Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον γγ του ΟΗΕ συναντάται σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Νέα 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη
  • [03] Επίθεση με μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη
  • [04] Ξεκινά ο νέος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας
  • [05] "Όχι συνομιλίες χάριν των συνομιλιών" δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης
  • [06] Η Τεχεράνη θα αναλάβει από αύριο τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέχρ που κατασκεύασαν οι Ρώσοι
  • [07] Δέκα νεκροί από βομβιστική επίθεση σε εκκλησία γεμάτη με πιστούς, στο Πακιστάν
  • [08] Στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) τα πρώτα exit polls των γερμανικών εκλογών
  • [09] Σφοδρά πυρά ακούγονται από το εμπορικό κέντρο που έχει καταληφθεί από ενόπλους στην Κένυα
  • [10] Το πρώτο αμερικάνικο αντιναζιστικό ντοκιμαντέρ, που θεωρείτο χαμένο, θα προβληθεί τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη
  • [11] Φεστιβάλ "Συγγραφέων του Κόσμου" στη Γαλλία, με τη συμμετοχή των Π. Μάρκαρη και Β. Αλεξάκη
  • [12] Έξασθένισε η ένταση του τυφώνα Ουσάτζι στην Ταϊβάν

  • [01] Με τον γγ του ΟΗΕ συναντάται σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Ευ. Βενιζέλος

    Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις εναρκτήριες εργασίες της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων.

    Ο κ. Βενιζέλος θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επαφών του, με συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

    Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται του ενεργειακού τομέα.

    Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί επίσης απόψε σε δείπνο εργασίας αρκετών υπουργών Εξωτερικών με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    Τέλος, θα παραστεί και θα μιλήσει σε τρεις Συναντήσεις Υψηλού Επιπέδου, που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του ΟΗΕ μέσα στην εβδομάδα και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

    [02] Νέα 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

    Την προκήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, για την ερχόμενη Τρίτη 24 και Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

    Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 το πρωί.

    Η ΓΣΕΕ αναμένεται να λάβει οριστικές αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στις 11 το πρωί της Δευτέρας.

    Εξάλλου, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

    Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

    Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στο μέτωπο της Παιδείας, διήμερη απεργιακή κινητοποίηση για την Δευτέρα και Τρίτη έχουν προκηρύξει οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

    [03] Επίθεση με μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη

    Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν, περίπου στις 03.30, άγνωστοι κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

    [04] Ξεκινά ο νέος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας

    Το κατώφλι του υπουργείου Οικονομικών περνούν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας για να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης- τρόικας θα πραγματοποιηθούν σε τρία στάδια, καθώς αρχικά αναμένεται να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των τεσσάρων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση τον Οκτώβριο της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ (αμυντικές βιομηχανίες και ΛΑΡΚΟ, οφειλές του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων, διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων).

    Επίσης, αναμένεται να προσδιοριστεί το ύψος της ύφεσης εφέτος (το χαμηλότερο ποσοστό επηρεάζει θετικά το έλλειμμα και το χρέος), αλλά και να οριστικοποιηθεί η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα υπάρξει, έστω και μικρό, πλεόνασμα.

    Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να επανέλθουν μετά τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, του δημοσιονομικού κενού και της επικαιροποίησης του Μνημονίου.

    Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στο τρίτο στάδιο, που προσδιορίζεται χρονικά για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους και θεωρείται το πλέον κρίσιμο, θα γίνει η διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

    [05] "Όχι συνομιλίες χάριν των συνομιλιών" δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

    "Σημασία δεν έχει πότε ξεκινούν οι συνομιλίες, αλλά κάτω από ποιές συνθήκες ξεκινούν, ποια είναι η διαδικασία και ποια είναι η παράμετρος μέσα στην οποία θα πρέπει να κινηθούμε" τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στις εργασίες της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα μιλήσει από το βήμα της ΓΣ την ερχόμενη Πέμπτη.

