Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι αποδείξεις μπορεί να έχουν ήδη καταστραφεί" δήλωσε ο Χέιγκ
  • [02] Αιχμές κατά της συριακής κυβέρνησης άφησε ο Φαμπιούς
  • [03] "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" χαρακτήρισε την επίθεση ο Γάλλος πρωθυπουργός

  • [01] "Οι αποδείξεις μπορεί να έχουν ήδη καταστραφεί" δήλωσε ο Χέιγκ

    Η Βρετανία δήλωσε σήμερα πως οι αποδείξεις για την επίθεση με χημικά όπλα στα προάστια της Δαμασκού μπορεί να έχουν ήδη καταστραφεί προτού οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επισκεφθούν την περιοχή.

    "Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές τώρα για το τι μπορεί να επιτύχει η ομάδα του ΟΗΕ", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

    "Το γεγονός είναι ότι πολλές αποδείξεις μπορεί να έχουν καταστραφεί από αυτό το βομβαρδισμό του πυροβολικού. Άλλες αποδείξεις μπορεί να έχουν αλλοιωθεί στη διάρκεια των τελευταίων ημερών και άλλες μπορεί να έχουν παραποιηθεί", είπε, αναφερόμενος σε πληροφορίες ακτιβιστών σύμφωνα με τις οποίες ο στρατός έχει βομβαρδίσει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

    [02] Αιχμές κατά της συριακής κυβέρνησης άφησε ο Φαμπιούς

    Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς εκτίμησε σήμερα πως δεν υπάρχει "καμία αμφιβολία" για την επίθεση με χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό και για την "ευθύνη" του συριακού καθεστώτος.

    "Οι ενδείξεις είναι πλήρως συγκλίνουσες για το εύρος της σφαγής και τη συντριπτική ευθύνη του καθεστώτος (...). Σε ό,τι μας αφορά, και με αφετηρία συγκεκριμένα στοιχεία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα των γεγονότων και για την προέλευσή τους", δήλωσε ο Φαμπιούς στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Ιερουσαλήμ. Ερωτηθείς για τη σημερινή απόφαση του συριακού καθεστώτος να δώσει άδεια στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να ερευνήσουν τις επιθέσεις αυτές, ο Φαμπιούς υπενθύμισε πως "το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί ήδη πολλές ημέρες νωρίτερα".

    "Από τότε, η περιοχή έχει βομβαρδιστεί", υπογράμμισε."Θα δούμε αυτό που θα είναι η αποτελεσματική εργασία που θα γίνει", συνέχισε, καθώς οι ερευνητές του ΟΗΕ αναμένεται να ξεκινήσουν την εργασία τους από αύριο."Από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί η πραγματικότητα των γεγονότων με τρόπο αδιαμφισβήτητο, θα υπάρχει απαραιτήτως μια ισχυρή απόκριση", πρόσθεσε.Ο υπουργός μιλούσε στο τέλος μιας διήμερης επίσκεψης στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στο Ισραήλ προκειμένου να υποστηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία και να επικαλεστεί το περιφερειακό πλαίσιο.

    Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ανάμεσα στον Φαμπιούς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα σήμερα, ο τελευταίος χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία "πραγματικά σοκαριστική" και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα "να θέσει τέρμα σε αυτές τις ακρότητες".

    Από την πλευρά του, ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να "απαλλαγεί" από τα χημικά όπλα της Συρίας. Αν και το καθεστώς και οι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είχε την ευθύνη της καταφυγής στα χημικά όπλα, η διεθνής κοινότητα φαίνεται όλο και περισσότερο να πείθεται πως οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην περιοχή της Δαμασκού, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία να εξετάζουν τις στρατιωτικές επιλογές εναντίον του καθεστώτος.

    [03] "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" χαρακτήρισε την επίθεση ο Γάλλος πρωθυπουργός

    Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε την Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, όσον αφορά την επίθεση που φέρεται να διενεργήθηκε με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, πως "η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αφήσει να γίνεται αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", απορρίπτοντας ωστόσο εμμέσως κάθε άμεση δράση από τη Γαλλία.

    "Έχουμε μία απαίτηση, η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών να μπορέσει να κάνει την έρευνά της πλήρως, ελεύθερα και γρήγορα ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια", δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας πως ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομίλησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Αυστραλίας Ντέιβιντ Κάμερον και Κέβιν Ραντ και με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    "Αποδεικνύεται πως, χωρίς αμφιβολία, σίγουρα στην πράξη, το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του", συνέχισε ο Ερό. "Όταν η έρευνα αυτή τελειώσει, αναμένουμε από τη διεθνή κοινότητα μία σταθερή απόφαση, μία σαφή απόφαση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνέλθει. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αφήσει να γίνεται αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", δήλωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 August 2013 - 22:30:24 UTC