Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ρεαλιστικό ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα
  • [02] Διατηρεί το προβάδισμά της η Μέρκελ έναντι του Στάινμπρουκ
  • [03] Η νοητική «γυμναστική» με βιντεοπαιγνίδια προστατεύει τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων
  • [04] «Απόψε το πρώτο δελτίο ειδήσεων στη ΔΤ»
  • [05] Καταργείται το ελάχιστο όριο στο budget Ελλήνων σκηνοθετών στην Μπερλινάλε λόγω κρίσης
  • [06] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κάιρο με στόχο την αυτοκινητοπομπή του υπουργού Εσωτερικών
  • [07] Απειλητικά τηλεφωνήματα κατά του Δ. Χριστόφια κινητοποιούν την Αστυνομία
  • [08] Η Τουρκία ενισχύει τα σύνορά της με τη Συρία

  • [01] Γ. Ντάισελμπλουμ: Ρεαλιστικό ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα

    Οι οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας δεν θα τερματισθούν το 2014 και, κατά συνέπεια, είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς ότι η χώρα θα χρειασθεί επιπλέον οικονομική βοήθεια από την ευρωζώνη πριν επιστρέψει στις αγορές, δήλωσε σήμερα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    «Σε ό,τι αφορά την πιθανή ανάγκη για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, είναι σαφές ότι, παρά τις πρόσφατες προόδους, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν θα έχουν πλήρως επιλυθεί το 2014», είπε.

    «Είναι ρεαλιστικό να συμπεράνει κανείς ότι θα χρειασθεί επιπλέον πρόγραμμα στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι έχει την πρόθεση να προσφέρει την προσήκουσα βοήθεια στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος στήριξης και μετά από αυτό, μέχρι να εξασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι τον Απρίλιο 2014, όταν θα είναι διαθέσιμα τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2013, η ευρωζώνη μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο κάποιας μορφής περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους.

    «Το Eurogroup συμφώνησε τον περασμένο χρόνο ότι θα εξετάσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων, εάν καταστεί αναγκαίο, όπως περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων των δανείων ...εάν η Ελλάδα εκπληρώσει συγκεκριμένους όρους...Δεν θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε εκτιμήσεις για την εκπλήρωση αυτών των όρων πριν από τον Απρίλιο 2014», είπε.

    [02] Διατηρεί το προβάδισμά της η Μέρκελ έναντι του Στάινμπρουκ

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ διατήρησε το ευρύ προβάδισμά της επί του σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Πέερ Στάινμπρουκ μετά την τηλεοπτική αναμέτρησή τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

    Στην ερώτηση "ποιον θα επιθυμούσατε για καγκελάριο;", 59% των Γερμανών οι οποίοι ερωτήθηκαν στο πλαίσιο μιας έρευνας που παραγγέλθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, απάντησαν πως προτιμούν την Άγγελα Μέρκελ και μόνο 30% τον Πέερ Στάινμπρουκ.

    Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε ολόκληρη μετά το μοναδικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των δύο επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κύριων κομμάτων, το βράδυ της Κυριακής, το οποίο έληξε με ισοπαλία σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

    [03] Η νοητική «γυμναστική» με βιντεοπαιγνίδια προστατεύει τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων

    Άλλη μια επιστημονική έρευνα, από τις ΗΠΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι αν ένας ηλικιωμένος παίζει ειδικά βιντεοπαιγνίδια στον υπολογιστή ή την τηλεόραση, αυτό θα τον βοηθήσει να διατηρήσει πιο υγιή τον εγκέφαλό του και να καθυστερήσει -ή και να αναστρέψει εν μέρει- τα συμπτώματα της γεροντικής άνοιας. Η νέα μελέτη ενισχύει την πεποίθηση ότι η νοητική «γυμναστική» με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, παρά τις αμφιβολίες ορισμένων επιστημόνων, μπορεί όντως να έχει θετικά και διαρκή αποτελέσματα.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας, φυσιολογίας και ψυχιατρικής Άνταμ Γκαζάλι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το "Science" και το "New Scientist", έκαναν πειράματα με 46 άτομα ηλικίας 60 έως 85 ετών και έδειξαν ότι ένα ειδικά σχεδιασμένο τρισδιάστατο βιντεοπαιγνίδι μπορεί να βελτιώσει τις νοητικές επιδόσεις των υγιών ηλικιωμένων.

    [04] «Απόψε το πρώτο δελτίο ειδήσεων στη ΔΤ»

    «Σήμερα προγραμματίζουμε να βγει το πρώτο δελτίο ειδήσεων με πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες» δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αναφορικά με το δελτίο Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης.

