    «Το στοίχημα για τον Συνήγορο του Πολίτη ήταν και είναι να αποτελέσει σύμβολο μίας νέας σχέσης κράτους-πολιτών, μιας νέας δημόσιας διοίκησης, σε ήθος, ύφος, ικανότητα ανταπόκρισης στις ανάγκες των πολιτών, σύμβολο του ότι οι πολίτες μετράνε, έχουν σημασία, δικαιώματα και φωνή για να εκφραστούν, με όπλο πάντοτε το κράτος δικαίου». Αυτό τόνισε απόψε η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, κατά την εκδήλωση για τα 15 χρόνια λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής, που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, με την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Η κ. Σπανού, αφού έκανε μία αναδρομή στο ιστορικό του Συνηγόρου του Πολίτη, στάθηκε στο ότι οι πολίτες «αγκάλιασαν» τον θεσμό, «βρήκαν την ευγένεια και τον σεβασμό, προδιαγραφές που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις σχέσεις κράτους-πολιτών, αλλά βρήκαν συχνά και ανέξοδα άκρη στο πρόβλημα που τους απασχολούσε».

    Από την ίδρυσή της η Αρχή, επεσήμανε η Συνήγορος του Πολίτη, έχει ασχοληθεί με 167.000 αναφορές, που του απηύθυναν πολίτες -από πέρυσι και ηλεκτρονικά- και πρόσθεσε ότι «αν η αξιοπιστία του Συνηγόρου απέναντι στην κοινωνία καταγράφεται στον αριθμό των αναφορών, η αξία της συμβολής του στην εκπλήρωση της χρηστής διακυβέρνησης και της βελτίωσης των σχέσεων κράτους και πολιτών κρίνεται στο επίπεδο της αποτελεσματικής συνεργασίας με άλλους θεσμούς».

    [05] Στα 2 δισ. ευρώ τα έσοδα από τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

    Τα 2 δισ. ευρώ άγγιξαν τα έσοδα από τις ρυθμίσεις των δύο νόμων για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους. Πρόκειται για το Ν. 4014/11 για τις αυθαίρετες κατασκευές και τους ημιυπαίθριους και το Ν. 4178/13 «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης-Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις». Τα προϋπολογισθέντα έσοδα ήταν 1,7 δισ. ευρώ και τα εισπραχθέντα έφθασαν το 1,9 δισ., από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2013.

    Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, τα έσοδα από τις ρυθμίσεις αυθαίρετων κατασκευών και ημιυπαίθριων του Ν. 4014/11 και του Ν. 4178/13 αναλύονται:

    - σε έσοδα από πρόστιμα τα οποία αποτελούν έσοδα του Πράσινου Ταμείου που εντάσσονται στη Γενική Κυβέρνηση και

    -σε έσοδα από παράβολα που εισάγονται στον Κωδικό Εσόδου 3746 του Κρατικού Προϋπολογισμού.

    [06] Απάντηση Στουρνάρα σε προκλητική δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου

    «Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μετά την απογευματινή συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, απαντώντας έτσι στις προκλητικές δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της ΕΕ ότι υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές Αρχές για το δημοσιονομικό κενό του 2014.

    [07] Συρία: Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης

    Οι Κούρδοι στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσαν σήμερα τον σχηματισμό μιας αυτόνομης μεταβατικής κυβέρνησης, αφού κατήγαγαν πολλές νίκες στα πεδία των μαχών εναντίον ισλαμιστικών ομάδων που παίρνουν μέρος στην εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Η σχετική ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν στο Καμισλί, πόλη η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι, και τέσσερις μήνες αφού οι Κούρδοι ηγέτες στη Συρία είχαν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους να σχηματίσουν μια προσωρινή κυβέρνηση.

    Βάσει της απόφασης αυτής η κουρδική επαρχία της Συρίας χωρίζεται σε τρεις περιοχές, η κάθε μία από τις οποίες θα έχει μια τοπική συνέλευση καθώς και εκπροσώπους στην περιφερειακή κυβέρνηση.

    Η ανακοίνωση αναφέρει «τον σχηματισμό μιας μεταβατικής πολιτικής κυβέρνησης για την περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν-Συρίας».

    [08] Μπ. Γκρίλο: Η ιταλική κυβέρνηση είναι ανδρείκελο της Γερμανίας

    Η Ιταλία βρίσκεται στα χέρια μιας "κυβέρνησης ανδρείκελων" που ελέγχεται από τη Γερμανία, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπέπε Γκρίλο, παραλληλίζοντας τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα με τον Βίντκουν Κουίσλιγκ, τον φιλοναζιστή ηγέτη της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το όνομα του οποίου έχει γίνει συνώνυμο των δωσίλογων.

    Τα σχόλια του Γκρίλο, του ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), είχαν ως αφορμή τη γερμανικής έμπνευσης πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδεινώνοντας την ύφεση στη χώρα.

    Στο ιστολόγιό του, μέσω του οποίου χαράζει τη γραμμή του κόμματος, ο Γκρίλο κατηγόρησε τον Λέτα ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης ταγμένης "να διαφυλάσσει τα συμφέροντα των διεθνών πιστωτών μας, αρχής γενομένης από τη Γερμανία". Ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι "ένα καθεστώς ανδρείκελων που εκπροσωπεί τα συμφέροντα ξένων χωρών αντί για τα συμφέροντα της Ιταλίας", συνέχισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 November 2013 - 19:30:22 UTC