Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας
  • [02] Άνοιξε και πάλι η βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ
  • [03] Ποδηλατοδρομία για την προστασία της Αρκτικής

  • [01] Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας

    Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που κορυφώνονται στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

    Σήμερα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

    Από σήμερα, επίσης, ξεκινούν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

    Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν και οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, ενώ 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

    Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

    Τέλος τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί.

    [02] Άνοιξε και πάλι η βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ

    Η βιομηχανική ζώνη που λειτουργούν από κοινού η Βόρεια και η Νότια Κορέα, άνοιξε εκ νέου τη Δευτέρα μετά από διάστημα διακοπής λειτουργίας 5 μηνών, εξαιτίας της αυξημένης έντασης που επικρατούσε στην κορεατική χερσόνησο. Το αρμόδιο υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα της βιομηχανικής ζώνης, ακολούθησε η δέσμευση περισσότερων από τις μισές εκ των 123 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ζώνη Καεσόνγκ, ότι θα επαναλειτουργήσουν.

    Κάποιοι από τους συνολικά 820 νοτιοκορεάτες- στελέχη επιχειρήσεων και εργαζόμενοι- θα μεταβούν στη βιομηχανική ζώνη που βρίσκεται εντός του βορειοκορεατικού εδάφους για να επιβλέψουν τις εργασίες επανέναρξης της λειτουργίας των επιχειρήσεων, ανέφερε επίσης το αρμόδιο υπουργείο στη Σεούλ.

    Η συμφωνία για την επανάληψη της λειτουργίας της βιομηχανικής ζώνης, περιλαμβάνει διατάξεις για τη διευκόλυνση των πολιτών της Νότιας Κορέας να έχουν πρόσβαση στο χώρο, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων των δύο χωρών.

    Οι συνομιλίες πάντως συνεχίζονταν ώστε εκτός της λειτουργίας της ζώνης Καεσόνγκ, να επέλθει συμφωνία σχετικά με το θέμα του δικαιώματος των νοτιοκορεατών που εργάζονται εκεί να κάνουν χρήση του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων τους ανέφερε το υπουργείο Ενοποίησης στη Σεούλ.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Ποδηλατοδρομία για την προστασία της Αρκτικής

    Στην παραλία του Μπάτη κατέληξε η δράση με ποδήλατο της Greenpeace, που διοργανώθηκε για την προστασία της Αρκτικής. Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Κυριακής και κινήθηκε μέσω της λεωφόρου Συγρού.

    Στόχος της δράσης ήταν να αναδείξει τη σημασία του ευάλωτου συστήματος της Αρκτικής για το κλίμα της Γης. Οι οργανωτές υποστηρίζουν πως ότι συμβαίνει στην Αρκτική επηρεάζει τη ζωή και το μέλλον όλου του πλανήτη και προσθέτουν ότι οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές στην Ελλάδα, που θα χάσει το εύκρατο κλίμα της, ένα από τα καλύτερα και πιο ήπια του κόσμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 September 2013 - 4:30:21 UTC