Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Όχι εντελώς μη ρεαλιστικό" το ποσό των 11 δισ.
  • [02] Με «Gravity» ξεκινά η 70η Μόστρα
  • [03] Με το ΔΣ της ΔΟΕ συναντάται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
  • [04] Η Μελβούρνη, καλύτερη πόλη στον κόσμο, γι άλλη μια φορά
  • [05] Η ελληνική κρίση σε φωτογραφίες
  • [06] Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη - Στ. Παναγούλη
  • [07] Συνελήφθη 45χρονος για την πυρκαγιά στα Πιτσινιάνικα Κυθήρων
  • [08] Σ. Λαβρόφ: Μία στρατιωτική λύση "θα αποσταθεροποιήσει" τη Συρία και την περιοχή
  • [09] Τουλάχιστον 32 νεκροί από σειρά επιθέσεων στη Βαγδάτη
  • [10] Νέα Ζηλανδία: Η μόλυνση του γάλακτος δεν οφείλεται στο βακτήριο της αλλαντίασης

  • [01] Β. Σόιμπλε: "Όχι εντελώς μη ρεαλιστικό" το ποσό των 11 δισ.

    «Όχι εντελώς μη ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το ποσό των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το πιθανό ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απέρριψε τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι υπολογίζουν τις ανάγκες της χώρας ως το 2020 σε 77 δισεκατομμύρια. Απέκλεισε δε εκ νέου το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

    «Το ποσό (των 11 δισεκατομμυρίων) δεν είναι εντελώς μη ρεαλιστικό. Και σίγουρα θα πρόκειται για ένα μικρό μέρος του ύψους των προηγούμενων πακέτων», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse» και διευκρίνισε ότι το SPD συγχέει «το μικτό με το καθαρό ποσό», χαρακτηρίζοντας τους υπολογισμούς «ακατανόητους» και «λανθασμένους», ενώ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο «κούρεμα».

    Για αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, πρέπει να σταματήσουν να δημιουργούν (ενν. οι Σοσιαλδημοκράτες) κάθε τόσο νέες αβεβαιότητες προς χάρη της εκλογικής τακτικής.

    [02] Με «Gravity» ξεκινά η 70η Μόστρα

    Με το μπλοκ-μπάστερ «Gravity», που σκηνοθέτησε ο Αλφόνσο Κουαρόν και πρωταγωνιστές τον Τζορτζ Κλούνι και την Σάντρα Μπούλοκ, ανοίγει απόψε τις πύλες του στο Λίντο, το 70ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας. Πρόκειται για μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τους δύο πρωταγωνιστές στους ρόλους του αστροναύτη και της γιατρού, που βρίσκονται στο διάστημα σ' ένα ακυβέρνητο διαστημόπλοιο και προσπαθούν να βρουν τρόπο για να επιβιώσουν και να επιστρέψουν σώοι στη γη. Την επίσημη προβολή αναμένεται να παρακολουθήσουν τόσο οι πρωταγωνιστές όσο και ο σκηνοθέτης της ταινίας.

    Πάντως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο φωτεινά για τη φετινή έναρξη ενός φεστιβάλ, που γιορτάζει τα 70 χρόνια του, γιατί οι σκηνοθέτες είναι έτοιμοι, όπως δήλωσαν, να προκαλέσουν προβλήματα εξαιτίας της άρνησης του κράτους να πάρει ειδικά μέτρα για την ενίσχυση του ιταλικού σινεμά. Έτσι, σύμφωνα με την Εταιρεία Σκηνοθετών, σε περίπτωση που εκπρόσωποι της κυβέρνησης παραστούν στην επίσημη έναρξη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όλοι οι Ιταλοί σκηνοθέτες θα αποχωρήσουν από την αίθουσα. Οι σκηνοθέτες δείχνουν να είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους και σε άλλες προβολές σε περίπτωση, που επιχειρήσουν τις παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του κράτους.

