Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Πρόσκληση για συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την Κρ. Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα
  • [03] Εκπαιδευτικός κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια
  • [04] "Ναι" από φορείς στην ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων
  • [05] Σε ένα εκκαθαριστικό τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας
  • [06] Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο
  • [07] Μείωση καταθέσεων και δανείων τον Αύγουστο

  • [01] Φ. Κουβέλης: Πρόσκληση για συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού

    Στις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού απηύθυνε κάλεσμα για συνεργασία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το Ηράκλειο, αποκλείοντας, συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, για δε τα περί συνεργασίας του με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά ο κοινός στόχος, που είναι η σωτηρία της πατρίδας.

    Αναφερόμενος στην επιλογή της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την κυβέρνηση και στη συνέχεια να αποχωρήσει, είπε ότι «δεν αποχωρήσαμε μόνο για τα γνωστά γεγονότα της ΕΡΤ - λέγοντας σχετικώς πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι - αλλά σημειώθηκαν συμπεριφορές από την πλευρά της ΝΔ, που ήθελαν την κυβέρνηση να είναι μονοκομματικής αντίληψης και συμπεριφοράς .

    «Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, αλλά όχι από την προσπάθεια για τη χώρα μας» πρόσθεσε.

    Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή επανέλαβε ότι θα πρέπει να ορθωθεί ένα τείχος κι ένα μέτωπο όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του φασισμού και επεσήμανε ότι η Δημοκρατία μας έχει αντοχές και δυνάμεις . Η χώρα βρίσκεται μπροστά στο ναζιστικό, εγκληματικό φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το φίδι έχει δυστυχώς εκκολαφθεί και εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενο και συνθήκες στην κοινωνία.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την Κρ. Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα

    Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

    Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, θα βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη (1-3 Οκτωβρίου).

    Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Ράις, απαντώντας σε ερώτηση για την αποστολή της Τρόικας στην Αθήνα, στο πλαίσια της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ότι συνήθως η αποστολή παραμένει δυο εβδομάδες, ενώ δεν είπε για το πότε ακριβώς τα μέλη του κλιμακίου της Τρόικας θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα.

    Σε ερώτηση αν θα ζητηθούν νέα μέτρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να απαντήσει, από τη στιγμή που η αποστολή της τρόικας βρίσκεται στην Αθήνα για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του ΔΝΤ και των εταίρων του είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.

    [03] Εκπαιδευτικός κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια

    Για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης μαθήτριας κατηγορείται 55χρονος διευθυντής σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος έχει κληθεί να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου.

    Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος διευθυντής που υπηρετεί σε σχολείο του νησιού, φέρεται να παρενόχλησε και να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 14χρονου κοριτσιού, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 μηνών.

    Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου, οι οποίοι κάτω από άκρα μυστικότητα και σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα ανηλίκων, διενήργησαν προανάκριση από την οποία προέκυψαν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία για τον εκπαιδευτικό.

    [04] "Ναι" από φορείς στην ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων

    Στην πλειονότητά τους θετικές γνώμες και παρατηρήσεις βελτίωσης, εξέφρασαν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης περί «Ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια», με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών.

    Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν ως προς την επείγουσα αναγκαιότητα αποσυμφόρησης των φυλακών, με την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης (το λεγόμενο «βραχιολάκι») και του γεωεντοπισμού, που επιτρέπει τον κατ' οίκον περιορισμό υποδίκων και καταδίκων, οι οποίοι δεν απειλούν τη δημόσια ασφάλεια.

    [05] Σε ένα εκκαθαριστικό τα τέλη κυκλοφορίας και ο φόρος πολυτελείας

    Ένα εκκαθαριστικό σημείωμα προσανατολίζεται να αποστείλει το υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

    Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μέτρα για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην υποβολή των δηλώσεων του ΦΠΑ. Ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης είναι η αναστολή του ΑΦΜ των επιχειρήσεων εκείνων που για δύο συνεχόμενα τρίμηνα δεν υποβάλλουν ΦΠΑ παρ' ότι είναι υπόχρεες.

    [06] Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο

    Αύξηση κατά 588 εκατ ευρώ σημείωσαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο τον Αύγουστο και ανήλθαν σε 5,379 δισ. ευρώ έναντι 4,791 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το σύνολο των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο - δηλαδή οι οφειλές που ήταν ληξιπρόθεσμες ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 - ανήλθε τον Αύγουστο στα 53,590 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον Ιούλιο που ήταν 53,712 δισ. ευρώ.

    [07] Μείωση καταθέσεων και δανείων τον Αύγουστο

    Mειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο σκέλος των καταθέσεων (που διακρατούν στις ελληνικές τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά) παρατηρήθηκε τον Αύγουστο μικρή εκροή καθώς το συνολικό τους απόθεμα υποχώρησε στα 162,2 δισ. ευρω από 162,4 δισ. ευρω τον Ιούλιο.

    Οι χορηγήσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 3,9% σε ετήσια βάση (έναντι μειώσεως 4% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο). Η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα παρέμεινε αρνητική, καθώς τα χρεολύσια που κατέβαλαν οι δανειολήπτες ξεπέρασαν τις νέες εκταμιεύσεις δανείων κατά 823 εκατ. ευρώ.

    Έτσι το χρέος του ιδιωτικού τομέα προς τις τράπεζες υποχώρησε στο τέλος Αυγούστου στα 221,79 δισ. ευρώ από 233 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 September 2013 - 16:30:21 UTC