Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπογράφεται η προγραμματική συμφωνία
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Θέατρο του παραλόγου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
  • [03] Συνελήφθησαν τρεις Ρομά για αρπαγή ανηλίκου
  • [04] Αύριο θα αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • [05] ΓΣΕΕ: Αυξηση ρεκόρ στην ανεργία των νέων πτυχιούχων
  • [06] Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Β. Παλαιοκώστα για τη συμπλοκή με αστυνομικούς
  • [07] «"Κούρεμα" του χρέους θα προκαλούσε ανασφάλεια στην ευρωζώνη»
  • [08] Ενδιαφέρον από αραβικά κεφάλαια για επενδύσεις στην Ελλάδα
  • [09] Με τα θέματα της Ευρώπης αρχίζει η επί της ουσίας διαπραγμάτευση για τον "μεγάλο συνασπισμό"
  • [10] Ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για τη μικρή Μαρία

  • [01] Υπογράφεται η προγραμματική συμφωνία

    Ηπρογραμματική συμφωνία της κυβέρνησηςείναι στο επίκεντρο της σύσκεψης που έχουν, αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Θέατρο του παραλόγου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για ένα αναβαθμισμένο, δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ.

    Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική και στην πολιτική που ασκείται μέσω των μνημονίων, αλλά και στην πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που, όπως είπε, οδήγησαν στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ σημείωσε και τις ευθύνες για τα τεράστια κενά σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή του ΙΚΑ.

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου λέγοντας ότι «αυτοί οι οποίοι έχουν συνυπογράψει και ψηφίσει όλα αυτά τα μέτρα που μας έχουν οδηγήσει σε κατάσταση λεηλασίας, σήμερα μας παριστάνουν τους Ροβεσπιέρους, τους επαναστάτες, σηκώνουν δήθεν το λάβαρο της επανάστασης και λένε, όχι νέα μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση».

    [03] Συνελήφθησαν τρεις Ρομά για αρπαγή ανηλίκου

    Συνελήφθησαν, στη Μυτιλήνη, τρεις Έλληνες Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19και 21 ετώνγια αρπαγή ανηλίκου.

    Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

    [04] Αύριο θα αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί ή όχι η δίκη για την υπεξαίρεση στον Δήμο Θεσσαλονίκης

    Αύριο το πρωί θα αποφασιστεί τελικά εάν θα ξεκινήσει ή θα αναβληθεί η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την οποία ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δεν πρόλαβε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου, να δικάσει την υπόθεση σήμερα, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής του. Με δεδομένη την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που δεσμεύει τα μέλη του να μην δικάζουν την τρίτη μέρα στα Εφετεία, εφόσον μέχρι τότε η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει, οι συνήγοροι υπεράσπισης δύο κατηγορούμενων, ζήτησαν από το δικαστήριο να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε κι ο συνήγορος του επίσης καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη, Παναγιώτη Σαξώνη.

    [05] ΓΣΕΕ: Αυξηση ρεκόρ στην ανεργία των νέων πτυχιούχων

    Τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι νέοι πτυχιούχοι, αποτυπώνει έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία η ανεργία σε αυτή την ομάδα του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε κατά 189%, την περίοδο 2008-2012.

    Αποτέλεσμα αυτής της αλματώδους αύξησης, είναι η παράλληλη εκτόξευση του ποσοστού των πτυχιούχων που μεταναστεύουν, όπως σημείωσε κατά την παρουσίαση της έκθεσης στο ιστορικό κτίριο της ΓΣΕΕ ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Νίκος Παΐζης.

    «Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασικών σπουδών πανευρωπαϊκά και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει απο διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [06] Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Β. Παλαιοκώστα για τη συμπλοκή με αστυνομικούς

    Ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας, που καταζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, φέρεται ότι είναι ένας από τους δράστες της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, που έγινε στον δρόμο Λιβαδειάς- Αράχοβας, στις 6 Φεβρουαρίου 2011, όπου τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ανακριτής Λιβαδειάς διαβίβασε σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Β. Παλαιοκώστα, που αφορά τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, και άλλα αδικήματα.

