Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά στη Λιβαδειά
  • [02] Το λαμπραντόρ και η τυφλή οπαδός της Σάλκε που "είδαν" από τις σουίτες της Τούμπας τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ
  • [03] Λουκέτα σε 7 πρατήρια που δεν εγκατέστησαν σύστημα εισροών - εκροών
  • [04] Γυναίκες της Σρεμπρένιτσα κατά του Τ. Μερόν
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Έκτακτη σύγκληση της Βουλής για τη Συρία
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Eξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση στη Συρία
  • [07] Δ. Κουτσούμπας: Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο
  • [08] Απόφαση - ανάσα του Ειρηνοδικείου Χανίων για υπερχρεωμένη οικογένεια
  • [09] Επίσχεση εργασίας στην ΕΛΒΟ

  • [01] Φωτιά στη Λιβαδειά

    Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά, που ξέσπασε στις 2.30 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μεταξύ των περιοχών Καρακόλιθος και Τσουκαλάδες που είναι κοντά στη Λιβαδειά.

    Οι άνεμοι είναι πάρα πολύ ισχυροί και πυκνοί καπνοί κάλυψαν ακόμη και την πόλη της Λιβαδειάς. Η φωτιά έχει σχηματίσει ένα μεγάλο μέτωπο καίγοντας κυρίως πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση αλλά και καλλιέργειες.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς κινήθηκαν αρχικά οι τοπικές δυνάμεις και τα 2 αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Όμως η φωτιά πήρε διαστάσεις και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σταδιακά από άλλες δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Αττικής.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης συνολικά 8 καναντέρ και 4 ελικόπτερα όπως επίσης και τα 2 PZL ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 31 οχήματα με 90 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και δυνάμεις του δήμου Λιβαδειάς που διαθέτει υδροφόρες.

    [02] Το λαμπραντόρ και η τυφλή οπαδός της Σάλκε που "είδαν" από τις σουίτες της Τούμπας τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

    Γήπεδο Τούμπας, βράδυ Τρίτης.... Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη γερμανική Σάλκε έχει αρχίσει. Οι λίγοι, αλλά σίγουρα τυχεροί, ποδοσφαιρόφιλοι που έχουν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση στην "τιμωρημένη" Τούμπα αρχίζουν να καταφθάνουν. Ανάμεσα τους είναι δύο οπαδοί της Σάλκε: η Ζαμπρίνα και ο Γκίνες.

    Με αργό βηματισμό ανεβαίνουν στον 3ο όροφο των λεγόμενων VIP's του άδειου γηπέδου. Η άφιξή τους δεν περνάει απαρατήρητη από τους επιφορτισμένους με την ασφάλεια του γηπέδου υπαλλήλους, που αμέσως παίρνουν εντολή να τους οδηγήσουν σε μία από τις πολυτελείς σουίτες της Τούμπας. Δεν είναι τόσο η Ζαμπρίνα, μια ψηλή κοπέλα με ξανθό καρέ μαλλί, που τραβάει την προσοχή των "σεκιουριτάδων" όσο ο τετράποδος συνοδός και πιστός της φίλος: ένα εντυπωσιακό αρσενικό σκυλί, ράτσας λαμπραντόρ, με γυαλιστερό μαύρο τρίχωμα, που στο λαιμό του φοράει ένα γαλανόλευκο φουλάρι -σε ασορτί χρώματα με αυτά τη Σάλκε- και την επιγραφή "Οδηγός Τυφλών".

    Εκ γενετής τυφλή, η 31 ετών Ζαμπρίνα Φίρερ, που το επίθετό της στα γερμανικά σημαίνει "Οδηγός", έχει ως δικό της... οδηγό τον χαρισματικό και ήρεμο Γκίνες, που τη βοηθάει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που προκύπτουν στην καθημερινότητά της, εξαιτίας της συγγενούς πάθησης.

    "Ο τριών ετών Γκίνες είναι ο πιο πιστός μου φίλος", λέει με χαμόγελο και ρίχνοντας μια "πονηρή" ματιά προς τον σύντροφο της, τον Φρανκ, που είναι δάσκαλος δημοτικού. Το πρόσωπό της "λάμπει", όταν αναφέρεται στον Γκίνες. "Είναι έξυπνος, κοινωνικός και ευρηματικός, αρετές που χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη ράτσα", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σύντομη κουβέντα που είχαμε μαζί της στο ημίχρονο του χθεσινοβραδινού ματς.

    [03] Λουκέτα σε 7 πρατήρια που δεν εγκατέστησαν σύστημα εισροών - εκροών

    Λουκέτο σε 7 πρατήρια που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών- εκροών βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ την ίδια ποινή αντιμετωπίζουν άλλα 41 πρατήρια, επί συνόλου 1250 σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

    Πρόκειται γα πρατήρια, που από τους ελέγχους διαπιστώθηκε να μην έχουν ακόμη τοποθετήσει το σύστημα υποστηρίζοντας όμως ότι έχουν κάνει τη σχετική παραγγελία.

    Εν τω μεταξύ υπεγράφη σήμερα απόφαση για την επέκταση του συστήματος εισροών- εκροών στους μεταπωλητές του πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013. Αυτό που εκκρεμεί είναι η επέκταση του συστήματος σε διυλιστήρια και εταιρείες εμπορίας.

    Αυτά ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό κ. Αθ. Σκορδά.

    Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι έχει συμμορφωθεί με το σύστημα εισροών εκροών το 95% των βενζινάδικων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για αυτούς που δεν συμμορφώθηκαν ο ίδιος σημείωσε ότι τα πρατήρια δεν πρόκειται να ανοίξουν εάν δεν συμμορφωθούν στη νομοθεσία. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως. Δεν θα ανεχθούμε να υπάρχει τρύπα στο σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος της αλυσίδας του εμπορίου πετρελαιοειδών. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία και η φοροδιαφυγή».

