Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη θα ωθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια
  • [02] Δραματικά έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών το 2013
  • [03] Οι «Σκορπιοί» συγκίνησαν με την εμφάνισή τους στο Λυκαβηττό

  • [01] Τα μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη θα ωθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια

    Σχεδόν 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας μέχρι το 2025, εάν η Ευρώπη συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρά μέτρα λιτότητας, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η διεθνής συνομοσπονδία Oxfam.

    Με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ και τη δυσαρέσκεια των πολιτών να κλιμακώνεται, η ΕΕ έχει χαλαρώσει κάπως τα μέτρα λιτότητας, όπως παραχωρώντας μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια στις χώρες να επιτύχουν τους στόχους του ελλείμματός τους, αναφέρεται στην έκθεση.

    Ωστόσο η Oxfam επιζητεί να γίνουν περισσότερα. «Τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, τα λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων και η άδικη φορολογία παγιδεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ένα κύκλο φτώχειας, που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές», δήλωσε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Oxfam, Νατάλια Αλόνσο.

    «Το κύμα της οικονομικής λιτότητας που έχει σαρώσει την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες ζημιές στο πολυπόθητο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης», πρόσθεσε ο βραβευμένος με Νόμπελ και πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζόζεφ Στίγκλιτς.

    Η Αλόνσο κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, οι οποίοι θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Λιθουανία όπου θα έχουν συνομιλίες, να αλλάξουν πορεία.

    «Καλούμε τις ευρωπαϊκές χώρες να προασπιστούν ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα επενδύει στους ανθρώπους, θα ενισχύει τη δημοκρατία και θα επιδιώκει τη δίκαιη φορολογία», τόνισε. «Οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν δισεκατομμύρια για τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως αυτές της υγείας και της εκπαίδευσης, φορολογώντας τους πλουσιότερους και πατάσσοντας τη φοροδιαφυγή», πρόσθεσε.

    [02] Δραματικά έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών το 2013

    Δραματικά έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών το 2013, αναφέρεται σε σχετική έκθεση που δημοσίευσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με τουλάχιστον 232 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους για τις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

    Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε απότομα κατά την τελευταία δεκαετία, από 175 εκατομμύρια που ήταν το 2000.

    Σύμφωνα με την έκθεση, τα δύο τρίτα των μεταναστών ανά τον κόσμο ?ή περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι- αναζήτησαν νέο τόπο διαμονής στις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ ο πιο δημοφιλής προορισμός φαίνεται πως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Άλλες χώρες με αυξημένο αριθμό μεταναστών περιλαμβάνουν τη Ρωσία με 11 εκατομμύρια, τη Γερμανία με 10 εκατομμύρια και τη Σαουδική Αραβία με 9 εκατομμύρια ανθρώπους που επέλεξαν να μετοικίσουν σε μια ξένη χώρα.

    [03] Οι «Σκορπιοί» συγκίνησαν με την εμφάνισή τους στο Λυκαβηττό

    Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη φήμη του θρύλου τους, οι αεικίνητοι Scorpions, χάρισαν απόψε στο κοινό της Αθήνας έντονες στιγμές συγκίνησης και απόλυτης μελωδίας.

    Στο κατάμεστο θέατρο του Λυκαβηττού οι περίπου τρεις χιλιάδες φανατικοί θαυμαστές, δεν έπαψαν να χειροκροτούν και να επευφημούν τους «ακουστικούς» αυτή τη φορά Scorpions, στην πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες του συγκροτήματος στη χώρα μας (11,12 και 14 Σεπτέμβρη).

    Με τραγούδια από το παρελθόν αλλά και νέα κομμάτια, το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο ροκ συγκρότημα, «λύτρωσε» το ελληνικό κοινό, ύστερα από την τριετή απουσία τους. Σε τραγούδια- διασκευές όπως δεν τα έχουμε ακούσει ποτέ, οι Scorpions μάγεψαν τους πιστούς τους θαυμαστές. Οι δώδεκα άλλωστε μουσικοί που τους πλαισίωναν, μετέφεραν με άψογο τρόπο τις ακουστικές διασκευές των ήδη γνωστών τραγουδιών τους. Πάνω από είκοσι τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις, συμπλήρωσαν τις δυόμισι ώρες απόλυτου ρυθμού, έντασης και νοσταλγίας.

    Μοναδική στιγμή της βραδιάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από εκείνη όπου ο Klaus Meine, τύλιξε γύρω από το σώμα του την ελληνική σημαία- που του έδωσε θαυμαστής- και τραγούδησε το «Still loving you».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 September 2013 - 2:30:20 UTC