    Ο κ. Καψής απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως ο στόχος ήταν να βγει το δελτίο ειδήσεων εντός της εβδομάδας και όχι χθες, ενώ σημείωσε πως μετά την εκπομπή δελτίου ειδήσεων προγραμματίζεται στο επόμενο στάδιο να αρχίσει να εκπέμπεται πρόγραμμα στο ραδιόφωνο.

    [05] Καταργείται το ελάχιστο όριο στο budget Ελλήνων σκηνοθετών στην Μπερλινάλε λόγω κρίσης

    Μια ευχάριστη είδηση έρχεται από το Φεστιβάλ του Βερολίνου, απ΄όπου ανακοινώθηκε ότι φέτος δεν θα ισχύσει για τις ελληνικές, πορτογαλικές και ισπανικες ταινίες το όριο του ελάχιστου προύπολογισμού του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ως προϋπόθεση, ώστε ένα σχέδιο ταινίας, που αναζητά διεθνείς συμπαραγωγές, να συμμετάσχει στο τμήμα συμπαραγωγών της Μπερλινάλε (Berlinale Co+Production Market).

    «Κανονικά οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλουν σχέδια ταινιών με προϋπολογισμούς μεταξύ 1 και 20 εκ. ευρώ, αλλά η κινηματογραφική παραγωγή σε αυτές τις χώρες έχει υποστεί τέτοια ύφεση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών που χρειάζεται τη βοήθειά μας για να ορθοποδήσει και να διατηρήσει την παρουσία της στη διεθνή αγορά» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Φεστιβάλ του Βερολίνου, Ντίτερ Κόσλικι, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία του μέτρου.

    Αποτελεί συνέχεια των επαφών του, που ξεκίνησαν στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2012, στη διάρκεια της διημερίδας Riding the Greek Wave και κατέληξαν τον Μάιο του 2013, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καννών, με τη συμμετοχή κινηματογραφικών παραγόντων της Ελλάδας.

    [06] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Κάιρο με στόχο την αυτοκινητοπομπή του υπουργού Εσωτερικών

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κάιρο με στόχο την αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε ο αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ, ο οποίος επέζησε της επίθεσης, έγινε γνωστό από τον ιστότοπο της κυβερνητικής εφημερίδας αλ-Αχράμ και από πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας.

    Η έκρηξη ενός οχήματος, που ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου, έπληξε την αυτοκινητοπομπή του υπουργού κοντά στην κατοικία του τελευταίου γύρω στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) στο προάστιο Νασρ Σίτι του Καΐρου, διευκρίνισαν αξιωμαοτύχοι ζητώντας να μην κατονομαστούν.

    Πηγές στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν προς το Ρόιτερς ότι από την επίθεση προκλήθηκε ο τραυματισμός τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

    [07] Απειλητικά τηλεφωνήματα κατά του Δ. Χριστόφια κινητοποιούν την Αστυνομία

    Φρούρηση επί 24ώρου βάσεως της οικίας στη Λευκωσία όσο και του εξοχικού τού τέως προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των μελών της οικογένειάς του εισηγείται η αστυνομία, μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

    Στη φρουρά του κ. Χριστόφια παραμένουν 15 αστυνομικοί, ενώ φρουρείται τόσο το σπίτι του στη Λευκωσία, όσο και το εξοχικό του στο χωριό Κελλάκι που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού.

    Τα απειλητικά τηλεφωνήματα αξιολογήθηκαν από την αστυνομία και κρίθηκε ότι πρέπει να υπάρξει αυξημένη προστασία μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ενώ γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν αυτοί που διατύπωσαν τις απειλές.

    [08] Η Τουρκία ενισχύει τα σύνορά της με τη Συρία

    Η Τουρκία ανέπτυξε επιπλέον στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία για την ενίσχυσή τους στην περίπτωση επίθεσης κατά της γειτονικής χώρας, μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

    Φάλαγγα 20 οχημάτων αποτελούμενη κυρίως από τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκε χθες το βράδυ στα σύνορα με τη Συρία στο ύψος της τουρκικής περιοχής Γιαϊλανταγί, της επαρχίας Χατάι στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν.

    Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή τόνισε ότι ενισχύθηκαν τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί από τις αρχές της συριακής κρίσης, το 2011, στις ευαίσθητες ζώνες των μήκους 900χλμ κοινών συνόρων, κυρίως στην πόλη Γκαζιαντέπ (νότια Τουρκία).

    Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αρνήθηκε κάθε σχόλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 September 2013 - 10:30:25 UTC