Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Sueddeutsche Zeitung: «Ζήτημα χρόνου» η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα
  • [02] Εκτιμήσεις για χρονιά - ρεκόρ στη Σαντορίνη
  • [03] Συνελήφθη 41χρονος με χειροβομβίδα
  • [04] Πανίκος Δημητριάδης: Η Κύπρος χρειαζόταν μνημόνιο από το 2011
  • [05] Η Ντρισμπιώτη 32η στα 20 χλμ βάδην

  • [01] Sueddeutsche Zeitung: «Ζήτημα χρόνου» η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

    «Απλώς, θέμα χρόνου» θεωρεί η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» (Sueddeutsche Zeitung) την παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει σε ανάλυση που δημοσιεύει στις οικονομικές σελίδες της, το χρέος παραμένει υψηλό, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης πολύ χαμηλοί και οι στόχοι υπερβολικά φιλόδοξοι.

    Η εφημερίδα, πάντως, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα φαίνεται να είναι στον σωστό δρόμο» και αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στην αποκλιμάκωση της ύφεσης.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι το ζήτημα πιθανόν θα επανέλθει στην ατζέντα των συζητήσεων μετά τις γερμανικές εκλογές και θέτει τα βασικά ερωτήματα γύρω από την ελληνική κρίση: «Πώς πάει η ελληνική οικονομία;», «Θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους;», «Εξανεμίστηκε το πρώτο "κούρεμα";», «Πόσο μεγάλη ήταν η ως τώρα βοήθεια;», «Πότε θα καταστεί αναγκαία νέα βοήθεια;» και «Πώς αντιδρούν οι διεθνείς αγορές;».

    Επιχειρώντας να απαντήσει, τονίζει ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης είναι πολιτικά διαφιλονικούμενο καθώς το «κούρεμα» θα έπληττε τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και εκτιμά ως πιθανότερο να υπάρξει νέα δανειακή βοήθεια, να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και, παράλληλα, μείωση των επιτοκίων.

    Στην ανάλυσή της, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται οποιαδήποτε κίνηση μέχρι τις γερμανικές εκλογές (22 Σεπτεμβρίου) και, επικαλούμενη το εσωτερικό έγγραφο της Μπούντεσμπανκ που διέρρευσε προχθές στο «Σπίγκελ», τοποθετεί χρονικά τη συζήτηση στις αρχές του 2014.

    [02] Εκτιμήσεις για χρονιά - ρεκόρ στη Σαντορίνη

    Εκτιμήσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά φέτος για τη Σαντορίνη, διατυπώνονται από τουριστικούς φορείς, που υπολογίζουν ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011.

    Ειδικότερα, το 2012, το νησί δέχθηκε 1.685.664 τουρίστες, από τους οποίους 833.489 έφτασαν με κρουαζιερόπλοια, 483.638 με πλοία της γραμμής, 167.064 με αεροπλάνα εσωτερικού και 201.473 με αεροπλάνα εξωτερικού από κάθε γωνία του κόσμου. Εξάλλου, ραγδαία είναι η αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται το νησί και κατά τη διάρκεια τόσο του χειμώνα όσο και των δικών τους αργιών.

    «Παρά το μεγάλο τουριστικό ρεύμα που υπάρχει για μια ακόμη χρονιά στο νησί μας», αναφέρει ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς και την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ανακήρυξε τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας», ώστε το νησί, μέσω μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται, να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και, παράλληλα, να προβληθούν σε διεθνές επίπεδο τα αγροτικά προϊόντα της Σαντορίνης, προς όφελος και των αγροτών του νησιού.

    Σε πλήρη εξέλιξη, αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Ζώρζος, βρίσκεται και η ολοκλήρωση της δράσης του δήμου Θήρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και την εθελοντική συμβολή του φυσιολάτρη Κώστα Ζαρόκωστα, για τη διάνοιξη των παλιών, ερειπωμένων μονοπατιών, αλλά και την αναζήτηση και χάραξη νέων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει κυκλοφορήσει χάρτης με πεζοπορικές διαδρομές της Σαντορίνης, ενώ όλα τα μονοπάτια θα είναι διαθέσιμα για εξερεύνηση από την ερχόμενη τουριστική χρονιά.

    [03] Συνελήφθη 41χρονος με χειροβομβίδα

    Συνελήφθη σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, άνδρας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, απείθεια και αντίσταση.

    Ειδικότερα, χθες το πρωί, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να ελέγξουν τον 41χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, αυτός τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τον ακινητοποίησαν τελικά σε παράδρομο της Λ. Κηφισού, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά και επιτέθηκε εναντίον τους.

    Στην κατοχή του και σε σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου με ενσωματωμένο πυροκροτητή και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε κοντινό σημείο βρέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο πέταξε ο συλληφθείς, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να διαφύγει.

    Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την αστυνομική έρευνα, που συνεχίζεται, διεξάγει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    [04] Πανίκος Δημητριάδης: Η Κύπρος χρειαζόταν μνημόνιο από το 2011

    Η Κύπρος χρειαζόταν μνημόνιο από το 2011, δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Πανίκος Δημητριάδης, συνεχίζοντας την κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, και χαρακτήρισε καταστροφική την καθυστέρηση για την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, που έγινε στα τέλη Ιουνίου 2012.

    Ανέφερε, επίσης, ότι στις 21 Ιανουαρίου 2013 στο Eurogroup είχε γίνει σαφές πως δεν θα υπήρχε μνημόνιο πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, γιατί οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονταν ότι η κυβέρνηση δεν θα το υπέγραφε.

    Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την εκτίμηση πως εάν η Κύπρος απευθυνόταν στον Μηχανισμό Στήριξης, μετά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, θα πετύχαινε καλύτερους όρους στο πρόγραμμα.

    [05] Η Ντρισμπιώτη 32η στα 20 χλμ βάδην

    Εντυπωσιακή εμφάνιση από τις Ρωσίδες πρωταθλήτριες του βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, καθώς κατέκτησαν δύο από τα τρία μετάλλια στο επίπονο αγώνισμα των 20 χιλιομέτρων.

    Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ελενα Λασμάνοβα, που τερμάτισε μετά από μία ώρα 27 λεπτά και οκτώ εκατοστά, το αργυρό η Ανίσα Κιρντιάπκινα (1:27.11) και το χάλκινο η Κινέζα, Χονγκ Λιού (1:28.10), ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, κατετάγη 32η με επίδοση 1:33.42.

    Οι πρώτες οκτώ του τελικού:

    Ελενα Λασμάνοβα (Ρωσία) 1:27.08

    Ανίσα Κιρντιάπκινα (Ρωσία) 1:27.11

    Χονγκ Λιού (Κίνα) 1:28.10

    Χουανχουάν Σουν (Κίνα) 1:28.32

    Ελίζα Ριγκάουντο (Ιταλία) 1:28.41

    Μπεατρίζ Πασκουάλ (Ισπανία) 1:29.00

    Ανιέσκα Ντραχότοβα (Τσεχία) 1:29.05

    Αννα Καμπετσίνια (Πορτογαλία) 1:29.17


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 August 2013 - 12:30:25 UTC