Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης
  • [02] Μπ. Ομπάμα: Η Συρία δεν είναι "ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν"
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί
  • [04] Γ. Χαν: Κοινοτική βοήθεια 1,14 δισ. ευρώ της περιόδου 2000- 2006 μπορεί να ανακτήσει η Ελλάδα
  • [05] Επίθεση της Χρυσής Αυγής στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά
  • [06] Για νέες θυσίες του λαού κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [07] Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τη χώρα ο κ. Σαμαράς
  • [09] Γερμανία και Ολλανδία υπέρ εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του κυπριακού προγράμματος
  • [10] Το Βερολίνο θα υπογράψει την ανακοίνωση της G20 για τη Συρία

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης

    Ο πρωθυπουργός περιέγραψε ως άμεσο σχέδιο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επίσκεψή του σε περίπτερα της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), μετά την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια.

    Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη "εξωστρέφεια", σημειώνοντας ότι αυτή "σημαίνει εξάγουμε ή παράγουμε για να υποκαταστήσουμε τις εισαγωγές".

    "Όταν φτάσουμε εκεί θα είμαστε μια οικονομία με πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους εταίρους για το θέμα του χρέους σημείωσε: "Υπάρχει νομική βάση στο Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου. Πάνω εκεί θα στηριχθούμε".

    Σε ό,τι αφορά το θέμα του πετρελαίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως "θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε τα κριτήρια του επιδόματος, να τα κάνουμε περισσότερο ελκυστικά και περισσότερο ευέλικτα".

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης συντελεστών ΦΠΑ πέραν του κλάδου της εστίασης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι είναι "πολύ νωρίς ακόμη γι' αυτό" και συμπλήρωσε: "Ας δούμε πρώτα αν πετύχει η μείωση στην εστίαση".

    [02] Μπ. Ομπάμα: Η Συρία δεν είναι "ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν"

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η Αμερική πρέπει να κάνει χρήση περιορισμένης στρατιωτικής ισχύος στη Συρία για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα, αλλά τόνισε ότι δε θέλει εμπλοκή σε έναν ακόμα δαπανηρό και παρατεταμένης διάρκειας πόλεμο.

    "Αυτό δε θα είναι ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν", υπογράμμισε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική και διαδικτυακή παρέμβασή του.

    "Οποιαδήποτε ενέργεια στην οποία θα προβούμε, θα είναι περιορισμένη χρονικά και επιχειρησιακά και θα έχει ως στόχο να αποτρέψει την κυβέρνηση Άσαντ να κάνει χρήση χημικών εναντίον του λαού της και επίσης να μειώσει την ικανότητά της να το πράξει", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί

    Διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων της ΕΛΒΟ και τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέδο (Pablo Cesar Groux Canedo), είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

    Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζήτησαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που κάνουν προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρία στον «θάνατο» και στην απόλυση οι 360 εργαζόμενοι σε αυτήν.

    Ο κ. Τσίπρας τούς παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικών βιομηχανιών και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, γιατί είναι επικίνδυνη και για τους εργαζόμενους και για την κυριαρχία της χώρας.

    Ο υπουργός Πολιτισμών της Βολιβίας μετέφερε στον κ. Τσίπρα το ενδιαφέρον του Προέδρου της χώρας του, Έβο Μοράλες, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

    Συζήτησαν, επίσης, για τα κινήματα κατά του νεοφιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, και την εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βολιβία, που απέτυχε πλήρως γι αυτό και εγκαταλείφθηκε.

    Ο Βολιβιανός υπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων SOSτε το νερό, για συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

    [04] Γ. Χαν: Κοινοτική βοήθεια 1,14 δισ. ευρώ της περιόδου 2000- 2006 μπορεί να ανακτήσει η Ελλάδα

    Βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000- 2006 που δεν αξιοποιήθηκε, μπορεί να ανακτήσει η Ελλάδα, επισημαίνει ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.

    Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση "Wirtschaftswoche" που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ο κ. Χαν επισημαίνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει επιμήκυνση της σχετικής προθεσμίας η οποία εκπνέει στο τέλος του έτους, διευκρινίζει ωστόσο ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να διοχετευθούν στην εξυγίανση των δημοσιονομικών, αλλά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

    [05] Επίθεση της Χρυσής Αυγής στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά

    Για «ψεύδη» και «κενές υποσχέσεις» κατηγορεί με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή τον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «καταστρέφει την οικονομία μας, ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους και βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία».