    Την ίδια μέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού και την Τετάρτη θα μιλήσει στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Αύριο, θα έχει την πρώτη του συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε συγκεκριμένα:

    "Επισκέπτομαι για πρώτη φορά υπό την επίσημη ιδιότητά μου τα Ηνωμένα Έθνη και στόχος και σκοπός, κατά κύριο λόγο, είναι μέσα από μία σειρά αρκετών επαφών και ενός βεβαρυμμένου προγράμματος, να δούμε αυτό που βαρύνει όλους μας, την ανάγκη να υπάρξει μία καλή προετοιμασία ενόψει ενός νέου γύρου συνομιλιών. Βεβαίως, αυτός ο νέος γύρος δεν μπορεί να καθοριστεί αυτή την ώρα χρονικά και εξαρτάται κατά μέγιστο βαθμό από την ορθή προετοιμασία και τη δυναμική που πρέπει να προσδώσουμε σε ένα νέο διάλογο, έτσι ώστε να υπάρχει πια η προοπτική ή και μια ακτίδα φωτός ότι κάπου μπορεί να καταλήξουμε".

    [06] Η Τεχεράνη θα αναλάβει από αύριο τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού του Μπουσέχρ που κατασκεύασαν οι Ρώσοι

    Οι αρχές του Ιράν θα αναλάβουν αύριο Δευτέρα τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Μπουσέχρ, που έχουν κατασκευάσει οι Ρώσοι στα νότια της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (OIEA).

    "Αύριο, ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέχρ, ισχύος 1.000 μεγαβάτ, θα παραδοθεί στο Ιράν όμως για τα επόμενα δύο χρόνια ορισμένοι Ρώσοι ειδικοί θα παραμείνουν εδώ για να μας δίνουν συμβουλές και τεχνική υποστήριξη", είπε ο Σαλεχί, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Irna.

    Η τελετή για την παράδοση του σταθμού θα γίνει αύριο, παρουσία του Σαλεχί, του υπουργού Ενέργειας Χαμίντ Σιτ-Σιάν και Ρώσων αξιωματούχων.

    Ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέχρ κατασκευάστηκε από την Rosatom, την ρωσική υπηρεσία ατομικής ενέργειας. Οι Ρώσοι ανέλαβαν το 1995 να ολοκληρώσουν την κατασκευή του, που είχε διακοπεί μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 καθώς το Βερολίνο που ήταν αρχικά υπεύθυνο για το έργο, αρνήθηκε να το συνεχίσει και να ολοκληρώσει.

    Μετά από πολλές αναβολές, ο σταθμός άρχισε να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2011 και φέτος θα φτάσει στην πλήρη ισχύ του. Η Ρωσία δεσμεύεται να παρέχει τα καύσιμά του για τα επόμενα 10 χρόνια.

    Εν τω μεταξύ, οπρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κάλεσε τη Δύση να αναγνωρίσει το δικαίωμα της χώρας του να εμπλουτίζει ουράνιο στο έδαφός της, ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών που διατυπώνουν οι δυτικές χώρες και το Ισραήλ όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    [07] Δέκα νεκροί από βομβιστική επίθεση σε εκκλησία γεμάτη με πιστούς, στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχσαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας σε μια εκκλησία στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Ένας αξιωματικός της αστυνομίας μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Dunya είπε ότι οι τραυματίες είναι 30, ενώ νοσοκομειακή πηγή ανέφερε ότι ξεπερνούν τους 40.

    Η επίθεση σημειώθηκε σε εκκλησία της πόλης Πεσαβάρ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χιμπέρ-Παχτούνκουα.

    Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε δύο εκρήξεις σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων και ότι τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο ναό βρίσκονταν τουλάχιστον 600 άνθρωποι.

    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

    [08] Στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) τα πρώτα exit polls των γερμανικών εκλογών

    Στις 9.00 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) άνοιξαν οι κάλπες στη Γερμανία, για να υποδεχτούν 61,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους (31,8 εκ. γυναίκες και 30 εκ. άνδρες), οι οποίοι θα αναδείξουν την 18η ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

    Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 19.00 (ώρα Ελλάδας), οπότε και θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα «έξιτ πολς» από τα δύο κρατικά κανάλια, τα ARD και ZDF. Ένα τέταρτο αργότερα θα ξεκινήσει η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων.

    Βέβαια αποτελέσματα αναμένονται μία ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας - εκτός εάν οι διαφορές είναι πάρα πολύ μικρές.

    Για τις 21.15 (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένος ο λεγόμενος «Γύρος των Ελεφάντων», η κοινή συνέντευξη Τύπου των αρχηγών των κομμάτων.