    Η φετινή 70η Μόστρα του κινηματογράφου, για τις επόμενες 10 μέρες (έως τις 7 Σεπτεμβρίου) θα προβάλει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής. Η Ελλάδα τιμάται φέτος με την ελληνική ταινία «MissViolence» του Αλέξανδρου Αβρανά που προβάλλεται στο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Δύο ακόμη ελληνικές παρουσίες συναντάμε στο ανεξάρτητο τμήμα «Μέρες Δημιουργών» (GiorantedegliAutori), αντίστοιχο του «Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών», που διοργανώνουν οι Ιταλοί σκηνοθέτες: την ταινία «KillYourDarlings» του Ελληνοαμερικανού Τζον Κροκίδα και τη βουλγάρικη ταινία «Αποξένωση» του Μίλκο Λαζάροφ, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Έλληνας Χρήστος Στέργιογλου.

    Σημειώνεται πως το φεστιβάλ, στην πραγματικότητα, άνοιξε τις πύλες του από χτες το βράδυ, έστω και ανεπίσημα, με την προβολή στην «Αρένα» του St. Polo, της ιταλικής κλασικής ταινίας «Τα χέρια πάνω από την πόλη» του Φραντζέσκο Ρόζι, η οποία το 1963 είχε κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι της Μόστρας. Η προβολή έγινε από αναπαλαιωμένη κόπια.

    [03] Με το ΔΣ της ΔΟΕ συναντάται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

    Με το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, θα συναντηθεί στις 3 το μεσημέρι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ύστερα από αίτημα των δασκάλων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, από την πλευρά των δασκάλων, στη συνάντηση «θα τεθούν προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης (καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση) και θα απαιτηθούν απαντήσεις και λύσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την άμεση αντιμετώπισή τους».

    [04] Η Μελβούρνη, καλύτερη πόλη στον κόσμο, γι άλλη μια φορά

    «Καλύτερη πόλη του κόσμου», ανακηρύχθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, η Μελβούρνη, σύμφωνα με έρευνα της The Economist Intelligence Unit.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων πόλεων του κόσμου συμπεριλαμβάνονται άλλες τρεις αυστραλιανές πόλεις (Αδελαΐδα 5η, Σίδνεϊ 70η και Πέρθη 9η).

    Η ετήσια έκθεση του Economist αξιολογεί στοιχεία όπως η σταθερότητα, οι παροχές υγείας, η κουλτούρα και το περιβάλλον, η εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.

    Υπενθυμίζεται πως η Μελβούρνη θεωρείται και η πόλη με τον μεγαλύτερο ελληνόφωνο πληθυσμό εκτός Ελλάδας.

    [05] Η ελληνική κρίση σε φωτογραφίες

    Στην γκαλερί του πανεπιστημίου Μακουάρι του Σίδνεϊ συνεχίζεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου η φωτογραφική έκθεση της Έφης Αλεξάκη με θέμα την ελληνική κρίση.

    Η Έφη Αλεξάκη, διακεκριμένη φωτογράφος, επισκέφθηκε φέτος την Ελλάδα και κατέγραψε με τον φακό της διάφορες εικόνες όπως τις «πιάνει το μάτι του καλλιτέχνη»

    Κατέγραψε την κρίση όπως την αποτυπώνουν οι άνθρωποι που τη βιώνουν με συνθήματα σε τοίχους, γκαραζόπορτες, κολώνες, πινακίδες, και αγάλματα, σε πολλές γωνιές της Αθήνας. Β 

    [06] Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη - Στ. Παναγούλη

    Σφοδρή αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλη, το πρωί, μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεόρασης. Αφορμή, το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του υπουργού περί «βερίκοκου», για τους εργαζόμενους της Πολυκλινικής.

    «Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μεταβληθεί σε καρνάβαλο και γελωτοποιό. Είναι στις τηλεοράσεις από το πρωί ως το βράδυ. Ο κύριος αυτός έχει γελοιοποιήσει την πολιτική. Παρακαλούνται οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο (Δαφνί), όταν τους επισκεφθεί, να του φορέσουν ζουρλομανδύα» ανέφερε, στο σχόλιό του, ο κ. Παναγούλης.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι στη θέση του Αλέξη Τσίπρα θα διέγραφε τον Στ. Παναγούλη, τον οποίο κατηγόρησε πως «προσέβαλε χιλιάδες ανθρώπους για να πουλήσει εξυπνάδα».

    Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι είπε «αυτά που λέει ο κόσμος» και χαρακτήρισε «κατάπτυστη τη δήλωση Γεωργιάδη».