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου, ότι «η Χρυσή Αυγή έχει σαφείς προτάσεις για το αύριο της Ελλάδος: σκληρή τιμωρία των διεφθαρμένων πολιτικών, αντίσταση στους τοκογλύφους, διαγραφή του παράνομου χρέους, στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, τσάκισμα των εμπορικών καρτέλ, απέλαση των λαθρομεταναστών, εξόρυξη των ενεργειακών μας κοιτασμάτων. Όλα αυτά θα γίνουν πράξη από μία εθνική ηγεσία και όχι από τους υπαλλήλους της Μέρκελ. Ο Σαμαράς μας υβρίζει γιατί απειλούμε τα συμφέροντα των αφεντικών του και γιατί έχουμε αφυπνίσει τον Έλληνα, που γυρνά την πλάτη σε όλα τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου».

    [06] Για νέες θυσίες του λαού κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Η πορεία προς την "ανταγωνιστική, εξωστρεφή και γεωπολιτικά ισχυρή Ελλάδα", στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, είναι η συνέχιση του ίδιου -χθεσινού και σημερινού- αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε στην κρίση και τη λαϊκή χρεοκοπία, προς όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου», τονίζεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    «Ο δρόμος προς την "Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος" ανοίγει με τη σφαγή διαρκείας των δικαιωμάτων και του εισοδήματος του λαού και συνεχίζει με νέες φοροελαφρύνσεις και κρατικές ενισχύσεις για τους μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες», τονίζεται.

    [07] Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ

    Οτι έχει ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

    «Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    «Είναι εξαιρετικά θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό και στοιχειοθετημένο λόγο, ακόμα κι όταν πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όπως αυτή στα εγκαίνια της ΔΕΘ» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [08] ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνος για τη χώρα ο κ. Σαμαράς

    Επικίνδυνο για τη χώρα χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και επισημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς, «με μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου, το βασικό ερώτημα που άφησε να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του, έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά».

    «Το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «πλασάρει τη "θεωρία των δύο άκρων" για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή».

    Επίσης, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σαμαράς «σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό».

    [09] Γερμανία και Ολλανδία υπέρ εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του κυπριακού προγράμματος

    Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ολλανδίας υποστηρίζουν την εκταμίευση της δεύτερης δόσης (1,5 δισ. ευρώ) του κυπριακού προγράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, στο οποίο κάνει αναφορά το ΡΙΚ.

    Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγγελα Μέρκελ υποστηρίζει την αποδέσμευση της επόμενης δόσης βοήθειας προς την Κύπρο, αφού οι διεθνείς πιστωτές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι οι όροι της μεταβίβασης έχουν εκπληρωθεί, αναφέρει το πρακτορείο.

    «Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος, που έχει σε μεγάλο βαθμό υλοποιηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και την επιβεβαίωση της υλοποίησης των προηγούμενων δράσεων από την τρόικα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφωνεί με την απελευθέρωση της επόμενης δόσης προς την Κύπρο», δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπεντερ σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Κάτω Βουλής στο Βερολίνο.

    Σύμφωνα με την Έκθεση Υλοποίησης που λήφθηκε από το Bloomberg News, η τρόικα αναφέρει ότι η αξιολόγησή της σχετικά με τη συμμόρφωση της Κύπρου για τη δεύτερη εκταμίευση από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, είναι συνολικά «θετική».

    Η Ολλανδία υποστηρίζει επίσης την απελευθέρωση της δόσης των 1,5 δισ. ευρώ, όπως έγραψε σε επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δήλωσε ακόμα ότι η συμφωνία διάσωσης της Κύπρου θα πρέπει να τροποποιηθεί υπό το φως της έκθεσης της τρόικας.

    [10] Το Βερολίνο θα υπογράψει την ανακοίνωση της G20 για τη Συρία

    Η Γερμανία αποφάσισε να υπογράψει την ανακοίνωση της G20 που ζητεί μια ισχυρή διεθνή απάντηση μετά τη χρήση από το συριακό καθεστώς χημικών όπλων και την οποία έχουν υπογράψει ήδη 11 χώρες ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα στο Βίλνιους ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

    "Αφού είδαμε την εξαιρετική και πολύ σοφή στάση της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, η (Γερμανίδα) καγκελάριος και εγώ αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τώρα την ανακοίνωση της G20", τόνισε ο γερμανός υπουργός στο περιθώριο της συνόδου των ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Λιθουανία.

    Την απόφαση της Γερμανίας χαιρέτισε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος δήλωσε ότι "είναι θετικό το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 September 2013 - 12:30:23 UTC