Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι περίοδοι μεγάλης ζέστης επιδεινώνουν και τα γαστρεντερικά προβλήματα
  • [02] Νέα μέθοδος ασύρματης επικοινωνίας καταργεί τις μπαταρίες
  • [03] Ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο για τους Έλληνες κολυμβητές
  • [04] Άγαλμα του Σπύρου Λούη στη Μελβούρνη, παρά τις αντιδράσεις δημοτών
  • [05] Ν. Αναστασιάδης: Να επιδείξει η Τουρκία πραγματική βούληση για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό
  • [06] Το πρώτο της «έξυπνο» κινητό κατασκεύασε η Β. Κορέα
  • [07] Στον τελικό του μήκους ο Τσάτουμας

  • [01] Οι περίοδοι μεγάλης ζέστης επιδεινώνουν και τα γαστρεντερικά προβλήματα

    Στη διάρκεια των περιόδων καύσωνα και γενικά μεγάλης ζέστης, ανάμεσα σε άλλους κινδύνους για την υγεία όπως τα εμφράγματα, αυξάνεται και η πιθανότητα εκδήλωσης ή επιδείνωσης γαστρεντερικών προβλημάτων, σύμφωνα με μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα. Για πρώτη φορά, μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα), η λοιμώδης γαστρεντερίτιδα και άλλες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος γίνονται πιο συχνές, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, τις ημέρες που ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία.

    Η έρευνα έδειξε ότι όταν αρχίζει η μεγάλη ζέστη, αυξάνεται σχεδόν αμέσως ο κίνδυνος για έξαρση του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, ενώ στην περίπτωση της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας η έξαρση παρατηρείται μετά την έβδομη ημέρα του κύματος καύσωνα (αυτή η χρονική υστέρηση πιθανώς οφείλεται στο ότι, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, μεταβάλλεται σταδιακά η βακτηριακή σύνθεση της γαστρεντερικής οδού).

    Η αφυδάτωση και η αλλαγή της διατροφής λόγω του καύσωνα, σε συνδυασμό με το αυξημένο φυσικό στρες εξαιτίας της ζέστης, μπορεί να εξηγούν την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης περιστατικών σπαστικής κολίτιδας και συναφών γαστρεντερικών προβλημάτων (νόσος Κρον, ελκώδης κολίτιδα κ.α.).

    [02] Νέα μέθοδος ασύρματης επικοινωνίας καταργεί τις μπαταρίες

    Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο τα πράγματα μικραίνουν, ώσπου κάποια στιγμή καθίστανται περιττά. Η διαχρονική αυτή τάση μπορεί να επιβεβαιωθεί και στην περίπτωση των μπαταριών, αφού Αμερικανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα νέο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας, που επιτρέπει στις συσκευές να «μιλούν» μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζονται ούτε σύρματα, αλλά ούτε και μπαταρίες.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τους καθηγητές επιστήμης των υπολογιστών και μηχανικής Σιάμ Γκολακότα και Τζόσουα Σμιθ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση- δημοσίευση σε διεθνές συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ, ανέφεραν ότι η πολλά υποσχόμενη τεχνική τους αξιοποιεί τα σήματα της τηλεόρασης και της κινητής τηλεφωνίας, τα οποία είναι διάχυτα στον χώρο και περιβάλλουν τους ανθρώπους όλο το 24ωρο.

    Τελικός στόχος είναι το λεγόμενο «διαδίκτυο των πραγμάτων», δηλαδή ένα ευρύ δίκτυο συσκευών και αισθητήρων, που θα επικοινωνούν συνεχώς χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, αλλά και χωρίς να διαθέτουν κάποια πηγή ενέργειας, όπως οι μπαταρίες.

    [03] Ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο για τους Έλληνες κολυμβητές

    Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας παιάνισε στο πάρκο Ακουάτικς του Μόντρεαλ, καθώς ο Γιάννης Κωστάκης, έφτασε με σχετική άνεση στην πρώτη θέση των 50μ. πρόσθιου κατηγορίας SB2, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο γιά την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αθλητών με Αναπηρία (IPC Swimming World Championships).

