Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεβίωσε ο Αντώνης Καρράς, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ εισηγείται η Επιτροπή
  • [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Εσφαλμένη η εντύπωση για στρατιές επίορκων
  • [04] Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στην Κέρκυρα
  • [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο
  • [06] Alpha Bank: Μεγάλη μείωση της απασχόλησης μέσα σε τέσσερα χρόνια
  • [07] Ε. Λέτα: Η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει απλός θεατής σε τραγωδίες

  • [01] Απεβίωσε ο Αντώνης Καρράς, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

    Έφυγε, σήμερα, από τη ζωή ο Αντώνης Καρράς, ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του Κινήματος, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

    Αγνός και ασυμβίβαστος αγωνιστής, δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ειδικότερα όταν επρόκειτο για ζητήματα εσωκομματικής δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν, πάντα, εναντίον της μίας και μοναδικής υποψηφιότητας για τα αξιώματα του Κινήματος και δεν δίσταζε, όταν άλλοι δεν τολμούσαν, να θέτει εκείνος υποψηφιότητα για αξίωμα, όπως του Γραμματέα της Κ.Ε., όταν ο Α. Παπανδρέου πρότεινε μια και μοναδική υποψηφιότητα.

    [02] Άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ εισηγείται η Επιτροπή

    ΗΕπιτροπή Δεοντολογίας, που εξέτασε τις υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ, αποφάσισε θετικά ως προς το αίτημα των εισαγγελικών αρχών να δοθεί άδεια από τη Βουλή στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθεί δίωξη:

    -Στην Ελένη Ζαρούλια για παράβαση του νόμου περί όπλων μετά τον εντοπισμό σφαίρας στις αποσκευές που προορίζονταν για τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν εκείνος ήταν προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

    -Στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια στον Μελιγαλά.

    -Στον Ευστάθιο Μπούκουρα για απειλή και εξύβριση του δημάρχου Κορινθίας.

    Στην Επιτροπή παρέστησαν η Ελένη Ζαρούλια και ο Ευστάθιος Μπούκουρας. Η πρώτη υποστήριξε ότι η υπόθεση είναι «στημένη», ενώο δεύτερος όταν ρωτήθηκε εάν κρίνει ως ακραία τη συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΑ, διαχώρισε την περίπτωσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εκφράζω μόνο τον εαυτό μου».

    [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Εσφαλμένη η εντύπωση για στρατιές επίορκων

    Σημαντικά αυξημένος θα είναι το 2014 ο αριθμός των προσλήψεων στο Δημόσιο σε σχέση με το 2013, οι οποίες προβλέπονται να είναι 7 με 8 χιλιάδες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου που αφορά αλλαγές στον δημόσιο τομέα.

    Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εσφαλμένη εντύπωση που επικρατεί ότι υπάρχουν στρατιές επίορκων υπαλλήλων» και πρόσθεσε, ότι «υποστηρίζεται μάλιστα ότι αν ελεγχθούν, ως δια μαγείας, θα λύσει τα προβλήματα των δεσμεύσεων που έχει η χώρα βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων, σε σχέση με τις απολύσεις».

    [04] Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στην Κέρκυρα

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στο Λιβάδι Ρόπα, πραγματοποίησαν οι άντρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Κέρκυρας.

    Ύστερα από ελέγχους, συνελήφθησαν δύο Ρομά ηλικίας 19 και 21 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα για κλοπή ρεύματος.

    Συνολικά, ελέχθησαν 24 άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκαν τέσσερις έρευνες σε οικίες και προσήχθησαν 12 άτομα.

    Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, η νόμιμη κατοχή των οποίων ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

    [05] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,632 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2013 έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 2,069 δισ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,873 δισ. ευρώ

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά το 9-μηνο το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης περιορίστηκε σημαντικά στα 2,657 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 12,719 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,273 δισ. ευρώ.

    Τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 38,728 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 2,033 δισ. ευρώ ή 5,5% έναντι του στόχου.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,716 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,371 δισ. ευρώ ή 4,1%, υψηλότερα έναντι του στόχου.

    [06] Alpha Bank: Μεγάλη μείωση της απασχόλησης μέσα σε τέσσερα χρόνια

    Πτώση της απασχόλησης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε επίπεδα προ του 2ου τριμήνου του έτους 2000 δείχνουν τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού (ΕΛΣΤΑΤ) για το 2ο τρίμηνο του έτους 2013, που εμπεριέχονται σε πρόσφατη ανάλυση της Alpha Bank.

    Σύμφωνα με το σχετικό οικονομικό δελτίο της τράπεζας, από το 2ο τρίμηνο του 2009 μέχρι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 χάθηκαν περίπου 900 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι 162,7 χιλ. προήλθαν από τον άμεσο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, (το 2ο τρίμηνο 2009 απασχολούνταν 1.031,2 χιλ. άτομα, ενώ στο 2ο τρίμηνο του 2013 έχουν απομείνει 842,7 χιλ. άτομα), ενώ οι 737,1 χιλ. από τον ιδιωτικό τομέα, (το 2009 απασχολούνταν 3.526,50 άτομα και στο 2ο τρίμηνο του 2013 απέμειναν 2.789,40).

    [07] Ε. Λέτα: Η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει απλός θεατής σε τραγωδίες

    Στο φλέγον πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στάθηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, σε παρέμβασή του στην ιταλική βουλή.

    «Η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει απλός θεατής σε τραγωδίες σαν και αυτή της Λαμπεντούζα. Αν κρατήσει μια τέτοια στάση θα πεθάνει» όπως οι εκατοντάδες μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα σε ναυάγια στα ανοιχτά της Ιταλίας, προειδοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

    Ο Λέτα επανέλαβε ότι «η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της Πέμπτης θα αποτελέσει την ευκαιρία για να αναπτυχθεί η αναγκαία συζήτηση, σχετικά με μια διαφορετική Ευρώπη».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 October 2013 - 18:30:21 UTC