    [07] «"Κούρεμα" του χρέους θα προκαλούσε ανασφάλεια στην ευρωζώνη»

    «Η συζήτηση για ένα 'κούρεμα' του ελληνικού δημόσιου χρέους θα προκαλούσε ανασφάλεια στην ευρωζώνη και θα έφερνε πάλι στο προσκήνιο μοντέλα κρίσης. Αυτή είναι η γνώμη μου» τονίζει σεσυνέντευξή τουστη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.

    «Δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για ένα νέο κούρεμα. Όπως θα γνωρίζετε, το Γιούρογκρουπ είχε αποφασίσει πέρυσι τον Νοέμβριο να συζητήσει εκ νέου το θέμα της Ελλάδος το 2013 και αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, εάν το πρόγραμμα εφαρμόζεται σωστά, τότε θα εξέταζε το ενδεχόμενο νέων μέτρων για την ανακούφιση του χρέους» σημειώνει ο Γερμανός πρεσβευτής και προσθέτει: «Δεν πρέπει να μας αποσπά την προσοχή το τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί τώρα αυτό το πρόγραμμα, το οποίο εμφανίζει σημάδια επιτυχίας. Ναι, συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει φως στο τούνελ, υπάρχουν σημάδια ότι η οικονομία ανακάμπτει και είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να έχει ανάπτυξη, ίσως μικρή, το 2014 και να βγει από την κρίση. Είναι πρόωρο να συζητάμε τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα. Νομίζω ότι δεν είναι κάτι που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να συνεχιστεί η πορεία. Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για αυτό».

    [08] Ενδιαφέρον από αραβικά κεφάλαια για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Σημαντική εισροή κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ελλάδα προσδοκά η κυβέρνηση μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής και εμιρατινής αντιπροσωπείας επί του κειμένου της Συμφωνίας για την Αμοιβαία Προώθηση και Προστασία Επενδύσεων.

    Το μονογραφηθέν κείμενο λαμβάνει υπόψη σημεία ελληνικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την συμμόρφωση με το ενωσιακό κεκτημένο, και επιτυγχάνει τους στόχους που είχαν τεθεί από ελληνικής πλευράς, ανοίγοντας τον δρόμο για εκατέρωθεν επενδύσεις. Επισημαίνεται ότι για την υπογραφή της συγκεκριμένης Συμφωνίας και τη θέση της σε ισχύ, προβλέπεται αρχικά η έγκριση του κειμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εν συνεχεία η κύρωσή του από τη Βουλή.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζω την ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες μου προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία για την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων -που θα προωθηθεί άμεσα προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΑΕ και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει μεγάλα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

    [09] Με τα θέματα της Ευρώπης αρχίζει η επί της ουσίας διαπραγμάτευση για τον "μεγάλο συνασπισμό"

    Σε μιάμιση ώρα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατών(SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε, το πρώτο ζήτημα στην ατζέντα θα είναι η Ευρώπη και θα συζητηθεί την 30ή Οκτωβρίου.

    Τις διαπραγματεύσεις έχουν αναλάβει 75 στελέχη των κομμάτων, που θα εργαστούν σε 12 θεματικές ομάδες εργασίας και τέσσερις υποεπιτροπές.

    [10] Ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για τη μικρή Μαρία

    Ενδιαφέρον για την υπόθεση της μικρής Μαρίας επιδεικνύουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ για δεύτερη μέρα υποβλήθηκε ερώτηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση σχετικά με τον ισχυρισμό τεσσάρων αμερικανικών οικογενειών ότι θα μπορούσε να είναι δικό τους παιδί.

    Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, απαντώντας σε ερώτηση για τον "ξανθό άγγελο" και αν υπήρξε επαφή με τις (ελληνικές) αρχές, ανέφερε, ότι "είμαστε ενήμεροι για τα δημοσιεύματα" και "προς το παρόν, δεν έχουμε πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι το παιδί είναι πολίτης των ΗΠΑ. Θα σας παραπέμψω στην ελληνική κυβέρνηση για περισσότερες πληροφορίες", όπως επεσήμανε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 October 2013 - 16:30:22 UTC