Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου
  • [02] Αγιασμός σε απεργιακό κλίμα
  • [03] Ξεκίνησε η δίκη του Μπο Σιλάι - Το κατηγορητήριο κατά του Κινέζου πολιτικού
  • [04] Υπέκυψε 20χρονη Γερμανίδα μετά από επίθεση καρχαρία στη Χαβάη
  • [05] Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα
  • [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα
  • [07] Νέοι βομβαρδισμοί της ανατολικής περιφέρειας της Δαμασκού

  • [01] Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου

    Το θέμα της άρσης ή όχι της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αναμένεται να εξεταστεί, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,Γεργκ Άσμουσεν, που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα.

    [02] Αγιασμός σε απεργιακό κλίμα

    Με τους καθηγητές να απεργούν, είναι πιθανόν να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης.

    Σήμερα η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για να του εκθέσει τις θέσεις της, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» τόνισε ο Θ. Κοτσιφάκης και επισήμανε ότι «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

    Οι καθηγητές αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, ενώ σήμερα έδωσαν μια πρόγευση των αγωνιστικών τους προθέσεων με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    [03] Ξεκίνησε η δίκη του Μπο Σιλάι - Το κατηγορητήριο κατά του Κινέζου πολιτικού

    Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της πόλης Τζινάν ενώπιον του οποίου προσήχθη ο Μπο Σιλάι ανέγνωσε το κατηγορητήριο κατά του Κινέζου πολιτικού που έπεσε σε δυσμένεια κατηγορούμενος για διαφθορά, στο οποίο περιλαμβάνονται εκτεταμένες υπεξαιρέσεις δημοσίων πόρων προς όφελός του ή προς όφελος της οικογενείας του. Οι κατηγορίες αφορούν την χρονική περίοδο από το 1999 έως το 2012.

    Ο πρώην υπουργός Εμπορίου και πρώην άρχων των πόλεων Νταλιάν και Τσονγκτσίνγκ κατηγορείται για δωροληψία , μαζί με τη σύζυγό του Γκου Καϊλάι και τον γιο τους Μπο Γκουαγκουά, ύψους 21,79 εκατομμυρίων γιουάν (2,67 εκατομμυρίων ευρώ).

    Ο Μπο Σολάι κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσό 5 εκατομμυρίων γιουάν (612.00 ευρώ) από δημόσιους πόρους κυβερνητικής υπηρεσίας μεταβιβάζοντάς τα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της δικηγόρου συζύγου του.

    Κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας την εποχή που ήταν ο απόλυτος άρχων του Τσονγκτσίνγκ, μεγαλούπολης της νοτιο-δυτικής Κίνας, με στόχο την παρεμπόδιση των ερευνών κατά της συζύγου του, η οποία καταδικάσθηκε τον Αύγουστο 2012 για τη δολοφονία του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

    Το δικαστήριο έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εδώ και 17 μήνες φωτογραφία του 64χρονου Μπο Σιλάι, ντυμένου με άσπρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι , αδυνατισμένου, ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [04] Υπέκυψε 20χρονη Γερμανίδα μετά από επίθεση καρχαρία στη Χαβάη

    Μια 20χρονη Γερμανίδα τουρίστρια η οποία ακρωτηριάσθηκε από επίθεση καρχαρία, ανοικτά των ακτών του Μάουι την περασμένη εβδομάδα, πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Χαβάης, ανακοίνωσε η οικογένειά της. Η Γιάνα Λούτεροπ, νοσηλευόταν από την ημέρα που δέχτηκε την επίθεση του καρχαρία, ενώ έκανε ψαροντούφεκο και όλες αυτές τις ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

    Τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε η 20χρονη Γερμανίδα, ένας καρχαρίας τριών μέτρων, επιτέθηκε σε ένα 16χρονο σέρφερ, κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Χαβάης. Το νεαρό θύμα υπέστη 30 βαθιές τομές από την επίθεση του κήτους, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς θα ανακάμψει.

    Το περιστατικό αυτό ήταν η ένατη επίθεση καρχαρία στα νερά της Χαβάης για το τρέχον έτος. Συνήθως πέντε ή έξι επιθέσεις καρχαριών καταγράφονται κάθε χρόνο, στην ευρύτερη περιοχή αλλά όπως λένε οι ειδικοί οι θανατηφόρες επιθέσεις στη Χαβάη είναι εξαιρετικά σπάνιες.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα

    Περιοδεία στην Κέρκυρα, σήμερα και αύριο, Παρασκευή, πραγματοποιείo πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων, ενώ απόψε στις20:00 θα μιλήσει στην Πλατεία Σπιανάδα (Πεντοφάναρο).

    [06] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

    Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

    Στο «κόκκινο» βρίσκονται η Αττική, η Νότια Εύβοια, ο Έβρος, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες, η Σκύρος, η Θάσος, η Σαμοθράκη και η Λήμνος.

    Η γενική γραμματεία έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [07] Νέοι βομβαρδισμοί της ανατολικής περιφέρειας της Δαμασκού

    Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ βομβαρδίζουν σήμερα προάστεια της Δαμασκού που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, εντείνοντας την πίεση στην πολιορκημένη ζώνη στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, μία ημέρα αφού η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε τις συριακές δυνάμεις ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα στην ίδια περιοχή.

    Ρουκέτες και βλήματα όλμου έπληξαν τις συνοικίες Τζομπάρ και Ζαμάλκα, που περιλαμβάνονται στις περιοχές της ανατολικής περιφέρειας της Δαμασκού, οι οποίες επλήγησαν χθες από την επίθεση με χημικά όπλα, που προκάλεσε τον θάνατο 500 έως 1.300 ανθρώπων, σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση. Από τον σημερινό βομβαρδισμό επλήγησαν επίσης η συνοικία Καμπούν και ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ, νότια της πρωτεύουσας.

    Το συριακό καθεστώς, συνεπικουρούμενο από τη Ρωσία, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον χθεσινό βομβαρδισμό και έκανε λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ομως η χθεσινή επίθεση παραμένει μία από τις βιαιότερες της συριακής σύρραξης και προκάλεσε κύμα διεθνούς καταδίκης.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 August 2013 - 6:30:25 UTC