Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρησαν να διαρρήξουν το Παλάτι του Μπάκιγχαμ
  • [02] Καπναποθήκες της Ξάνθης χαρακτηρίστηκαν μνημεία
  • [03] Ο συντηρητικός Τόνι Άμποτ κερδίζει τις εκλογές στην Αυστραλία
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στους ΟΤΑ, σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών, την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ
  • [05] Κατηγορίες για προσβολή δικαστών απαγγέλθηκαν κατά του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι
  • [06] Δύο βραβεία για την ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλ. Αβρανά

  • [01] Επιχείρησαν να διαρρήξουν το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

    Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε δύο άνδρες ως υπόπτους για απόπειρα διαρρηξης, το βράδυ της Δευτέρας, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου κατοικεί η βασίλισσα Ελισσάβετ.

    Ο πρώτος βρέθηκε στις 22.30, τοπική ώρα, πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα του Παλατιού, «σε έναν τομέα που είναι ανοικτός για το κοινό κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνον», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

    Ο φερόμενος ως συνεργός του συνελήφθη έξω από το Παλάτι, μέσα το οποίο κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν βρισκόταν εκείνο το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Οι δύο άνδρες αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, αλλά είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της αστυνομίας.

    Το νέο επεισόδιο ανάγκασε την αστυνομία να αναθεωρήσει τους κανονισμούς ασφαλείας του Παλατιού, όμως σε κάθε περίπτωση ό,τι συνέβη σε τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με την εντυπωσιακή διείσδυση του 30χρονου Μάικλ Φάγκαν, ο οποίος είχε κατορθώσει να φθάσει έως και την κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας.

    [02] Καπναποθήκες της Ξάνθης χαρακτηρίστηκαν μνημεία

    Δέκα καπναποθήκες της Ξάνθης, μάρτυρες της συνυφασμένης με την καλλιέργεια του καπνού ιστορίας της πόλης, χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

    Η Ξάνθη φημιζόταν ήδη από τον 18ο αιώνα για την παραγωγή εκλεκτού καπνού, η επεξεργασία και εμπορία του οποίου έγινε η κύρια απασχόληση των κατοίκων της. Στην περίοδο του μεσοπολέμου το εμπόριο του καπνού πέρασε από τα χέρια των εμπόρων της Ξάνθης στα χέρια των μεγάλων καπνοβιομηχανιών και ξεκίνησε η παρακμή της πόλης.

    Οι καπναποθήκες χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Χωρίζονται δε σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα μεγάλα πολυώροφα κτίρια αποτελούν τις καπναποθήκες των μεγάλων εμπόρων, ενώ τα μικρά μονώροφα κτίρια ανήκουν σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

    Τυπολογικά δεν έχουν πολλές διαφορές στην εσωτερική διάταξη των χώρων. Στο ισόγειο και στους ορόφους ή τη σοφίτα γινόταν επεξεργασία και συσκευασία του καπνού, ενώ στο ημιυπόγειο αποθηκεύονταν τα καπνά σε συνθήκες σχετικής υγρασίας και ελεγχόμενου αερισμού και φωτισμού.

    Οι δέκα καπναποθήκες που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία (ολόκληρες, ως προς το κέλυφος ή ως προς την περιμετρική τοιχοποιία) βρίσκονται στα νοτιοανατολικά του αστικού ιστού της Ξάνθης.

    [03] Ο συντηρητικός Τόνι Άμποτ κερδίζει τις εκλογές στην Αυστραλία

    Η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας ΑΒC ανακοίνωσε σήμερα τη νίκη στις εθνικές εκλογές της συντηρητικής αντιπολίτευσης, της οποίας ηγείται ο Τόνι Άμποτ, ο οποίος θα διαδεχθεί στον πρωθυπουργικό θώκο τον Κέβιν Ρουντ του Εργατικού Κόμματος.

    "Ο συνασπισμός (ο οποίος κυριαρχείται από τους συντηρητικούς) έχει ήδη κερδίσει 74 έδρες. Θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία. Πιστεύω ότι μπορούμε να λέμε ότι η κυβέρνηση έχασε", δήλωσε ο εκλογολόγος 'Αντονι Γκριν στην τηλεόραση.

