Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης
  • [02] Ο Μόρσι συναντήθηκε για δεύτερη ημέρα με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων
  • [03] Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
  • [04] Διαπραγματευτική πλατφόρμα για τη Σερβία
  • [05] Ελληνοαμερικάνοι φοιτητές στον Πρόεδρο
  • [06] Να μην σταματήσει η Ολομέλεια της Βουλής για το καλοκαίρι, θα ζητήσει η ΔΗΜΑΡ
  • [07] «Οι ασθενέστερες τάξεις υποφέρουν, αλλά αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές
  • [08] Νεαρή τουρίστρια βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου
  • [09] Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι παραιτήθηκε η αιγυπτιακή κυβέρνηση
  • [10] Συνάντηση πρωθυπουργού με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο

  • [01] Με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

    Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε στην πενταμελή αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο υπουργείο το μεσημέρι. Η συνάντηση έγινε μετά από πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

    Θέση του κ. Μητσοτάκη είναι «η κινητικότητα να γίνει εθελοντικά, αλλά -όπως είπε- σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά».

    Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει στην κινητικότητα, διότι είναι ένα μεγάλο υπουργείο.

    Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό διάστημα από τη μία θέση εργασίας στην άλλη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

    Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο/η εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία. Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλλει ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πειθαρχικό.

    [02] Ο Μόρσι συναντήθηκε για δεύτερη ημέρα με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων

    Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι συναντήθηκε με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για δεύτερη ημέρα σήμερα, μαζί με τον πρωθυπουργό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες των συνομιλιών. Πραγματοποιήθηκαν μια ημέρα αφού ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, έδωσε στον Μόρσι και στους αντιπάλους του περιθώριο μέχρι αύριο, Τετάρτη, για να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο ή να βρεθούν αντιμέτωποι με μια λύση την οποία θα επιβάλουν οι ένοπλες δυνάμεις.

    Ο πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ ήταν επίσης παρών χθες και σήμερα στις συναντήσεις με τον Μόρσι και τον αλ-Σίσι.

    Στο μεταξύ, στρατιωτικές πηγές έκαναν σήμερα γνωστό πως αιγυπτιακά στρατεύματα είναι έτοιμα να αναπτυχθούν στους δρόμους του Καΐρου και άλλων πόλεων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο για να προληφθούν συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων.

    [03] Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

    Tην παραίτηση υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Σε επιστολή που απέστειλε την 1η Ιουλίου 2013 στον υπουργό Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα και στη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Αναστασία Σακελλαρίου, ο Μάριος Κολιόπουλος αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος την ανάγκη αποσαφήνισης και θωράκισης του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

    [04] Διαπραγματευτική πλατφόρμα για τη Σερβία

    Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε απέστειλε σήμερα το σχέδιο πλαισίου για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία στα συμβουλευτικά όργανα της ΕΕ και είναι έτοιμος σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων να επισκεφθεί το Βελιγράδι, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, ο εκπρόσωπός του, Πέτερ Στάνο.

    ?Στείλαμε το σχέδιο για διαβούλευση στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ και πολύ σύντομα θα παραδοθεί και στα κράτη ? μέλη της ΕΕ? ανέφερε. Μετά τη διαβούλευση, η τελική εκδοχή του σχεδίου του διαπραγματευτικού πλαισίου για τη Σερβία θα αποσταλεί στις χώρες ? μέλη και οι ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα το υιοθετήσουν.

    [05] Ελληνοαμερικάνοι φοιτητές στον Πρόεδρο

    Ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) με επικεφαλής τον πρόεδρο και διοικητικό εκτελεστικό διευθυντή του, Νικ Λαριγκάκη, δέχθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Είναι πολύ σημαντικό το ότι έρχεστε και στη μικρή πατρίδα για να τη ζήσετε, να ζήσετε τις δυσκολίες μας και να αποκομίσετε εντυπώσεις που θα μεταφέρετε στη μεγάλη πατρίδα σας», ανέφερε ο κ. Παπούλιας προσθέτοντας ότι οι πρεσβευτές του υπουργείου Εξωτερικών είναι λίγοι και έτσι η δική τους συνεισφορά σημαντική.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, επίσης, στους νεαρούς Ελληνοαμερικανούς φοιτητές ότι «δεν κρύψαμε τις δυσκολίες μας, δεν κρύψαμε ότι οι ασθενέστερες τάξεις στην Ελλάδα υποφέρουν, αλλά αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα», όπως έκανε η σκληρή γενιά των παππούδων και πατεράδων τους που με λίγα μέσα κατάφερε πολλά.

    [06] Να μην σταματήσει η Ολομέλεια της Βουλής για το καλοκαίρι, θα ζητήσει η ΔΗΜΑΡ

    Να μείνει ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι και να λειτουργήσει σε Ολομέλεια, πρόκειται να ζητήσει η ΔΗΜΑΡ.

