Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής
  • [02] Ιω. Μιχελάκης: Ένα 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους
  • [03] H τρόικα αρχίζει την αξιολόγηση του κυπριακού μνημονίου
  • [04] Στην Άγκυρα ο Ευ. Βενιζέλος, την Παρασκευή
  • [05] «Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ υπερισχύουν των καυγάδων για τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών»
  • [06] «Η τέχνη της καθαρής σκέψης»: 52 οδηγίες για να αποφύγουμε τα ολοφάνερα λάθη
  • [07] Είκοσι μαθητές πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση στην Ινδία
  • [08] Μένει ο Καρνέζης στο δυναμικό του Παναθηναϊκού

  • [01] Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής

    Με ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    Κατά την έναρξη της διαδικασίας συζήτησης των άρθρων του νομοσχεδίου, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, δήλωσε πως θα ανακοινωθούν νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνονται σε παρατηρήσεις βουλευτών που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών και την Ολομέλεια.

    [02] Ιω. Μιχελάκης: Ένα 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους

    Ένα 10% των δημοτικών αστυνομικών θα παραμείνει στους δήμους, με την εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση να αποφασίζει πως θα αξιοποιηθούν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

    Αναφερόμενος στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας επισήμανε: "Η δημοτική αστυνομία είχε την δυνατότητα να καλύψει το κομμάτι της ασφάλειας; Η απάντηση είναι όχι διότι δεν, καταρχήν να σας πω κάτι, δεν ήταν εκπαιδευμένοι για αυτό τον τρόπο, δεν είχε τέτοιες αρμοδιότητες, δεν οπλοφορούσε και δεν είχε την εκπαίδευση που έχουν οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας".

    Ο κ. Μιχελάκης παραδέχθηκε ότι τα οριζόντια μέτρα περικοπών είναι άδικα, και υπεραμύνθηκε της διαδικασίας αξιολόγησης των δομών στους δήμους αλλά και στα υπουργεία.

    "Αυτή τη στιγμή κάθε οριζόντια περικοπή είναι και άδικη, είναι και λανθασμένη. Όταν όμως βρισκόμαστε κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο και αναγκάζεσαι να προχωράς σε αυτές τις περικοπές, πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτή η ιστορία και τουλάχιστον όσο αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση αυτές είναι οι τελευταίες οριζόντιες περικοπές υπό την προϋοπόθεση ότι οι δήμοι θα προχωρήσουν επιτέλους και σε ο,τι αναλογεί και στο υπουργείο αυτό το πράγμα μιλάω για τους πάντες, δεν πετάω το μπαλάκι μόνο στους δήμους, ο,τι αφορά και το υπουργείο στο θέμα αυτό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δήμων. Δηλαδή αξιολόγηση δομών, δηλαδή πόσες υπηρεσίες πρέπει να έχει ένας δήμος. Αυτές οι υπηρεσίες με πόσους υπαλλήλους πρέπει να στελεχωθούν; Για να δεις, αυτές οι υπηρεσίες έχουν παραπάνω ή λιγότερους από αυτό;" ανέφερε.

    [03] H τρόικα αρχίζει την αξιολόγηση του κυπριακού μνημονίου

    Πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας αρχίζει σήμερα επαφές στη Λευκωσία με στόχο την πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου. Η διαδικασία αξιολόγησης προβλέπεται να διαρκέσει δύο βδομάδες.

    Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, θα έχουν συνάντηση με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ιζαμπέλ Κέπεν Μέρτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Στη συνέχεια κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί στην Κεντρική Τράπεζα για να εξετάσει θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

    Το μεγάλο ζητούμενο είναι η διάσωση της Τράπεζας Κύπρου και η έξοδός της από το καθεστώς εξυγίανσης.

    Αν η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική, τότε τον Σεπτέμβριο θα εκταμιευθεί η δεύτερη δόση για την Κύπρο ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

    [04] Στην Άγκυρα ο Ευ. Βενιζέλος, την Παρασκευή

    Την Άγκυρα θα επισκεφθεί, αυθημερόν, την Παρασκευή (19 Ιουλίου) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

    [05] «Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ υπερισχύουν των καυγάδων για τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών»

    Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις υπερισχύουν των "καυγάδων" γύρω από τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    "Κατά τη γνώμη μου οι σχέσεις μεταξύ των κρατών είναι πολύ πιο σημαντικές από τους καυγάδες γύρω από τις δραστηριότητες των ειδικών υπηρεσιών. Έχουμε προειδοποιήσει τον Σνόουντεν ότι οποιαδήποτε ενέργειά του η οποία μπορεί να βλάψει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι αποδεκτή", τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

    Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Εντουαρντ Σνόουντεν, που βρίσκεται παγιδευμένος εδώ και τρεις εβδομάδες στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, κατέθεσε επισήμως αίτηση για τη χορήγηση προσωρινού ασύλου από τη Ρωσία.