    Υπό κανονικές συνθήκες, ως εκείνη την ώρα θα είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι κερδισμένοι και ποιοι χαμένοι.

    Το εκλογικό σύστημα της Γερμανίας θεωρείται ιδιαίτερα περίπλοκο αλλά και δίκαιο, καθώς διατηρεί ισορροπία μεταξύ της λογικής του «ο νικητής τα παίρνει όλα» και της αντιπροσωπευτικότητας, η οποία επιτρέπει την συμμετοχή μικρότερων κομμάτων τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στις κυβερνήσεις. Αν λοιπόν το σύστημα ακολουθούσε το προεδρικό μοντέλο, το πιθανότερο είναι ότι η 'Αγγελα Μέρκελ θα πήγαινε σήμερα για περίπατο στην εξοχή αντί να αγωνιά για το αποτέλεσμα και για το με ποιον μπορεί να αναγκαστεί αύριο να συμμαχήσει.

    Πίσω από το «παραβάν», ο Γερμανός ψηφοφόρος έχει δύο σταυρούς: έναν για τον υποψήφιο της περιοχής του - η Γερμανία έχει 299 περιφέρειες - και έναν για το κόμμα της επιλογής του. Με τον πρώτο σταυρό διασφαλίζεται η αντιπροσώπευση όλων των περιφερειών στο συνολικά 598 εδρών ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ενώ με το όριο του 5% για να μπει ένα κόμμα στην Βουλή, στόχος είναι να αποκλείονται τα εξτρεμιστικά - συνήθως μικρά - κόμματα, όπως το φασιστικό NDP. Η δεύτερη και κρισιμότερη ψήφος δίδεται σε ένα από τα, 34 φέτος, υποψήφια κόμματα.

    [09] Σφοδρά πυρά ακούγονται από το εμπορικό κέντρο που έχει καταληφθεί από ενόπλους στην Κένυα

    Σφοδρά πυρά ακούστηκαν σήμερα το πρωί από το πολιορκημένο εμπορικό κέντρο στην καρδιά του Ναϊρόμπι το οποίο έχει καταληφθεί απόχθες από ενόπλους ισλαμιστές.

    Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου δύο Κενυάτες στρατιώτες τραυματίστηκαν και με τη βοήθεια συναδέλφων τους απομακρύνθηκαν από το συγκρότημα και οδηγήθηκαν σε ασθενοφόρα.

    Μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στο εσωτερικό του κτιρίου.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν εδώ και 20 ώρες να ελέγξουν την κατάσταση και να βάλουν ένα τέλος στην κατάσταση ομηρείας.

    Μέχρι στιγμής τουλάχιστον43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 150 τραυματίστηκαν.

    Οι Σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή, κρατούν ακόμη αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων στο τετραώροφο κτίριο.

    Νωρίς το πρωί, έφτασαν ενισχύσεις του στρατού στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ και στρατιώτες με πλήρη εξάρτυση, φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα κατευθύνθηκαν στο κτίριο.

    [10] Το πρώτο αμερικάνικο αντιναζιστικό ντοκιμαντέρ, που θεωρείτο χαμένο, θα προβληθεί τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη

    Η πρώτη αμερικανική ταινία αντιναζιστικής προπαγάνδας, που παρουσίαζε αντισημιτικές ενέργειες στη Γερμανία του 1933 και μέχρι τώρα θεωρούνταν "χαμένη", θα προβληθεί τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη αφού η μοναδική κόπια της εντοπίστηκε και αποκαταστάθηκε από την Κινηματοθήκη των Βρυξελλών.

    Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ "Χίτλερ, το βασίλειο του τρόμου" βρέθηκε κατά τύχη κρυμμένο μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, στα αρχεία της Βασιλικής Κινηματοθήκης του Βελγίου.

    "Με τράβηξε ο τίτλος του ενώ έκανα μια βόλτα στις συλλογές. Ακολούθησε έρευνα του θέματος και αντιληφθήκαμε ότι επρόκειτο για τη μοναδική κόπια που είχε σωθεί", εξήγησε ο Μπρούνο Μεσντά, ο υπεύθυνος της ψηφιακής συλλογής του ιδρύματος.