    Η Κάτω Βουλή αριθμεί 150 έδρες.

    Η δημόσια τηλεόραση προέβλεψε ότι ο υπό το Φιλελεύθερο Κόμμα συνασπισμός θα κερδίσει 90 έδρες, έναντι 58 των Εργατικών του απερχόμενου πρωθυπουργού Κέβιν Ρουντ.

    Τις δυο έδρες που απομένουν θα καταλάβουν ανεξάρτητου βουλευτές.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στους ΟΤΑ, σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών, την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, την ώρα των εγκαινίων της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της διαθεσιμότητας, τις συγχωνεύσεις και το μέτρο της κινητικότητας.

    Οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία, αλλά δεν τούς επετράπη από τους αστυνομικούς. "Τα ΜΑΤ δεν μας άφησαν καν να βγούμε στον δρόμο. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια. Προφανώς, τα ΜΑΤ εκτελούν εντολές της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της γιατί πλέον τίθεται θέμα δημοκρατίας" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Μηνάς Μοναστηρίδης, εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ.

    Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί κρέμασαν τις στολές τους, πάνω στις οποίες είχαν καρφιτσωμένα χαρτιά με την προσωπική τους ιστορία, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν, όπως λένε, πως πίσω από τις στολές κρύβονται ονόματα, άνθρωποι και οικογένειες.

    Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το "ραντεβού" τους για το απόγευμα, στις κεντρικές πορείες που διοργανώνουν εργατικά συνδικάτα και φορείς, με αφορμή τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.

    [05] Κατηγορίες για προσβολή δικαστών απαγγέλθηκαν κατά του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι

    Οι αιγυπτιακές αρχές απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες κατά του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι για προσβολή της δικαιοσύνης, μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενα στην τελευταία από τις πολλές διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά του πρώην ηγέτη, που προέρχεται από το ισλαμιστικό κίνημα.

    Ο αρμόδιος ανακριτής διέταξε την τετραήμερη κράτηση του Μόρσι ενόψει της επιπλέον διερεύνησης της υπόθεσης, βάσει των στοιχείων της οποίας ο πρώην πρόεδρος φέρεται να είχε κατηγορήσει τους δικαστές που επέβλεπαν τις βουλευτικές εκλογές του 2005 ότι είχαν νοθεύσει το αποτέλεσμα, μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝΑ.

    Ο Μόρσι είχε απευθύνει αυτές τις κατηγορίες κατά των δικαστών δημόσια, σε μία ομιλία του λίγες ημέρες πριν την ανατροπή του από τον στρατό, τον περασμένο Ιούλιο.

    [06] Δύο βραβεία για την ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλ. Αβρανά

    Καλό ξεκίνημα για την ελληνική ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά -ένα δυνατό, βουτηγμένο σε μια μαύρη ατμόσφαιρα, έργο, αλληγορία πάνω στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, μέσα από την ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας- με τα δύο βραβεία που ήδη κέρδισε στα παράλληλα βραβεία του φετινού 70ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας: Το βραβείο των κριτικών FEDEORA και το νεανικό βραβείο Arca, ενώ υπάρχουν ελπίδες η ταινία, που άρεσε σε μεγάλο τμήμα της κριτικής αλλά και σε μέλη της επιτροπής, να αποσπάσει και άλλο βραβείο, στην αποψινή λήξη του φεστιβάλ, οπότε θα αναγγελθούν τα επίσημα βραβεία της Μόστρας.

    Το βραβείο FEDEORA καλύτερης ταινίας από Ευρώπη και χώρες της Μεσογείου του διαγωνιστικού τμήματος του 70ου φεστιβάλ της Βενετίας, που κέρδισε η ταινία του Αβρανά, απονέμει ομάδα κριτικών-μελών της Ομοσπονδίας Κριτικών για ταινίες από Ευρώπη και Μεσόγειο. Το δεύτερο βραβείο που κέρδισε η ελληνική ταινία, το Arca CinemaGiovanni, απονέμεται από 70 νέους από Ιταλία, Γαλλία και Τυνησία, ηλικίας από 18 μέχρι 26 χρόνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 September 2013 - 10:30:21 UTC