Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Ενρίκο Λέτα
  • [02] Κάννες: Ληστεία με λεία 40 εκατ. ευρώ
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα
  • [04] Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Κρήτη
  • [05] Αντιδράσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων

  • [01] Στην Αθήνα ο Ενρίκο Λέτα

    Έφθασε το απόγευμα στην Αθήνα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας.

    Τον πρωθυπουργό της Ιταλίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

    [02] Κάννες: Ληστεία με λεία 40 εκατ. ευρώ

    Μια κλοπή κοσμημάτων η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 40 εκατ. ευρώ διαπράχθηκε από έναν ένοπλο σήμερα λίγο πριν από το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Carlton των Καννών, στη νότια Γαλλία, όπως δήλωσε μια πηγή ενήμερη για την έρευνα της αστυνομίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο ένοπλος βγήκε από το πολυτελές ξενοδοχείο με μια βαλίτσα που περιείχε τα μεγάλης αξίας κοσμήματα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου, ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

    Κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ των Καννών, είχαν κλαπεί κοσμήματα του οίκου Chopard αξίας 1,4 εκατ. δολαρίων (1,05 εκατ. ευρώ) από το ξενοδοχείο Novotel.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα

    «Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή για την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και τις πολιτικές εξελίξεις.

    Αδιάφορη για τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μη της βάλει κακό βαθμό η τρόικα στις μνημονιακές της εξετάσεις, την ίδια στιγμή που η επικοινωνιακή της προπαγάνδα περί δήθεν ανάπτυξης πέφτει στο κενό» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν το μόνο τους σχέδιο».

    [04] Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Κρήτη

    Αναζωπυρώθηκαν οι εστίες της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου που είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ύστερα από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες δίνουν νέα μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Τα σημαντικότερα μέτωπα της φωτιάς εμφανίσθηκαν και πάλι κοντά στην Πόμπια και το Αντισκάρι, ενώ το απόγευμα οι φλόγες έφθασαν για μια ακόμη φορά κοντά στον οικισμό Πηγαϊδάκια και ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

    [05] Αντιδράσεις για τον νέο Κώδικα Δικηγόρων

    Σε θέση μάχης είναι ο δικηγορικός κόσμος, καθώς έχει ενστάσεις για τρία σημεία του νέου Κώδικα Δικηγόρων που καταρτίζει εδώ και καιρό το υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

    Μετά από 59 χρόνια και μετά από ατέρμονες προσπάθειες δεκάδων υπουργών Δικαιοσύνης και προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο νέος Κώδικας Δικηγόρων των 166 άρθρων αναμένεται να πάρει το δρόμο για την Βουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 July 2013 - 18:30:21 UTC