Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαμπερά εγκαίνια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • [02] Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Ιρλανδία: Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν κατά της λιτότητας

  • [01] Λαμπερά εγκαίνια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Μετά από 14 χρόνια σιωπής, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ένα ιστορικό θέατρο που εγκαινιάστηκε πριν από 118 χρόνια, το 1895, επί δημαρχίας Θεόδωρου Ρετσίνα βρίσκει ξανά τη φωνή του. Με το σύνθημα «Λιμάνι?στον πολιτισμό» το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά άνοιξε σήμερα τις πύλες του για το κοινό, φορτισμένο μνήμες, πλήρως ανακαινισμένο και έτοιμο να επανασυνδεθεί με το σήμερα. Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα τα εγκαίνια παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    «Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου είναι ένα λαμπρό παράδειγμα συνέπειας και συνέχειας σε μία χώρα που έχει ανάγκη από συνέχεια και συνέπεια. Είναι κομμάτι λαμπρό της ιστορίας αυτής της πόλης, της ιστορίας της χώρας μας, που τώρα πια δεν είναι ερείπιο, είναι όρθιο, έτοιμο να γράψει νέες σελίδες στην ιστορία. Αυτός είναι και ο βαρύς συμβολισμός του έργου αυτού. Μια χώρα δεν πάει μπροστά σβήνοντας την ιστορίας της και αφήνοντας το παρελθόν της να ερειπώνεται, αλλά αναδεικνύοντάς της το δικαίωμα να το έχει ως εφαλτήριο για το μέλλον» τόνισε στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το Δημοτικό θέατρο είναι σύμβολο μιας πόλης που ξαναγεννιέται, μιας χώρας που ξαναγεννιέται, ενός λαού που στέκεται ξανά στα πόδια του, που δεν το βάζει κάτω, που μετατρέπει τα ερείπια σε μνημεία ομορφιάς, που μετατρέπει τα χαλάσματα σε νέα έμπνευση δημιουργίας, ενός λαού που πιστεύει στον εαυτό του και τέτοιος λαός για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε ότι είμαστε εμείς οι Έλληνες».

    Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος είπε ότι ο Πειραιάς και η Ελλάδα ολόκληρη επαναποκτούν ένα ναό Τέχνης και Πολιτισμού και συμπλήρωσε: «Ο Πειραιάς από σήμερα βγαίνει από το πολιτιστικό τέλμα δεκαετιών και ξαναγίνεται εκτός από δύναμη και κέντρο ναυτοσύνης πρωτοπόρος στον πολιτισμό και οδηγός στην ανάπτυξη. Και ο Πολιτισμός είναι το κλειδί για να απελευθερωθούν οι αστείρευτες δυνατότητες του λαού μας για να επαναποκτήσουμε την αυτοεκτίμησή και την αυτοπεποίθηση μας, για να ξαναβάλουμε στο κέντρο του αξιακού μας κώδικα τον πολιτισμό. Γιατί ο Πολιτισμός ενώνει και μας βελτιώνει».

    «Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά επαναλειτουργεί μετά από πολύχρονο αγώνα. Απαιτείται πλέον να εξασφαλιστεί η σταθερή λειτουργία του, με κρατική, μόνιμη χρηματοδότηση, να είναι ανοικτό στο λαό» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

    Φωταγωγημένο το επιβλητικό κτίριο- ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Λαζαρίμου- υποδέχτηκε τους καλεσμένους του, με μια πρωτότυπη προβολή που πραγματοποιήθηκε επάνω στην πρόσοψη του θεάτρου. Ένα μικρής διάρκειας video art ξετύλιξε το νήμα της ιστορίας του εμβληματικού θεάτρου, ξεκινώντας από τη δημιουργία του και φθάνοντας ως το σήμερα. Κι όλο αυτό ενώ η Φιλαρμονική του δήμου έπαιζε μουσική στην πλατεία έξω από το ιστορικό θέατρο.

    [02] Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ

    Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσαν απόψε 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

    Η ψηφοφορία επί των τροπολογιών που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ορίστηκε να διεξαχθεί στις 11. Στις δύο τροπολογίες που αφορούν σε ρυθμίσεις για τη ΔΤ και του υπουργείου Παιδείας για τους διοικητικούς υπάλληλους των ΑΕΙ, πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε πως η θέση του κόμματός του είναι «ναι» στην τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων υπό προϋποθέσεις, παρότι διατηρεί σε ορισμένα σημεία τις επιφυλάξεις του. Ανέφερε δε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει άρθρα του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκαν εδώ και 12 χρόνια με διαφωνία της Αριστεράς θα τα αλλάξει «διότι δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύει να κατηγορηθεί για τρομοκρατία κάποιος με το ποινικό αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών».

    [03] Ιρλανδία: Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν κατά της λιτότητας

    Ιρλανδοί συνταξιούχοι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο στο Δουβλίνο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να τους μειώσει τις επιδοτήσεις στα φάρμακα και τις υπηρεσίες τηλεφωνίας, στην πρώτη ένδειξη αντίθεσης στον προϋπολογισμό λιτότητας που ψηφίστηκε αυτόν τον μήνα.

    «Ήδη πρέπει να επιλέξω αν θα πληρώσω έναν λογαριασμό ή θα αγοράσω φαγητό (...) Είναι αδύνατο» δήλωσε ο Μπέρναρντ Κίνι, 64 ετών, ο οποίος καλείται να πληρώσει αυξημένο φόρο στα φάρμακά του, αυξημένο φόρο ακίνητης περιουσίας και τον λογαριασμό του τηλέφωνο με τη σύνταξη των 220 ευρώ την εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 October 2013 - 20:30:20 UTC