Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Η οικονομία της Ευρωζώνης βγήκε από την ύφεση κατά το β΄ τρίμηνο
  • [02] Έκκληση Παντ. Καψή να ανοίξει το Ραδιομέγαρο
  • [03] Δεκαενιάχρονος έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο
  • [04] Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη
  • [05] Tο ΑΕΠ της Πορτογαλίας σημείωσε άνοδο κατά 1,1%
  • [06] Όλι Ρεν: Η Ευρωζώνη μπορεί πλέον να «αγγίξει» την ανάκαμψη
  • [07] Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το Κάιρο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

  • [01] ΕΕ: Η οικονομία της Ευρωζώνης βγήκε από την ύφεση κατά το β΄ τρίμηνο

    Τα κράτη- μέλη της ΕΕ, αλλά και της Ευρωζώνης, εμφάνισαν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013 αύξηση του μέσου ΑΕΠ τους της τάξεως του 0,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

    Σε ο,τι αφορά την Ελλάδα δεν υπάρχουν αντίστοιχα στοιχεία, αλλά σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012 σημειώθηκε ύφεση της τάξεως του 4,6%, έναντι ύφεσης 0,7% στην Ευρωζώνη και 0,2% στην ΕΕ. Η ύφεση στην Ελλάδα αποκλιμακώνεται για τέταρτο συνεχές τρίμηνο.

    Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση του ΑΕΠ, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στη Γερμανία (0,7%) και τη Γαλλία (0,5%), αλλά και στην Πορτογαλία (1,1%).

    Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Όλι Ρεν εξέφρασε ικανοποίηση διότι η Ευρωζώνη μπορεί πλέον να «αγγίξει» την ανάκαμψη, κάλεσε όμως να μην πιστέψει κανείς ότι η κρίση «τέλειωσε».

    [02] Έκκληση Παντ. Καψή να ανοίξει το Ραδιομέγαρο

    Ακόμα και εντός των επόμενων ημερών μπορεί να γίνει εκπομπή κανονικού προγράμματος από τον ενδιάμεσο φορέα, ανέφερε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας το πρωί τηλεφωνικά στο MEGA.

    «Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα τώρα στις προσλήψεις, γιατί θα γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και αν δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, είναι υπόθεση ημερών», είπε, επισημαίνοντας ότι «από σήμερα κιόλας θα συγκροτηθούν οι επιτροπές για να παρακολουθήσουν τις αιτήσεις και να προχωρήσουμε στις προσλήψεις».

    Ο κ. Καψής απηύθυνε έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου να προσληφθούν άλλοι 1.400 υπάλληλοι και εξέφρασε την ελπίδα, την επόμενη εβδομάδα «να ανακοινώσουμε και τα υπόλοιπα 1400 ονόματα των ανθρώπων, βέβαια θα προσληφθούν εφόσον ανοίξει και όταν ανοίξει η Αγία Παρασκευή».

    Εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».

    [03] Δεκαενιάχρονος έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο

    Ένας 19χρονος, ο οποίος επέβαινε σε τρόλεϊ στο Περιστέρι, έχασε τη ζωή του, όταν πήδηξε από το όχημα, προκειμένου να αποφύγει ποινή από ελεγκτή εισιτηρίων, καθώς δεν είχε ακυρώσει εισιτήριο.

    Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό, όπου τα ξημερώματα κατέληξε.

    Ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ συνελήφθησαν ενώ διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του οχήματος ενώ αυτό βρισκόταν σε κίνηση.

    [04] Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

    Τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, με τη θέση σε λειτουργία, σταδιακά, μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του νησιού και των γεννητριών που μεταφέρονται από την Αθήνα και τα νησιά για ενίσχυση του συστήματος.

    Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση τόσο της ΔΕΗ όσο και του δήμου Θήρας, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «κατά τις πρώτες βραδινές ώρες, η ηλεκτροδότηση θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των νησιών μας».

    Στο μεταξύ, ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) απηύθυνε σήμερα έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαντορίνη στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα, ώστε να κατανεμηθεί η διαθέσιμη ισχύς σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα πλήρως.

    Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή τις επόμενες ώρες θα γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών εκ περιτροπής και για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

    [05] Tο ΑΕΠ της Πορτογαλίας σημείωσε άνοδο κατά 1,1%

    Η Πορτογαλία βγήκε από την ύφεση καθώς το ΑΕΠ της σημείωσε άνοδο κατά 1,1% το δεύτερο τρίμηνο για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα το πορτογαλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) σε μια πρώτη εκτίμησή του.

    Έπειτα από δέκα διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, αλλά οπισθοχώρησε κατά 2% σε διάστημα ενός έτους, διευκρίνισε η INE.

    Η βελτίωση κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο, οφείλεται κυρίως σε "μια σημαντική επιτάχυνση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών", εξήγησε το ινστιτούτο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Όλι Ρεν: Η Ευρωζώνη μπορεί πλέον να «αγγίξει» την ανάκαμψη

    Ο Όλι Ρεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις και το Ευρώ, καλωσόρισε σήμερα τα νέα δεδομένα τα οποία δείχνουν πως η ευρωζώνη βρίσκεται στον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης, πρόσθεσε όμως ότι χρειάζονται να γίνουν περισσότερα από τα κράτη-μέλη της και προειδοποίησε εναντίον των «αυτοσυγχαρητήριων δηλώσεων» περί του ότι «η κρίση τέλειωσε».

    «Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες, αυτοσυγχαρητήριες δηλώσεις που θα υποστηρίζουν ότι "η κρίση τέλειωσε". . . Οι ενδείξεις ανάπτυξης είναι ακόμη εύθραυστες», ανέφερε ο Ρεν σε ένα κείμενο το οποίο ανάρτησε στο ιστολόγιό του. Ο επίτροπος επισήμανε επίσης στο μπλογκ του την «απαράδεκτα υψηλή» ανεργία σε ορισμένες χώρες, ιδίως «στην Ισπανία και στην Ελλάδα».

    Τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι η προσέγγιση της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει αποτέλεσμα και ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ανακτά μέρος της ορμής της, υποστήριξε ο Ρεν.

    Ωστόσο, «υπάρχει ακόμη ένας πολύ μακρύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί πριν φθάσουμε στον τελικό μας στόχο, σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που θα παρέχει περισσότερες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά σε μια παρατεταμένη ανάκαμψη, αλλά μόνον εάν επιμείνουμε σε όλα τα μέτωπα της αντίδρασής μας στην κρίση», έγραψε, εξηγώντας: «να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, να ανακτήσουμε τον έλεγχο του βουνού του χρέους μας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού, και να οικοδομήσουμε τους πυλώνες μιας αληθινής οικονομικής και νομισματικής ένωσης».

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί το Κάιρο να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε σήμερα "υπερβολικά ανησυχητικές" τις πληροφορίες για θανάτους διαδηλωτών στη διάρκεια καταστολής των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας και έκανε έκκληση στις αιγυπτιακές αρχές για αυτοσυγκράτηση.

    Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 30 άτομα σήμερα όταν επενέβησαν για να διαλύσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κάιρο κατά του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

    Δύο μέλη των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

    "Οι πληροφορίες για θανάτους και τραυματισμούς είναι υπερβολικά ανησυχητικές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, ο Μάικλ Μαν.

    "Επαναλαμβάνουμε ότι η βία δεν θα οδηγήσει σε καμία λύση και καλούμε τις αιγυπτιακές αρχές να επιδείξουν την απόλυτη αυτοσυγκράτηση", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 August 2013 - 10:30:23 UTC