Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναι" υπό προϋποθέσεις από Πάνο Καμμένο σε πιθανή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
  • [02] Πρόταση Ν. Δένδια, για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων στα οποία γίνεται έρευνα για εγκληματικές ενέργειες
  • [03] Μέτωπο κατά του ναζισμού και νεοφασισμού από τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [04] Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [05] Ρίψη δύο βομβών μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μεσολόγγι
  • [06] Γκαζάκια στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Συνεχίζεται η επιχείρηση των αρχών για την ανακατάληψη του εμπορικού κέντρου στην Κένυα
  • [08] Η αντιπολίτευση δεσμεύεται να συμμετάσχει, υπό όρους, σε μια διάσκεψη για την επίλυση της συριακής κρίσης
  • [09] Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Μπο Σιλάι

  • [01] "Ναι" υπό προϋποθέσεις από Πάνο Καμμένο σε πιθανή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

    "Ναι" σε πιθανή σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το θέμα "της ναστιστικής βίας" λέει οι πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, υπό την προϋπόθεση όμως "να επαναλειτουργήσει ο κοινοβουλευτισμός".

    Σε δήλωσή του, σήμερα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει τη σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά έθεσε ως προϋπόθεση τη συζήτηση της αναστολής του Συντάγματος "που έχει κάνει η συγκυβέρνηση" και "την αλλαγή του καθεστώτος των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με επαναφορά του νομοθετικού έργου της Βουλής".

    [02] Πρόταση Ν. Δένδια, για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων στα οποία γίνεται έρευνα για εγκληματικές ενέργειες

    Πρόταση αναστολής χρηματοδότησης για κόμματα στα οποία γίνεται έρευνα σε σχέση με εγκληματικές ενέργειες, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

    Η πρόταση κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων των οποίων, οι αρχηγοί ή κρίσιμος αριθμός βουλευτών (περισσότερων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) ή μέλη του κεντρικού οργάνου διοίκησης, παραπέμπονται για αδικήματα του άρθρου 187 σε σχέση με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή 187Α σε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις ή 187Γ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών. Tο άρθρο 187Γ αποτελεί πρόταση προσθήκης νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, σχετικά με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις.

    Η πρόταση που απεστάλη από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στον υπουργό Εσωτερικών -ύστερα από επικοινωνία και συνεννόηση των δύο υπουργών- αναφέρεται σε νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.

    [03] Μέτωπο κατά του ναζισμού και νεοφασισμού από τους πολιτικούς αρχηγούς

    Το εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής,αναδεικνύουν με δηλώσεις τους στο "Βήμα" οι πολιτικοί αρχηγοί, ορθώνουν μέτωπο κατά του ναζισμού και του νεοφασισμού και καλούν τους πολίτες να προασπίσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

    «Η ανοχή απέναντι στη βία και τη βιαιότητα, εξοντώνει και ευτελίζει τη δημοκρατία» τονίζειο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλοςκαι σημειώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι «μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί με πρόσοψη και προκάλυμμα πολιτικού κόμματος. Αυτό δεν αφορά τους απλούς ψηφοφόρους, αλλά την ηγεσία και τα δικτυωμένα ενεργά μέλη. Η ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί».

    «Η δημοκρατία που σου επιτρέπει να διαφωνείς πρέπει να προστατεύεται και άρα να αμύνεται» υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος.

    «Χρειάζεται ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας. Ο αγώνας εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της ανθρωπιάς και του πολιτισμού» δηλώνειο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσθέτει ότι «η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στη μνημονιακή εξαθλίωση».

    Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει "πολιτική επικίνδυνη" την περιβόητη "θεωρία των δύο άκρων", που «επιστρατεύει σύσσωμο το μπλοκ του "μνημονιακού τόξου", προκειμένου να εξισώσει την προοδευτική δράση εναντίον του μνημονίου, με την εγκληματική βία μιας οργανωμένης φασιστικής ομάδας».

    «Πρώτιστη προτεραιότητα είναι η συνεννόηση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για τη συγκρότηση μετώπου αντιμετώπισης του φασιστικού κινδύνου» σημειώνει οπρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέληςκαι τονίζει: «Η απάντηση στους φασίστες είναι η επίμονη νομιμότητα. Ολα τα κόμματα και τα πρόσωπα, πολιτικά και θεσμικά καλούνται να επιδείξουν ευθύνη και πατριωτισμό».

    «Η Χρυσή Αυγή αποτελεί δολοφονική εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών, γέννημα θρέμα του καπιταλιστικού συστήματος» υπογραμμίζει, από την πλευρά του, ογγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπαςκαι προσθέτει ότι «η αντιμετώπιση της ΧΑ περνά μέσα από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς που έχουν τη δύναμη να την απομονώσουν, αλλά και να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που ρίχνει στις εργατογειτονιές για να δηλητηριάζει τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών».