    [04] Γυναίκες της Σρεμπρένιτσα κατά του Τ. Μερόν

    Οι ενώσεις γυναικών των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα απέστειλαν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για το ρόλο του προέδρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) Τεοντόρ Μερόν στην αθώωση ορισμένων υψηλόβαθμων - εν καιρώ πολέμου - αξιωματούχων, μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

    Με την επιστολή, η οποία φέρει 6000 υπογραφές, εγείρονται αμφιβολίες, από την πλευρά των ενώσεων γυναικών, σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις που υπονόμευσαν - όπως υπογραμμίζουν- την αξιοπιστία του ICTY και ζητείται μια διεξοδική έρευνα.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Έκτακτη σύγκληση της Βουλής για τη Συρία

    Την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία από τον πρωθυπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της Συρίας, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

    «Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού από τον πρωθυπουργό» αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του και προσθέτει ότι «η ενημέρωση κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα δέχεται πιέσεις και αιτήματα, ώστε να διευκολύνει τη στρατιωτική επέμβαση».

    «Σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε ο πρωθυπουργός να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις προθέσεις της κυβέρνησης», καταλήγει στην επιστολή.

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Eξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση στη Συρία

    "Eξαιρετικά ανησυχητική" χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

    "Έχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας, ότι "ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία. Πρέπει να πετύχουμε τη "Γενεύη ΙΙ", να πετύχουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στην περιοχή. Και εμείς αγωνιζόμαστε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή."

    ΟΕυ. Βενιζέλος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τονΙρανό υπουργό Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif σχετικά με το ζήτημα της Συρίας.

    [07] Δ. Κουτσούμπας: Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο

    Η ανησυχία για τις πολεμικές προετοιμασίες επίθεσης κατά της Συρίας καθώς και η αντίθεση σε αυτήν την εξέλιξη εκφράστηκε στην σημερινή συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στον Περισσό με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Ο Ρώσος πρέσβης παρουσίασε τις θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, τις συνέπειες που θα έχει ένα πολεμικό χτύπημα κι αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα του για την ειρηνική επίλυση.

    Από τη μεριά του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος για τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής και τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία σημειώνοντας τη σχέση καπιταλιστικής κρίσης και πολέμου ενώ αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις προεκτάσεις και τις συνέπειες ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά της Συρίας.

    Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε την ανάγκη να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μην παραχωρηθούν βάσεις και άλλες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους για την εξαπόλυση ενός ακόμη πολέμου.

    [08] Απόφαση - ανάσα του Ειρηνοδικείου Χανίων για υπερχρεωμένη οικογένεια

    Οικονομική ανάσα έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, σε υπερχρεωμένη οικογένεια πολυτέκνων συνταξιούχων γήρατος (ο σύζυγος του Ι.Κ.Α, η σύζυγος ευρισκόμενη σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο του δημοσίου).

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και οι δύο σύζυγοι τυγχάνουν υπερχρεωμένοι είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές άλλων, σε πέντε τράπεζες και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα. Το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 85.119,02 ευρώ και της συζύγου 106.907,66 ευρώ.

    Το εισόδημα τους κυρίως προέρχεται από την σύνταξη του συζύγου, η οποία έχει μειωθεί φθάνοντας σήμερα στο ποσό των 1.368.97 ευρώ/μήνα , για την βιοτική ύπαρξη του ίδιου της συζύγου και ενός ανήλικου εκ των τεσσάρων τέκνων που υποχρεούται να συντηρεί, ενώ έχει και ένα ποσό των 50 ευρώ/μηνιαίως από γεωργικά εισοδήματα.

    Το σημαντικό σε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης είναι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του παρακρατούσε μηνιαίως κατευθείαν από την σύνταξή του το ποσό των 370,22 ευρώ, με αποτέλεσμα αφενός να μη κρατά ισόρροπη διαχείριση έναντι των άλλων πιστωτών του, αλλά και να δυσκολεύεται με την σύνταξή του να βιοπορίσει οικογενειακά.

    Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ορίζει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δεν θα μπορεί πλέον να κάνει μηνιαία κράτηση παραπάνω από 60 ευρώ, έως το 2018 που έχει οριστεί η εκδίκαση της κυρίας αίτησης.

    [09] Επίσχεση εργασίας στην ΕΛΒΟ

    Να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας "μηδενός εξαιρουμένου", αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, αποφάσισαν σήμερα, κατά τη γενική τους συνέλευση, οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), μετά και τα όσα συζητήθηκαν κατά τη χτεσινή σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Παράλληλα, εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν δυναμικά στις γενικότερες κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο την 78η Διεθνή Έκθεση.

    Μεταξύ άλλων, στη χτεσινή σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος το θέμα της ένταξης σε άρθρο του νόμου 3429/2005, το οποίο προβλέπει καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης κατά παρέκκλιση, από τις διατάξεις τού Πτωχευτικού Κώδικα.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία, Θεόδωρος Αλιόγκας, οι περίπου 360 εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίσχεση για δύο λόγους: αφενός για να μπορούν να επωφεληθούν από τα βοηθήματα του ΟΑΕΔ, καθώς είναι απλήρωτοι επί 3,5 μήνες και, αφετέρου, για να μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησής τους προς και από την εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, δηλαδή εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2013 - 16:30:23 UTC