Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα οι τελευταίες καταγραφές συνομιλιών του Ρ. Νίξον, μεσούντος του Γουότεργκεϊτ
  • [02] Αυξάνονται σημαντικά οι θέσεις για ένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς
  • [03] ΚΚΕ: Διήμερη επίσκεψη Δημ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη, για τη ΔΕΘ
  • [04] Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ
  • [05] Αστυνομική επιχείρηση με επτά συλλήψεις, στην Αργολίδα
  • [06] Υπέρ "δυναμικής αντίδρασης" η Γαλλία, "εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες" για τα χημικά στη Συρία

  • [01] Στη δημοσιότητα οι τελευταίες καταγραφές συνομιλιών του Ρ. Νίξον, μεσούντος του Γουότεργκεϊτ

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι τελευταίες μυστικές καταγραφές συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον στον Λευκό Οίκο διάρκειας 340 ωρών, που καλύπτουν την περίοδο από τις 9 Απριλίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου 1973, η οποία χαρακτηρίσθηκε από το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, τις εξελίξεις του σκανδάλου Γουότεργκέϊτ, την σινο-αμερικανική προσέγγιση και την ύφεση στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σοβιετική Ενωση.

    Αν και οι περισσότερες συνομιλίες που αφορούν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα κατά το παρελθόν, το ηχογραφημένο υλικό που αποδεσμεύθηκε χθες από την Εθνική Υπηρεσία Αρχείων και Καταγραφών θα δώσει την ευκαιρία στους ιστορικούς να καταγράψουν δύο τηλεφωνήματα που έλαβε ο Ρίτσαρντ Νίξον την 30ή Απριλίου, την ημέρα της ομιλίας του κατά την οποία αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις μυστικές παρακολουθήσεις των γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος στο Γουότεγκεϊτ, την ώρα που στελέχη του Λευκού Οίκου παραιτούνταν ή απομακρύνονταν, ενώ η επιτροπή της Γερουσίας συνέχιζε πυρετωδώς τη διερεύνηση του σκανδάλου που θα οδηγούσε στην παραίτησή του. Εκείνη την ημέρα, δύο μελλοντικοί πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και ο Τζορτζ Μπους τηλεφώνησαν στον Νίξον για να τού εκφράσουν την υποστήριξή τους.

    Ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ το 1968 και επανεξελέγη το 1972, είχε εγκαταστήσει τον Φεβρουάριο 1971 μυστικό σύστημα καταγραφής συνομιλιών και τηλεφωνικών επαφών στο εσωτερικό πολλών αιθουσών του Λευκού Οίκου, θέλοντας να δημιουργήσει προσωπικό αρχείο όλων των συνομιλιών του για να παραδοθεί στην Ιστορία. Το Οβάλ Γραφείο ήταν εξοπλισμένο με επτά μικρόφωνα. Σύστημα καταγραφής είχε επίσης εγκατασταθεί στο Καμπ Ντέιβιντ.

    Η ύπαρξη του συστήματος αυτού αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής έρευνας της Γερουσίας, στις 16 Ιουλίου 1973. Δύο ημέρες αργότερα, ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου έδινε εντολή για την αποσύνδεση των μικροφώνων. Στις 8 Αυγούστου 1974, ο Ρίτσαρντ Νίξον, υπό την απειλή της καθαίρεσης από το Κονγκρέσο, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει την παραίτησή του από την προεδρία.

    Καταγραφές συνομιλιών διάρκειας 700 ωρών του "συστήματος Νίξον" δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους εθνικής ασφαλείας.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [02] Αυξάνονται σημαντικά οι θέσεις για ένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

    Περίπου 70.000 παιδιά θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Εναρμόνισης Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ζωής για τους παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη, ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια της τάξης των 149 εκατ. ευρώ για την ένταξη 60.000 παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ενώ - μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - θα δοθούν ακόμη 10 εκατ. ευρώ για την εισαγωγή άλλων 4.000 παιδιών.

    «Η κυβέρνηση έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως το 2011 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα 48.000 παιδιά και το 2012 έφτασαν στις 57.500.

    Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως οι οικογένειες που δεν δικαιούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς καταβάλλοντας τα απαραίτητα τροφεία.

    [03] ΚΚΕ: Διήμερη επίσκεψη Δημ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη, για τη ΔΕΘ

    Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

    Το Σάββατο 14/9 ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

    [04] Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

    Κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις, προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ, σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες- κλάδους του Δημοσίου, αντιδρώντας στις απολύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών.

    H EE της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση» και τονίζει ότι «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο "θάνατο" των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην 'εκατόμβη" των απολύσεων».

    Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.

    Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες - μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.

    Τέλος, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, πρόκειται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπου αναμένεται να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για τον Σεπτέβριο.

    [05] Αστυνομική επιχείρηση με επτά συλλήψεις, στην Αργολίδα

    Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε 154 άτομα και σε 171 οχήματα.

    Προσήχθησαν συνολικά 28 άτομα και τελικά συνελήφθησαν επτά, που κατηγορούνται, ένας για επικίνδυνη σωματική βλάβη και έξι αλλοδαποί γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

    Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 77 παραβάσεις του ΚΟΚ, τρεις παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, έξι παραβάσεις για παράνομη κατάληψη αιγιαλού, τρεις παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων και τρεις διοικητικές παραβάσεις για πλανόδιο εμπόριο.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

    [06] Υπέρ "δυναμικής αντίδρασης" η Γαλλία, "εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες" για τα χημικά στη Συρία

    Η Γαλλία τάσσεται υπέρ μίας "δυναμικής αντίδρασης" εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη χθεσινή σφαγή με χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, αποκλείοντας ωστόχο το ενδεχόμενο χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.

    Εάν επιβεβαιωθεί, η θέση της Γαλλίας είναι ότι χρειάζεται να υπάρξει αντίδραση", δήλωσε στο δίκτυο BMF-TV, κάνοντας λόγο, χωρίς άλλες διευκρινίσεις, για "δυναμική αντίδραση" και κρίνοντας "αδύνατη" την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων επί του πεδίου.

    Αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να λάβει μία απόφαση για την επίθεση με χημικά όπλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τότε οι αποφάσεις θα ληφθούν "με άλλους τρόπους", προειδοποίησε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 August 2013 - 8:30:21 UTC