Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ. Εργασίας: Ανυπόστατες οι φήμες περί κατάργησης του 8ώρου
  • [02] «Δεν θα δοθεί νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις»
  • [03] Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας «σε μια αναδιοργανωμένη ΕΕ» ο Χέιγκ
  • [04] To γαλλικό βραβείο πολιτισμού έλαβε o Μπόνο
  • [05] Έκτη επίσκεψη Κέρι για το Μεσανατολικό
  • [06] Αίγυπτος: Ορκίστηκε η μεταβατική κυβέρνηση, δεν την αναγνωρίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα
  • [07] Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, οι οποίοι περίπου στις 08.40 το πρωί αποβιβάσθηκαν
  • [08] Οβίδες ερρίφθησαν από τη Συρία στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά του Γκολάν

  • [01] Υπ. Εργασίας: Ανυπόστατες οι φήμες περί κατάργησης του 8ώρου

    «Η νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο που αφορά στον κατώτατο μισθό σε καμία περίπτωση δεν θίγει το 8ωρο και το 40ωρο και γενικότερα τα νόμιμα χρονικά όρια εργασίας όπως ισχύουν σήμερα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά και ως ανυπόστατες φήμες και διαρροές περί κατάργησης του 8ώρου.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου ( άρθρο 103) θεσπίζεται μηχανισμός για τον καθορισμό του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους υπάλληλους και εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

    Η έννοια της πλήρους απασχόλησης καθορίζεται από άλλες διατάξεις του εργατικού δικαίου, οι οποίες ουδόλως εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 103 του νομοσχεδίου.

    Επομένως, η νομοτεχνική βελτίωση κρίθηκε απολύτως απαραίτητη ώστε να μην υπάρξει σύγχυση ή αμφισβήτηση ή ακόμα και νομοθετικός πλεονασμός ως προς την έννοια και το περιεχόμενο της πλήρους απασχόλησης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

    [02] «Δεν θα δοθεί νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις»

    Να σπεύσουν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις διότι δεν θα δοθεί νέα παράταση κάλεσε τους φορολογουμένους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Αντέννα.

    Ο κ.Θεοχάρης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα ξεκινήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων. Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα υπερφόρτωσης τους συστήματος taxisnet ενώ τόνισε οτι η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται.

    Ο κ.Θεοχάρης επισήμανε επίσης ότι τα έσοδα από ΦΠΑ ανακάμπτουν και θα είναι εντός στόχων που έχουν τεθεί, ενώ και η υστέρηση στα έσοδα από τους άμεσους φόρους θα καλυφτεί πλήρως και οφείλεται κυρίως στην παράταση που δόθηκε στις υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι έως τις 30 Αυγούστου ανάλογα με τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου έχει παραταθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

    [03] Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας «σε μια αναδιοργανωμένη ΕΕ» ο Χέιγκ

    Μια πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βλάψει το παγκόσμιο κύρος της χώρας, θα αποτρέψει τους επενδυτές και θα υπονομεύσει το εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.

    Προειδοποιώντας κατά μιας πιθανής αποχώρησης, ο Χέιγκ δήλωσε ότι η παραμονή της Βρετανίας σε μια αναδιοργανωμένη ΕΕ, θα αποτελούσε την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές.

    Η υπόσχεση που έδωσε τον Ιανουάριο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ότι σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τους δεσμούς 40 ετών με την ΕΕ και να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με το αν θα παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις πολλών ευρωπαίων συμμάχων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι «πληγές», οι οποίες έχουν προκληθεί από τα σφάλματα της ΕΕ είναι τόσο μεγάλες που οι μεταρρυθμίσεις είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν και ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ», δήλωσε ο Χέιγκ κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. «Πιστεύω ωστόσο ότι πραγματοποιώντας μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, ώστε η Βρετανία να επιθυμεί να παραμείνει σε αυτή, αποτελεί την καλύτερη λύση τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη», είπε.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [04] To γαλλικό βραβείο πολιτισμού έλαβε o Μπόνο

    Ο Ιρλανδός τραγουδιστής του δημοφιλούς συγκροτήματος U2, Πολ Χιούσον, γνωστός ως «Μπόνο», έλαβε την Τρίτη το υψηλότερο βραβείο πολιτισμού από τη Γαλλία, για τη συμβολή του τόσο στη μουσική κουλτούρα όσο και στην αφοσίωσή του σε ανθρωπιστικούς σκοπούς.

    Ο Μπόνο έλαβε από την υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί. «Πέρα από τα λόγια, δέσμευσες τον εαυτό σου και αφιέρωσες την καριέρα σου στην καταπολέμηση μερικών από των μεγαλύτερων προβλημάτων της εποχής μας. Όχι για μόνο για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά και στο όνομα της δικαιοσύνης», ανέφερε η Φιλιπετί σε δήλωσή της.