    Ο Κωστάκης, μετά την τρίτη θέση που κατέκτησε χθες στα 200μ., κάλυψε την απόσταση σε 58.56, που εκτός από την πρωτιά στον τελικό του αγωνίσματος, του χάρισε και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε ο ίδιος από τον περασμένο Ιούνιο, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ, με 59.91.

    Στο μεταξύ, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε παράλληλα χθές στους διεθνείς αγώνες του Μόντρεαλ ο Αντώνης Τσαπατάκης στα 100 μ. πρόσθιου στην κατηγορία SB4.

    Ο Ελληνας κολυμβητής, είχε επίδοση 1:37.82 κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Τσαπατάκης, που πάλεψε μέχρι το τέλος ακόμη και για την πρώτη θέση, ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου πανελλήνιου ρεκόρ, με 1:40.79 από τις 29 Ιουνίου 2012 στη Γερμανία.

    [04] Άγαλμα του Σπύρου Λούη στη Μελβούρνη, παρά τις αντιδράσεις δημοτών

    Περίπου χίλιοι δημότες του δήμου Κάσεϊ της Μελβούρνης διαφωνούν με την ανέγερση του αγάλματος του Σπύρου Λούη, του θρυλικού χρυσού μαραθωνοδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896 στο προάστιο Μπέργουικ.

    Υπέγραψαν μάλιστα και υπόμνημα το οποίο απέστειλαν στο δημαρχείο της περιοχής με το αιτιολογικό ότι ο Λούης δεν σχετίζεται με την περιοχή τους.

    Το δημοτικό συμβούλιο παρέμεινε ανένδοτο όμως και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μικ Μόρλαντ το άγαλμα του Λούη θα στηθεί και μάλιστα δίπλα από το άγαλμα ενός άλλου θρύλου εκείνης της εποχής, του πρώτου Αυστραλού Ολυμπιονίκη Έντγουϊν Φλακ, που έτρεξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 μαζί με τον Λούη.

    Τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν πριν τα Χριστούγεννα.

    [05] Ν. Αναστασιάδης: Να επιδείξει η Τουρκία πραγματική βούληση για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καλεί την Τουρκία να τερματίσει αμέσως τις συνέπειες της εισβολής και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο για να ανοίξει ο δρόμος για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 39 χρόνων από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και την κατάληψη της Μεσαορίας, της Αμμόχωστου, της Καρπασία και της Μόρφου.

    Στη δήλωση τονίζεται ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους κατοίκους της, σύμφωνα με την πρόσφατη πρόταση του κ. Αναστασιάδη, αλλά και με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, «θα είναι ένα πρώτο θετικό βήμα που θα αποδείξει εμπράκτως ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εισέλθει στον νέο γύρο συνομιλιών με πραγματική βούληση για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού».

    [06] Το πρώτο της «έξυπνο» κινητό κατασκεύασε η Β. Κορέα

    Το πρώτο της «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε η Βόρεια Κορέα.

    Ο λόγος για τη συσκευή Arirang, τη γραμμή παραγωγής της οποίας επιθεώρησε, σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ηγέτης της χώρας, Κιμ- Γιονγκ Ουν.

    Το κινητό τηλέφωνο «τρέχει», σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, με λογισμικό Android.

    Η Βόρεια Κορέα απέκτησε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας το 2008, το οποίο διαχειρίζεται η αιγυπτιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orascom.

    Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι περιορισμένη ενώ απαγορεύονται οι κλήσεις στο εξωτερικό.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [07] Στον τελικό του μήκους ο Τσάτουμας

    Ο Λούης Τσάτουμας προκρίθηκε στον τελικό του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στην Μόσχα.

    Ο Ελληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα οκτώ μέτρα στην τρίτη του προσπάθεια, ενώ οι πρώτες δύο ήταν άκυρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 August 2013 - 8:30:22 UTC