    Σε ό,τι αφορά τα περί διαγραφής του, ο κ. Παναγούλης παρατήρησε: «Ας βάλουμε επικεφαλής στο πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Γεωργιάδη, για να με διαγράψει».

    [07] Συνελήφθη 45χρονος για την πυρκαγιά στα Πιτσινιάνικα Κυθήρων

    Ένας αλλοδαπός 45 ετών, συνελήφθη ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, στην περιοχή Πιτσινιάνικα Κυθήρων.

    Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

    [08] Σ. Λαβρόφ: Μία στρατιωτική λύση "θα αποσταθεροποιήσει" τη Συρία και την περιοχή

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι η επιβολή στρατιωτικής λύσης στη Συρία "θα αποσταθεροποιήσει" τη χώρα και τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

    Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ειδικό απεσταλμένο του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, "ο Σεργκέι Λαβρόφ επέμεινε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτικο-διπλωματική λύση στη Συρία, σημειώνοντας ότι η στρατιωτική λύση δεν θα οδηγήσει παρά σε επιπλέον αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και την περιοχή". Οι δύο "συμφώνησαν ότι αυτήν την κρίσιμη στιγμή, όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένων και των ξένων παραγόντων, οφείλουν να ενεργήσουν κατά εξαιρετικά υπεύθυνο τρόπο και να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος".

    Σε άλλη ανακοίνωση που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι απέρριψε τα επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία το καθεστώς της Δαμασκού βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα , "προβάλλοντας τα ρωσικά επιχειρήματα". Ο Λαβρόφ εξέφρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση,ανησυχία για την "επικίνδυνη γραμμή" , την οποία είναι πιθανόν να ξεπεράσουν πολλές χώρες με στόχο να "τορπιλισθούν ενσυνειδήτως" οι προϋποθέσεις μίας "πολιτικο-διπλωματικής επίλυσης της σύρραξης".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [09] Τουλάχιστον 32 νεκροί από σειρά επιθέσεων στη Βαγδάτη

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν σε κύμα επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που συγκλόνισε τη Βαγδάτη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας και νοσοκομειακών πηγών.

    Δέκα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, την ώρα που πολλοί κάτοικοι της Βαγδάτης πήγαιναν στη δουλειά τους.

    Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στην Καντιμίγια, μια βορειοδυτική συνοικία της Βαγδάτης, όταν δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε δρόμο και ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε καμικάζι εξερράγησαν κοντά σε σημείο ελέγχου προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [10] Νέα Ζηλανδία: Η μόλυνση του γάλακτος δεν οφείλεται στο βακτήριο της αλλαντίασης

    Αναλύσεις έδειξαν ότι το βακτήριο που μόλυνε παρτίδες προϊόντων γάλακτος του συναιτερισμού γάλακτος της Νέας Ζηλανδίας Fonterra, του μεγαλύτερου της χώρας, δεν είναι το βακτήριο της αλλαντίασης, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

    "Πραγματοποιήσαμε επιπλέον αναλύσεις σε εργαστήρια της χώρας και του εξωτερικού για να έχουμε τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και όλες ήσαν αρνητικές για το βακτήριο της αλλαντίασης", ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Ορυχείων.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, το βακτήριο που βρέθηκε είναι το clostridium sporogenes.Οι πρώτες αναλύσεις, που είχαν εντοπίσει-λανθασμένα- το βακτήριο της αλλαντίασης, είχαν πραγματοποιηθεί από τη Fonterra. Ο συναιτερισμός, ο οποίος αριθμεί 13.000 αγρότες, είχε αποκαλύψει στις αρχές Αυγούστου ότι τρεις παρτίδες ορού γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος και ροφημάτων για αθλητές, περιέχουν ένα βακτήριο (clostridium botulinum), το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει αλλαντίαση, νόσο που μπορεί να επιφέρει παράλυση, ακόμα και το θάνατο.

    Πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, έλαβαν αμέσως μέτρα για την απόσυρση από την πώληση των προϊόντων γάλακτος για τα οποία υπήρχαν φόβοι ότι περιείχαν το βακτήριο αυτό.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 August 2013 - 8:30:25 UTC