Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας και μείωση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας
  • [02] Στην επιφάνεια φυσικό αέριο από το οικόπεδο 12
  • [03] Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου
  • [04] Με τις τοποθετήσεις κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου
  • [05] Εκλογές πριν τις ευρωεκλογές "βλέπει" ο Π. Σκουρλέτης

  • [01] Σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας και μείωση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας

    Το καλύτερο οκτάμηνο από την έναρξη της κρίσης και τον καλύτερο Αύγουστο της δεκαετίας, δείχνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, που καταγράφουν σε ζωντανό χρόνο τις ροές απασχόλησης στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο οκτάμηνο Ιανουάριος- Αύγουστος 2013 δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας ενώ, τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας.

    «Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" για τον μήνα Αύγουστο -τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας- επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης» δήλωσε, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    [02] Στην επιφάνεια φυσικό αέριο από το οικόπεδο 12

    Στις ιστορικές ημέρες για την Κύπρο καταγράφεται η σημερινή, καθώς άναψε η φλόγα από το φυσικό αέριο που βγήκε στην επιφάνεια, στο τεμάχιο «Αφροδίτη» του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σηματοδοτώντας την πρώτη δοκιμαστική παραγωγή κυπριακού φυσικού αερίου.

    Από τις αναλύσεις που θα γίνουν, θα διαπιστωθεί η ποιότητα, η ροή και η πίεση του φυσικού αερίου. Η διαδικασία ανάδυσης από το τεμάχιο «Αφροδίτη» άρχισε το πρωί και οι μετρήσεις θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες.

    Η πίεση και η ροή είναι δεδομένα εξαιρετικής σημασίας, αφού αποτελούν τη φυσική δύναμη, η οποία θα οδηγεί το αέριο στην πλατφόρμα εξόρυξης και στη συνέχεια με αγωγούς στην περιοχή Βασιλικού.

    Ανακοινώσεις για την ποσότητα του φυσικού αερίου αναμένονται σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

    [03] Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου

    Αρχίζει αύριο, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η πιλοτική λειτουργία από το υπουργείο Οικονομικών του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, στην πρώτη φάση λειτουργίας της εφαρμογής e-παράβολο, θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στη συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα από άλλους δημόσιους φορείς αποδέκτες παραβόλων.

    Για την αγορά του e-παράβολου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), επιλέγοντας από τις "Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις" τη σχετική εφαρμογή "e-παράβολο". Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

    [04] Με τις τοποθετήσεις κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

    Πιέσεις από συγκατηγορουμένους της να αλλάξει σημεία της απολογίας της, ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Κατά τις τοποθετήσεις κατηγορουμένων στη δίκη για τις παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά το πέρας των απολογιών, η κ. Λαμπροπούλου ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε σε πιέσεις που δέχθηκε από τους συγκατηγορούμενους της Νίκο Ζήγρα και Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα.

    Όπως είπε η λογίστρια, η συγκατηγορούμενη της δικηγόρος, που εμπλέκεται στην εταιρία NOBILIS, την πίεσε να αλλάξει το σημείο της απολογίας της σχετικά με τη σύσταση της εν λόγω εταιρίας. Η κ. Λαμπροπουλου ανέφερε στην απολογία της πως είχε ακούσει ότι την εταιρία είχε συστήσει ο Γιάννης Σμπώκος.

    Επίσης η κ. Λαμπροπούλου, αναφέρθηκε γενικά σε πιέσεις και εκ μέρους του κ. Ζήγρα και τόνισε ότι «εγώ ήρθα εδώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και όχι να καταδικάσω συγκατηγορούμενους μου» τόνισε δε, ότι αγανακτεί με τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού πως αυτή του συνέστησε το ακίνητο της Ακρόπολης.

    [05] Εκλογές πριν τις ευρωεκλογές "βλέπει" ο Π. Σκουρλέτης

    «Υπάρχει καθολική αποτυχία του προγράμματος και ανά πάσα στιγμή θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Δεν νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα αφήσει τον χρόνο να τρέξει ως τις ευρωεκλογές, για να εισπράξει τότε μια παταγώδη αποτυχία. Άρα, νομίζω ότι είτε εντός του 2013, είτε τους πρώτους μήνες του 2014 έως τις ευρωεκλογές, θα οδηγηθούμε σ' αυτήν τη διαδικασία» εκτίμησε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ».

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του ζητά τη διενέργεια εκλογών.

    Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό παιχνίδι σε ό,τι αφορά τις αμυντικές βιομηχανίες και τις απαιτήσεις της τρόικας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 September 2013 - 12:30:21 UTC