    Το θέμα συζητήθηκε στην τακτική εβδομαδιαία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Βασικό επιχείρημα της ΔΗΜΑΡ είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση κατά την οποία συγκροτηθούν θερινά τμήματα, δεν θα συζητηθούν οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει, για την άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με την ΕΡΤ και για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι σε όσα στελέχη του κόμματος παραμένουν σε διοικήσεις Οργανισμών δεν συντρέχει λόγος να ζητηθεί να παραιτηθούν, δεδομένου ότι τοποθετήθηκαν λόγω των σημαντικών προσόντων τους και της προσφοράς τους.

    [07] «Οι ασθενέστερες τάξεις υποφέρουν, αλλά αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές

    Ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) με επικεφαλής τον πρόεδρο και διοικητικό εκτελεστικό διευθυντή του, Νικ Λαριγκάκη, δέχθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Είναι πολύ σημαντικό το ότι έρχεστε και στη μικρή πατρίδα για να τη ζήσετε, να ζήσετε τις δυσκολίες μας και να αποκομίσετε εντυπώσεις που θα μεταφέρετε στη μεγάλη πατρίδα σας», ανέφερε ο κ. Παπούλιας προσθέτοντας ότι οι πρεσβευτές του υπουργείου Εξωτερικών είναι λίγοι και έτσι η δική τους συνεισφορά σημαντική.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, επίσης, στους νεαρούς Ελληνοαμερικανούς φοιτητές ότι «δεν κρύψαμε τις δυσκολίες μας, δεν κρύψαμε ότι οι ασθενέστερες τάξεις στην Ελλάδα υποφέρουν, αλλά αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη μέρα», όπως έκανε η σκληρή γενιά των παππούδων και πατεράδων τους που με λίγα μέσα κατάφερε πολλά.

    [08] Νεαρή τουρίστρια βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου

    Εικοσιτριάχρονη τουρίστρια από τη Ρωσία βρέθηκε νεκρή, σήμερα το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Αγίας Πελαγίας Ηράκλειου.

    Οι διασώστες και ο γιατρός του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν, απλώς επιβεβαίωσαν τον θάνατό της νεαρής τουρίστριας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ωστόσο περισσότερο φως στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό της αναμένεται να δώσει ο ιατροδικαστής.

    [09] Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαψεύδει ότι παραιτήθηκε η αιγυπτιακή κυβέρνηση

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αιγύπτου διέψευσε την πληροφορία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια ότι παραιτήθηκε η κυβέρνηση της χώρας, μετά τη 48ωρη διορία που έδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις στον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να συμφωνήσει να μοιραστεί την εξουσία, ανταποκρινόμενος στις μαζικές διαμαρτυρίες.

    "Η κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή της και αυτό που αναφέρθηκε για το θέμα αυτό δεν είναι αλήθεια", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Άχμεντ Σουλεϊμάν σε δημοσιογράφους έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Αιγύπτου υπό τον πρωθυπουργό Χισάμ Καντίλ.

    Έξι υπουργοί που δεν είναι μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι, υπέβαλαν χθες την παραίτησή τους και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ μετέδωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών δεν ήταν παρόντες σε αυτή τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Την ίδια ώρα επίσημες πηγές γνωστοποίησαν την παραίτηση ενός εκπροσώπου του προέδρου Μόρσι και του εκπροσώπου της κυβέρνησης.

    Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ίχαμπ Φάχμι, ο οποίος είχε αποσπαστεί από το υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισε να παραιτηθεί, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου αυτού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Παράλληλα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλάα αλ Χαντίτι δήλωσε στο πρακτορείο MENA ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Καντίλ.

    Οι νέες αυτές παραιτήσεις οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση τον πρόεδρο Μόρσι, την παραίτηση του οποίου αξιώνουν οι διαδηλωτές.

    [10] Συνάντηση πρωθυπουργού με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο

    Τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούμπο και την οικογένειά του δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού.

    Ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον νεαρό μπασκετμπολίστα, που πριν μερικές ημέρες επιλέχθηκε στο νούμερο 15 της διαλογής παικτών του ΝΒΑ από τους Μιλγουόκι Μπακς, τον ευχαρίστησε που τιμά τα εθνικά μας χρώματα και του τόνισε πως έχει γίνει παράδειγμα για πολλούς και ότι όλος ο ελληνικός λαός έχει δει πόσο αγωνίστηκε από μικρό παιδί για να βοηθήσει τα αδέλφια του.

    Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούμπο, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε πως ο πρωθυπουργός ήταν φιλικός και λάτρης του αθλήματος. «Ήξερε από μπάσκετ. Πολύ ωραίος τύπος», δήλωσε και ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς αφού τον ευχαρίστησε συγκινημένος, τον ρώτησε πού πήγε σχολείο και πού μεγάλωσε και του ευχήθηκε υγεία και λαμπρό μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 14:30:22 UTC