    [04] Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

    Οριακή διαφορά 0,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 19,8%, έναντι της ΝΔ με ποσοστό 19,6%, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron - Analysis για το «Έθνος της Κυριακής».

    Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,6%, η Χρυσή Αυγή 7,8%, το ΚΚΕ 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.

    Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,7%, το ΠΑΣΟΚ 7%, η Χρυσή Αυγή 11,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,2%, το ΚΚΕ 6,7% και η ΔΗΜΑΡ 4,7%.

    Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό πρώτος με 32% έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθεί με 15% ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 3%, ο Πάνος Καμμένος 2%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 2% και ο Φώτης Κουβέλης 3%.

    Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 42% και ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 35%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 27%, ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 13%.

    Στην ερώτηση για έξοδο από το μνημόνιο ή παραμονή στο ευρώ το 58% απάντησε υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ στην ερώτηση για το αν θα έπρεπε να πάμε σε πρόωρες εκλογές το 63% των πολιτών τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της θητείας της κυβέρνησης.

    Τέλος, σχετικά με την αξιολόγηση της σημερινής κυβέρνησης το 69% έδωσε αρνητική ψήφο, ενώ όσον αφορά στην αξιολόγηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αρνητικά ψήφισε το 71% των πολιτών.

    Ο φόνος του Παύλου Φύσσα ρίχνει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

    [05] Ρίψη δύο βομβών μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μεσολόγγι

    Σε έξι προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των ερευνών που κάνει, για να εντοπίσει τους άγνωστους που έριξαν χθες το βράδυ βόμβες μολότοφ στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν τα πέντε άγνωστα άτομα, τα οποία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, που όμως δεν εξερράγησαν.

    [06] Γκαζάκια στα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

    Έκρηξη από γκαζάκι σημειώθηκε στα γραφεία τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης ζημίες.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το γκαζάκι τοποθετήθηκε στην είσοδο των γραφείων, στην οδό Αρκαδίου 8 στην περιοχή Χαριλάου.

    Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το πρωί, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία και να προκληθούν μικρές φθορές στην πρόσοψη του καταστήματος.

    [07] Συνεχίζεται η επιχείρηση των αρχών για την ανακατάληψη του εμπορικού κέντρου στην Κένυα

    Στους 59 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την επίθεση που σημειώθηκεχθες στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

    "Μέχρι τώρα, έχουν σκοτωθεί 59 άνθρωποι", είπε ο υπουργός Τζόζεφ Όλε Λένκου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επίσης 175 τραυματίες. Νωρίτερα ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

    Μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ένοπλοι ισλαμιστές, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κατάφεραν να απομακρύνουν από το τετραώροφο συγκρότημα περίπου 1000 άτομα. Η κυβέρνηση της Κένυας πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα στο κτίριο, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι επί του παρόντος δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους ομήρους, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος. Σημείωσε μόνο ότι οι αρχές κάνουν ότι μπορούν ώστε να τους βγάλουν έξω με ασφάλεια.

    Όσον αφορά στους δράστες, ο Όλε Λένκου είπε ότι πιστεύεται πως πρόκειται για 10-15 ένοπλους άνδρες που παραμένουν ταμπουρωμένοι ακόμη στο χώρο.

    [08] Η αντιπολίτευση δεσμεύεται να συμμετάσχει, υπό όρους, σε μια διάσκεψη για την επίλυση της συριακής κρίσης

    Ο πρόεδρος του Συριακού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης με στόχο τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, μετά από δυόμισι χρόνια συγκρούσεων, εφόσον στόχος της διεθνούς αυτής συνάντησης θα είναι η συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης, με πλήρεις εξουσίες.

    Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου, ο Τζάρμπα γράφει ότι ο Εθνικός Συνασπισμός "επαναβεβαιώνει ότι είναι πρόθυμος" να συμμετάσχει στη διάσκεψη σημειώνοντας ωστόσο ότι "όλες οι πλευρές θα πρέπει (...) να συμφωνήσουν ότι σκοπός της θα είναι η συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες", όπως είχε συμφωνηθεί ρητά πέρσι από τις διεθνείς δυνάμεις.

    Η επιστολή αυτή είναι η πρώτη σαφής δέσμευση που αναλαμβάνει ο στηριζόμενος από δυτικές και αραβικές χώρες Συνασπισμός όσον αφορά την εκπροσώπησή του στη διάσκεψη την οποία προωθούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

    Η ηγεσία του εμφανιζόταν πολύ διστακτική μέχρι σήμερα, ιδίως μετά την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου.

    [09] Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Μπο Σιλάι

    Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από κινεζικό δικαστήριο ο Μπο Σιλάι, πρώην μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διαφθορά, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας.

    Το δικαστήριο της πόλης Τζινάν, στην ανατολική Κίνα, διέταξε επίσης την κατάσχεση όλων των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του Σιλάι, ο οποίος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην σύζυγό του, Γκου Καϊλάι. Η σύζυγός του έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 September 2013 - 10:30:24 UTC