    Η ασπρόμαυρη ταινία έχει διάρκεια περίπου 65 λεπτά και γυρίστηκε από τον Κορνέλιους Βάντερμπιλτ, κληρονόμο μιας πλούσιας αμερικανικής οικογένειας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ο Βάντερμπιλτ, μαθητευόμενος δημοσιογράφος ακόμη, περιηγήθηκε στην Ευρώπη και βρέθηκε στο Βερολίνο στις 5 Μαρτίου 1933, την ημέρα που το ναζιστικό κόμμα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές. Κινηματογράφησε τα πλήθη των υποστηρικτών του Αδόλφου Χίτλερ, τις στρατιωτικές παρελάσεις αλλά και τη φυγή των Εβραίων.

    Μετά από ένα βιαστικό μοντάζ, η ταινία "Το βασίλειο του τρόμου" προβλήθηκε τον Απρίλιο του 1934 σε έναν κινηματογράφο του Μπρόντγουεϊ.

    [11] Φεστιβάλ "Συγγραφέων του Κόσμου" στη Γαλλία, με τη συμμετοχή των Π. Μάρκαρη και Β. Αλεξάκη

    Σε Παρίσι και Λυών, ξεκίνησε το πρώτο Φεστιβάλ "Συγγραφέων του Κόσμου".

    Πρόκειται για τον "εορτασμό της Παγκόσμιας λογοτεχνίας", όπως υπογραμμίζουν οι λάτρεις του λογοτεχνικού βιβλίου, που στοχεύει, επίσης, στην υποστήριξη των βιβλίων και των λογοτεχνικών εκδόσεων, που υφίστανται ποικίλες μεταλλάξεις με την παγκοσμιοποίηση.

    Η οργάνωση του Φεστιβάλ είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου συνεργασίας ανάμεσα στο, αναγνωρισμένου κύρους, πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και στην εξίσου σημαντική Εθνική Βιβλιοθήκη BNF της Γαλλίας.

    Γιά την εκδήλωση έχουν προσκληθεί 28 συγγραφείς από διάφορα μέρη του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και οι Έλληνες Πέτρος Μάρκαρης και Βασίλης Αλεξάκης.

    Το 'Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" συμμετέχει ως ένας από τους χορηγούς που συνέβαλαν για την υλοποίηση του Φεστιβάλ.

    Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν επιλεγεί εννέα διαφορετικοί τόποι σε μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες και θέατρα στο Παρίσι και στη Λυών.

    Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με τον 'Ελληνα Πέτρο Μάρκαρη στο "Σπίτι της Ποίησης" στο Παρίσι, με θέμα "Γλώσσα και Ταυτότητα".

    Ακολούθησε συζήτηση με τον Αμερικανό συγγραφέα Εντμοντ Γουάιτ (Edmund White).

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Βασίλης Αλεξάκης πρόκειται να μιλήσεισήμερα το απόγευμα με θέμα τη "Μητρική γλώσσα" που ήταν και το θέμα ενός από τα βιβλία του.

    Η συγκέντρωση θα γίνει στο "Reid Hall, Columbia Global Center" στο Παρίσι, που είναι παράρτημα του Πανεπιστημίου της Κολούμπια στις παρυφές της Μονμάρτης.

    Τη Δευτέρα και την Τρίτη το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στη Λυών.

    [12] Έξασθένισε η ένταση του τυφώνα Ουσάτζι στην Ταϊβάν

    Στην άρση της προειδοποίησης για τον τυφώνα Ουσάτζι προέβη η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊβάν, αλλά ανακοίνωσε ότι πιθανώς θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στις ανατολικές και τις νότιες ορεινές περιοχές της χώρας.

    Ο Ουσάτζι προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις το Σάββατο στη χώρα, προκαλώντας σφοδρές πλημμύρες. Το κέντρο Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης ανακοίνωσε ότι 3.349 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 1.388 βρήκαν στέγη σε 62 καταφύγια.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για θανάτους, ωστόσο 9 άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση δέντρων.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ένταση του τυφώνα έχει εξασθενίσει, ωστόσο προειδοποίησε πως πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή τα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

    Η καταιγίδα κινείται δυτικά-βορειοδυτικά και κατευθύνεται προς το Χονγκ Κονγκ στη νότια Κίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 September 2013 - 8:30:22 UTC