Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η εναλλακτική λύση στην Ελλάδα είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Ανάληψη πρωτοβουλιών μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ για την επίτευξη των κοινών σκοπών και στόχων
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά- Μ. Ραχόι για την παράνομη μετανάστευση
  • [04] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
  • [05] Παράταση για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων
  • [06] Πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και από τον ΕΦΕΤ
  • [07] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean
  • [08] Έκκληση Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο να αποτραπεί το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Κομισιόν

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η εναλλακτική λύση στην Ελλάδα είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα

    Εντατικοποίηση των πολιτικών προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «σήμερα περισσότερο από ποτέ η αλλαγή σελίδας στη χώρα πρέπει να γίνει κεντρικό πολιτικό αίτημα, να δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικοκοινωνικό ρεύμα ανατροπής και ριζικής αλλαγής, να γίνει ο στόχος της κινητοποίησης των εκατομμυρίων πολιτών που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές», προαναγγέλλει η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και ενσωματώνει τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η εναλλακτική λύση στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, που απαιτεί τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο σύστημα και υπόδειγμα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι η λύση του μέλλοντος, η μόνη ικανή να δημιουργήσει μια ελπιδοφόρα πορεία.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Ανάληψη πρωτοβουλιών μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ για την επίτευξη των κοινών σκοπών και στόχων

    Την ανάληψη πρωτοβουλιών μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, της ΕΕ και της Ατλαντικής Συμμαχίας για την επίτευξη των κοινών σκοπών και στόχων, στη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δήλωσή του, μετά το τέλος των εργασιών της διήμερης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    Η επιδίωξη των κοινών σκοπών και στόχων θα ενισχυθεί και από την αξιοποίηση όλων των κονδυλίων της Συμμαχίας που διατίθενται στα κράτη - μέλη, πρόσθεσε ο υπουργός.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά- Μ. Ραχόι για την παράνομη μετανάστευση

    Τηλεφωνική επικοινωνία, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι.

    Κύριο θέμα της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν η παράνομη μετανάστευση και οι σχετικές πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενεργειών και δράσεων μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

    Σημειώνεται ότι αυτή η επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, ακολουθεί το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στη Μάλτα και την Ιταλία, όπου επίσης συζητήθηκε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του κοινού μετώπου για την αντιμετώπισή της από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, σε αντίθεση με χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που έχουν άλλη προσέγγιση.

    [04] Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

    Ενιαίος φόρος ακινήτων για τα κτίσματα από 2,3 ευρώ το τ.μ. στις περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, έως και 17 ευρώ το τ.μ. στις περιοχές με τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες, θα εφαρμοσθεί από το 2014.

    Για τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου ορίζεται βασικός συντελεστής φορολογίας 1,5 ευρώ το στέμμα. Πρόκειται για συντελεστές που κλιμακώνονται με βάση την παλαιότητα, την περιοχή, θέση, τον όροφο και άλλα χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου προκειμένου να υπολογισθεί ο Ενιαίος Φόρος που θα καταβάλλεται το 2014 από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ καθώς και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ( ΦΑΠ) και προβλέπεται στο νομοσχέδιο που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους.

    [05] Παράταση για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων

    Άτυπη παράταση έως τις 8 το βράδυ έδωσε το υπουργείο Παιδείας στους περίπου 2.000 διοικητικούς υπαλλήλους των έξι πανεπιστημίων που καλούνται να απογραφούν προκειμένου να προχωρήσει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

    Η προθεσμία απογραφής στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου έληγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Η αυξημένη συμμετοχή, ωστόσο, προκάλεσε υπερφόρτωση του συστήματος, γεγονός που οδήγησε το υπουργείο στην απόφαση να παρατείνει την προθεσμία αρχικά έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης και στη συνέχεια έως τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

    [06] Πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και από τον ΕΦΕΤ

    Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα, οι οποίοι αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), κατάρτισε το ΑΣΕΠ.

    Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη Αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) και του ΕΦΕΤ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τους ανωτέρω φορείς.

    [07] Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξαγορά του 100% των μετοχών της Olympic Air από την Aegean και η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών, με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας ανάμεσα στην Aegean και την Marfin Investment Group AE.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τελικό τίμημα της εξαγοράς καθορίστηκε στα 72 εκατ. ευρώ για όλες τις πωλούμενες μετοχές.

    Με την ολοκλήρωση και του τυπικού αυτού σκέλους της διαδικασίας, η Olympic Air καθίσταται θυγατρική της Aegean, η οποία αναλαμβάνει τον έλεγχο της διοίκησης της εταιρείας.

    [08] Έκκληση Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο να αποτραπεί το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών από την Κομισιόν

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε σήμερα πως το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ πρόκειται να στερέψει από ρευστό και κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο να ομονοήσουν σχετικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στον προϋπολογισμό των επομένων ετών.

    «Χωρίς την έγκαιρη έγκριση των προσχεδίων για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα είναι ικανή να πληρώσει τους λογαριασμούς που χρειάζεται να πληρώσει», επεσήμανε ο Μπαρόζο κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    Ο Μπαρόζο δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο πως η Επιτροπή από τον Νοέμβριο κιόλας δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις πληρωμές της, εάν δεν της παρασχεθούν επιπλέον 2,7 δισεκ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 October 2013 - 14:30:22 UTC