Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνονται οι βάσεις
  • [02] Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία
  • [03] Νέο κύμα βίας στο Ιράκ
  • [04] Αναχαιτίστηκαν δύο τουρκικά ελικόπτερα
  • [05] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι δάσκαλοι
  • [06] Μ. Φέκτερ: Η Ελλάδα να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου
  • [07] "Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων"

  • [01] Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώνονται οι βάσεις

    Αύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, δηλαδή μια ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματίσει αρχικά το υπουργείο Παιδείας.

    Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια.

    Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.

    Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

    [02] Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία

    Δεκάδες μέτωπα έχει δημιουργήσει η φωτιά κοντά στη Λιβαδειά που το καθένα συνεχίζει ανεξέλεγκτα τη δική του καταστροφική πορεία ενώ την ίδια στιγμή συγκεντρώνονται και άλλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από διάφορες περιοχές της χώρας.

    Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής είναι ιδιαίτερα καθοριστικά τα μέτωπα τα οποία κινούνται προς Χαιρώνεια το ένα, Άγιο Βλάσση το άλλο και προς Λιβαδειά το τρίτο, ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερα μέτωπα που κινούνται ανεξέλεγκτα.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    «Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε πάνω από 15.000 στρέμματα» υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας και όπως σημειώνει «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».

    Ήδη εκτός από τις πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν από τον αέρα και το έδαφος έχουν συγκεντρωθεί όλα τα μηχανήματα των δήμων, όλες οι υδροφόρες όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

    «Ότι μηχάνημα υπήρχε σε δήμους και περιφέρεια έχει μεταφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα της φωτιάς» σημειώνει ο κ. Ζιώγας.

    [03] Νέο κύμα βίας στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 201 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων κι επιθέσεων ενόπλων, οι οποίες σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Ιράκ και άλλες περιοχές της χώρας σήμερα, είπαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, καθώς το χειρότερο κύμα θρησκευτικής βίας των τελευταίων πέντε ετών και πλέον συνεχίζεται.

    Δεν είναι ως τώρα ξεκάθαρο ποιοι διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες φάνηκαν να είναι συντονισμένες, όμως σουνίτες μουσουλμάνοι μαχητές, περιλαμβανομένης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, η οποία θεωρείται πως πρόσκειται στην αλ Κάιντα, έχουν αυξήσει κατά πολύ τις βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες προβαίνουν φέτος.

    [04] Αναχαιτίστηκαν δύο τουρκικά ελικόπτερα

    Δύο τουρκικά ελικόπτερα εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και δύο παραβιάσεις στις περιοχές βορείου και κεντρικού Αιγαίου, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

    Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, προσθέτει το ίδιο κείμενο.

    [05] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι δάσκαλοι

    Στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι δάσκαλοι καθώς απέβη άκαρπη η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο.

    Το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων αναμένεται να λάβει την επόμενη βδομάδα τις αποφάσεις του, οι οποίες δεν αποκλείεται να κινηθούν στην ίδια γραμμή με αυτήν της ομοσπονδίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ Χ.Κόκκινος σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί «βρίσκονται στον αέρα», καθώς δεν γνωρίζουν πού θα παρουσιαστούν. Παράλληλα προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλά κενά στα σχολεία.

    [06] Μ. Φέκτερ: Η Ελλάδα να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου

    Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του τρέχοντος μνημονίου δανεισμού της πριν μπορέσει να ελπίζει ότι θα της χορηγηθεί επιπλέον διεθνής βοήθεια, διεμήνυσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, υιοθετώντας σκληρότερη γραμμή πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου στην χώρα.

    «Πριν φθάσουμε στην περαιτέρω βοήθεια, ασφαλώς θα απαιτήσω να υπάρξει συμμόρφωση προς τους όρους του (σημερινού προγράμματος)» δήλωσε η Φέκτερ σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η Φέκτερ απέφυγε να κάνει σχόλια για το ενδεχόμενο μέγεθος ενός νέου πακέτου δανεισμού της Ελλάδας ωσότου η διεθνής τρόικα των πιστωτών της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) λάβει στοιχεία από την αξιολόγηση της εκτέλεσης του σημερινού μνημονίου, σημειώνοντας πως η Αθήνα υπολείπεται κατά πολύ του αρχικού στόχου να συγκεντρώσει 50 δισεκ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις που προβλεπόταν να υλοποιήσει.

    [07] "Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων"

    Ο Σύρος πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι προειδοποίησε σήμερα τις δυτικές χώρες ότι η Συρία "θα γίνει ο τάφος των εισβολέων" σε περίπτωση μιας στρατιωτικής επέμβασης.

    "Η Συρίαθα αιφνιδιάσει τους επιτιθέμενους όπως τους αιφνιδίασε κατά τον (αραβοϊσραηλινό) πόλεμο του Οκτωβρίου (του 1973) και θα γίνει ο τάφος των επιτιθέμενων" υποστήριξε ο Σύρος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του, τις οποίες επικαλέστηκε η συριακή κρατική τηλεόραση.

    "Οι αποικιοκρατικές τους απειλές δεν θα μας τρομοκρατήσουν λόγω της βούλησης και της αποφασιστικότητας του συριακού λαού, ο οποίος δεν δέχεται να ταπεινωθεί" συνέχισε.

    Ο Ουάελ αλ Χάλκι επανέλαβε τη θέση του συριακού καθεστώτος από τότε που κατηγορήθηκε για την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα, ότι οι δυτικές χώρες ψεύδονται αποδίδοντας την επίθεση στις συριακές αρχές, η οποία θα τους προσφέρει το πρόσχημα για ένα πλήγμα.

    "Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφευρίσκουν ψευδή σενάρια και προετοιμάζουν φανταστικά προσχήματα για να επέμβουν στρατιωτικά στην Συρία" μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2013 - 18:30:22 UTC