    Λίγο μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης της αίτησης, η Ουάσινγκτον επανέλαβε το αίτημα για την απέλαση του Σνόουντεν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία εξαιτίας των αποκαλύψεών του σχετικά με τις δραστηριότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [06] «Η τέχνη της καθαρής σκέψης»: 52 οδηγίες για να αποφύγουμε τα ολοφάνερα λάθη

    Ένα βιβλίο που διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες στον πλανήτη, μεταφρασμένο σε 35 χώρες κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου : «Η τέχνη της καθαρής σκέψης», του Ρόλφ Ντομπέλλι, γεννημένου το 1966 στη Λουκέρνη της Ελβετίας, ο οποίος σπούδασε φιλοσοφία, έγραψε έξι μυθιστορήματα και ασχολήθηκε με το νόημα της επιτυχίας σε σχέση με το ρόλο του τυχαίου στον κόσμο των επιχειρήσεων αλλά και στην καθημερινή ζωή.

    Σε 52 σύντομα κείμενα- αυτοτελή κεφάλαια ,ο συγγραφέας επικαλούμενος γεγονότα, διαβάσματα και εμπειρίες, δίνει ένα βιβλίο- οδηγό 279 σελίδων, δείχνοντάς μας πως θα αποφύγουμε τις γνωστικές πλάνες. Πώς να μην πέσουμε στις παγίδες του ανορθολογισμού. Πώς να να παρακάμψουμε τις ολοφάνερα λανθασμένες εκτιμήσεις, είτε αυτές αφορούν στην επαγγελματική μας πορεία , είτε στην προσωπική μας ζωή. Δηλαδή πώς να μην πατήσουμε την «πεπονόφλουδα», που είναι ορατή εκ του μακρόθεν, αλλά...

    [07] Είκοσι μαθητές πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση στην Ινδία

    Είκοσι παιδιά πέθαναν στο κρατίδιο Μπιχάρ από τροφική δηλητηρίαση από γεύμα που κατανάλωσαν στην σχολική καντίνα και 30 νοσηλεύονται, σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό. "Είκοσι παιδιά πέθαναν έπειτα από γεύμα που κατανάλωσαν" στο δημόσιο σχολείο του χωριού Μασράχ, στην περιοχή του Σαράν, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του κρατιδίου Μπιχάρ.

    Οι μαθητές, όλοι κάτω των δέκα ετών, κατανάλωσαν γεύμα με ρύζι και φακές που είχε παρασκευασθεί στο σχολείο. Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ ζητώντας τη λήψη μέτρων για τους δημόσιους λειτουργούς που ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών.

    Τα σχολικά γεύματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες στα δημόσια σχολεία των 29 κρατιδίων της Ινδίας. Το Μπιχάρ θεωρείται το φτωχότερο μεταξύ αυτών. Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι συχνές στα σχολεία της Ινδίας εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις κουζίνες των σχολείων και της χαμηλής ποιότητας των ειδών διατροφής που σερβίρονται.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [08] Μένει ο Καρνέζης στο δυναμικό του Παναθηναϊκού

    Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να φοράει ο Ορέστης Καρνέζης, καθώς η μεταγραφή του στην Ουντινέζε «ναυάγησε» οριστικά εξαιτείας των οικονομικών διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και στους «πράσινους.»

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων δεν οδήγησαν σε «κοινό σημείο», καθώς οι Ιταλοί δεν ανέβαιναν πάνω από τις 800.000 ευρώ που είχαν αρχικά προσφέρει, ενώ οι διοικούντες το «τριφύλλι» αξίωναν περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου η ομάδα του Ούντινε απέσυρε το ενδιαφέρον της για το διεθνή τερματοφύλακα. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είπαν «όχι» σε πρόταση για τον Καρνέζη, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της Μπέτις.

    Ο έμπειρος τερματοφύλακας παραμένει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού και η μοναδική περίπτωση να φύγει είναι να φτάσει νέα πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, η οποία θα ικανοποιεί οικονομικά τους «πράσινους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 July 2013 - 8:30:22 UTC