Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Ρέντινγκ: Ο χρόνος της τρόικας τελείωσε
  • [02] Νικητής ο Χάμιλτον στο ουγγρικό γκραν πρι
  • [03] Τρεις νεκροί σε πυρκαγιά στον Ωρωπό

  • [01] Β. Ρέντινγκ: Ο χρόνος της τρόικας τελείωσε

    «Ο χρόνος της τρόικας τελείωσε», υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ σε συνεντεύξεις τις οποίες παραχώρησε στις εφημερίδες Real News και Καθημερινή της Κυριακής. Η κα Ρέντινγκ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει πλέον τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να αναλάβει τα προγράμματα διάσωσης, ενώ υποστηρίζει ότι δικαίως οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την τρόικα, καθώς δεν μπορεί κρίσιμες αποφάσεις, όπως η απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, να λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

    «Είμαστε ευγνώμονες (για τη συνδρομή του ΔΝΤ στην αρχή της κρίσης) αλλά αυτό το σχήμα έχει πια ολοκληρώσει τη διαδρομή του. Δεν υπάρχει επείγουσα κατάσταση. Τώρα η ΕΕ έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. Για αυτό λέω: ο χρόνος της τρόικας τελείωσε. Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη και πρόθυμη να λύσει μόνη τα προβλήματά της - με τον ευρωπαϊκό τρόπο, με δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία» είπε η κα Ρέντινγκ στη Real News, θέτοντας ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης.

    [02] Νικητής ο Χάμιλτον στο ουγγρικό γκραν πρι

    Νικητής του ουγγρικού γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα για τέταρτη φορά στην καριέρα του και πρώτη με τη Mercedes, αναδείχθηκε ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον.

    Τη δεύτερη θέση πήρε ο Φινλανδός Κίμι Ραϊκόνεν με Lotus, ενώ ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών, κατετάγη τρίτος.

    [03] Τρεις νεκροί σε πυρκαγιά στον Ωρωπό

    Τρία άτομα ανασύρθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εξοχική μονοκατοικία στον Ωρωπό. Τα τρία ηλικιωμένα άτομα, δύο 83χρονες γυναίκες και ένας 82χρονος άνδρας ήταν μέσα στο εξοχικό σπίτι την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέσα στο σπίτι βρισκόταν ακόμη ένας ηλικιωμένος άνδρας 84 ετών ο οποίος αντελήφθη τη φωτιά, προσπάθησε να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους, επικοινώνησε με την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Ο 82χρονος επιχείρησε να βγει από το σπίτι όταν άκουσε τις φωνές του 84χρονου αλλά τον καταπλάκωσε τμήμα της οροφής που κατέρρευσε. Οι δύο ηλικιωμένες βρέθηκαν νεκρές από τους άνδρες της Πυροσβεστικής πιθανότατα από ασφυξία.

    Στο συμβάν επενέβησαν, 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μετά από κλήση που έλαβαν στις 04:45 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα ψυγείου που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σπιτιού.

    Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 July 2013 - 16:30:22 UTC