    Από την πλευρά του ο Μπόνο δήλωσε ότι το βραβείο αποτελεί τεράστια τιμή αλλά ανήκει στο συγκρότημα. «Έχω το μεγαλύτερο στόμα και την πιο δυνατή φωνή, αλλά η μουσική που δημιουργούμε προέρχεται από όλους μας (τα μέλη του συγκροτήματος)», είπε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

    Προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου, περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο Σον Κόνερι, ο Ρότζερ Μουρ, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μπρους Γουίλις και η Σακίρα.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [05] Έκτη επίσκεψη Κέρι για το Μεσανατολικό

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με αξιωματούχους από τα αραβικά έθνη, κάτι που θεωρεί πως είναι απαραίτητο ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

    Κατά την έκτη ειρηνευτική επίσκεψή του στην περιοχή, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου, ο Κέρι δύπνησε την Τρίτη το βράδυ με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στην πρωτεύουσα την Ιορδανίας, ενώ πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση και με τον Ιορδανό υπουργό Εξωτερικών, Νασσέρ Τζουχέντ. Μετά από ένα διπλωματικό γύρο με τον Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στα τέλη του Ιουνίου, ο Κέρι δήλωσε ότι «με λίγη περισσότερη προσπάθεια η αρχή για νέες διαπραγματεύσεις είναι σχεδόν εφικτή».

    Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν εάν ο Κέρι σκοπεύει να επισκεφτεί το Ισραήλ, κατά το τελευταίο του ταξίδι, ενώ διπλωμάτες και αναλυτές της Μέσης Ανατολής εκφράζουν δυσπιστία σχετικά με το εάν οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα επαναληφθούν σύντομα.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Αίγυπτος: Ορκίστηκε η μεταβατική κυβέρνηση, δεν την αναγνωρίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα

    Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει μπροστά της ένα τεράστιο έργο να φέρει εις πέρας προκειμένου να επανέλθει η χώρα σε καθεστώς πολιτικής διακυβέρνησης και να διασωθεί η οικονομία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. Το έργο αυτής της κυβέρνησης θα είναι δύσκολο καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα έχει επέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο.

    Ο Άντλι Μανσούρ, ορκίστηκε την Τρίτη ενώπιον 33 υπουργών (κυρίως φιλελεύθερους και τεχνοκράτες) ως πρόεδρος του κράτους, αντικαθιστώντας τον Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος απομακρύνθηκε στις 3 Ιουλίου από την εξουσία, εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν πολίτες ζητώντας την ανατροπή του.

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι επιμένει ότι ο πρώην πρόεδρος πρέπει να επιστρέψει στην εξουσία, ενώ απέρριψε κάθετα τη μεταβατική κυβέρνηση, η οποία έχει ως επικεφαλής τον Μανσούρ και πρωθυπουργό τον οικονομολόγο, Χαζέμ ελ-Μπεμπλάουι.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, οι οποίοι περίπου στις 08.40 το πρωί αποβιβάσθηκαν από όχημα στην οδό Κεδρηνού κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και πυροβόλησαν κατά αστυνομικών

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνώστων δραστών, οι οποίοι περίπου στις 08.40 το πρωί αποβιβάσθηκαν από όχημα στην οδό Κεδρηνού κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ομάδας Δίας που επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Μετά από λίγη ώρα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινό σημείο.

    [08] Οβίδες ερρίφθησαν από τη Συρία στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά του Γκολάν

    Μεγάλος αριθμός οβίδων οι οποίες ερρίφθησαν από τη Συρία, κατά τα φαινόμενα στη διάρκεια των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των αντικαθεστωτικών ανταρτών, εξερράγησαν στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

    Οι ρίψεις αυτές "έχουν κατά τα φαινόμενα σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Συρίας", πρόσθεσε η εκπρόσωπος αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ήταν στόχος των οβίδων αυτών.

    Ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν επιβεβαίωσε τις ρίψεις οβίδων "τις τελευταίες ημέρες" προς την κατεχόμενη πλευρά του Γκολάν χωρίς το Ισραήλ να έχει αντιδράσει. "Δεν επεμβαίνουμε στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία", είπε.

    Το Ισραήλ που επισήμως είναι σε πόλεμο με την Συρία, κατέχει μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967 περί τα 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των στρατηγικής σημασίας Υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία κατόπιν προσάρτησε. Η διεθνής κοινότητα ουδέποτε αναγνώρισε την προσάρτηση αυτή.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 July 2013 - 6:30:23 UTC