Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν τίθεται θέμα μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις
  • [02] Ο Σνόουντεν απέσυρε την αίτηση προς τη Ρωσία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου
  • [03] Παρελθόν ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού για τον όμιλο της COSCO
  • [04] Αντιδρά ο Άκης Τσοχατζόπουλος να αναγνωστούν στο δικαστήριο τα κατασχεθέντα χειρόγραφά του
  • [05] Πλήρης η συμφωνία με την τρόικα, δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης
  • [06] Reuters: Η τρόικα δίνει τρεις ημέρες προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση
  • [07] Συναντήθηκαν Κέρι - Λαβρόφ με επίκεντρο την υπόθεση "Σνόουντεν"

  • [01] Δεν τίθεται θέμα μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις

    «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Το κλίμα σε ότι αφορά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας είναι θετικό» δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

    Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα μείωσης του κατώτερου μισθού και της κατώτερης σύνταξης, ούτε θεσμοθέτησης του δικαιώματος της ανταπεργίας (λοκ άουτ).

    Σε ότι αφορά το θέμα της θεσμοθέτησης του νέου μηχανισμού διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε την τρόικα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής υπογραφών υπουργών, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου. Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι ο κατώτερος μισθός θα παραμείνει σταθερός έως το τέλος του 2016 και θα επανεξετασθεί με το νέο μηχανισμό από το 2017.

    Η τρόικα έθεσε θέμα επανεξέτασης των ανώτατου ορίου στις απολύσεις. Μετά τις αντιρρήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τη διατήρηση του σημερινού ποσοστού στο όριο των ομαδικών απολύσεων, κυρίως σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση μεγάλων επιχειρήσεων. Αποφασίστηκε όμως η σταδιακή επανεξέταση του διαδικαστικού πλαισίου των ομαδικών απολύσεων, σε εναρμόνιση με τις πρακτικές των ευρωπαϊκών χωρών. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και η Ολλανδία είναι οι μόνες χώρες της ΕΕ, όπου απαιτείται υπουργική απόφαση για την πραγματοποίηση ομαδικών απολύσεων.

    Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει πετύχει τους στόχους του, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν το θέμα της υστέρησης στα έσοδα των Ταμείων.

    [02] Ο Σνόουντεν απέσυρε την αίτηση προς τη Ρωσία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου

    Ο πρώην τεχνικός εργαζόμενος για τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος καταζητείται από την Ουάσινγκτον για κατασκοπεία και έχει καταφύγει στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας Σερμέτιεβο, απέσυρε την αίτησή του προς τη Μόσχα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, μόλις πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του προέδρου Πούτιν ότι μπορεί να παραμείνει στη Ρωσία, εάν σταματήσει τις ενέργειες κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας δήλωσε ότι η Βαρσοβία δεν προτίθεται να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στον Σνόουντεν. Και η Ισπανία δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξετάσει το αίτημα του Σνόουντεν, ενώ η Αυστρία η οποία επιβεβαίωσε την αίτηση πολιτικού ασύλου επισήμανε ότι σε περίπτωση εισόδου του Σνόουντεν στη χώρα δεν θα προχωρούσε σε έκδοσή του στις ΗΠΑ.

    Στην πρώτη του ανακοίνωση από τις 23 Ιουνίου, οπότε και κατέφυγε στο αεροδρόμιο της Μόσχας προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ, ο πρώην τεχνικός των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δηλώνει ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι υπεύθυνος για "απάτη" και ότι επιδιώκει να επιβάλει εναντίον του την "παράνομη ποινή" της εξορίας.

    Την ίδια στιγμή εντατικές επαφές πραγματοποιούνται ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για την υπόθεση Σνόουντεν.

    [03] Παρελθόν ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού για τον όμιλο της COSCO

    Τη συνταξιοδότηση του κάπτεν Γουέι Τζιαφού από τη θέση του προέδρου του διοικητικού του συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος της COSCO.

    Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της που φέρει ημερομηνία 1η Ιουλίου, η COSCO ανακοίνωσε αλλαγές στην ηγετική της ομάδα, οι οποίες αφορούν στην τοποθέτηση του Μα Ζεχούα (Ma Zehua) στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου και του Λι Γιούνπενγκ στη θέση του διευθυντή του ΔΣ και προέδρου του Ομίλου COSCO.

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού συνταξιοδοτείται και δεν κατέχει πλέον κάποια θέση στην ιεραρχία του ομίλου COSCO.

    [04] Αντιδρά ο Άκης Τσοχατζόπουλος να αναγνωστούν στο δικαστήριο τα κατασχεθέντα χειρόγραφά του

    Ένταση δημιουργήθηκε στη δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν το δικαστήριο θέλησε να αναγνωστούν τα κατασχεθέντα προσωπικά ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα στην πρόθεση της Έδρας, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο υλικό αποτελεί «προσωπικά κείμενα». Όπως είπε ο πρώην υπουργός «δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έρθουμε στο σημείο να υποχρεωθούμε με απόφαση δικαστηρίου να ασχοληθούμε με προσωπικά μου κείμενα. Με τα ημερολόγια μου, που δημιουργήθηκαν στο προσωπικό μου γραφείο και τα οποία αποτέλεσαν υλικό για το βασικό κατηγορητήριο».

    Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού επεσήμανε στο δικαστήριο ότι, δεν πρέπει να προχωρήσει στην ανάγνωση των χειρόγραφων του, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά παράβαση του νομού περί προσωπικών δεδομένων.

    Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του για το αν τελικά θα αναγνωστεί ή όχι το σύνολο των χειρόγραφων σημειώσεων.

    [05] Πλήρης η συμφωνία με την τρόικα, δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης

    «Καταλήξαμε σε πλήρη συμφωνία. Ετέθη το ζήτημα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά περαιτέρω περικοπή στις δαπάνες της Υγείας, καθώς συμφωνήσαμε ότι έχουμε φτάσει στο κατώτατο δυνατό όριο. Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μια καλή συνεργασία για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις».

    Αυτά είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, τονίζοντας ότι η συνάντηση με την τρόικα πήγε πάρα πολύ καλά ως προς τις προβλεπόμενες πράξεις, δηλαδή τα «prior actions» και δεν έχει μείνει καμιά απολύτως εκκρεμότητα.

    [06] Reuters: Η τρόικα δίνει τρεις ημέρες προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση

    Η Ελλάδα έχει τρεις ημέρες για να διαβεβαιώσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της διάσωσής της, ώστε να λάβει την επόμενη δόση χρηματοδοτικής βοήθειας, δηλώνουν τέσσερις κοινοτικοί αξιωματούχοι που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    Στο ίδιο τηλεγράφημα, το οποίο αναφέρεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα, σχετικά με την αποδέσμευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, επισημαίνεται η διάχυτη δυσαρέσκεια κοινοτικού αξιωματούχου ο οποίος εμπλέκεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, σχετικά με την απουσία προόδου στην αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της λειτουργίας του συστήματος Υγείας, στην Ελλάδα.

    [07] Συναντήθηκαν Κέρι - Λαβρόφ με επίκεντρο την υπόθεση "Σνόουντεν"

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν σήμερα στο Μπρουνέι, στο περιθώριο της συνόδου της ASEAN, των χωρών της Ασίας-Ειρηνικού, υπό το κλίμα της διπλωματικής έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες που έχουν διαφορετική θέση για τη Συρία να ενισχύεται από την υπόθεση του πρώην τεχνικού της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Εντουαρντ Σνόoυντεν.

    Πρόκειται για απευθείας διαβουλεύσεις στο ανώτατο επίπεδο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας μετά την αναχώρηση του Σνόουντεν από το Χονγκ Κονγκ για τη ρωσική πρωτεύουσα πριν από τουλάχιστον μια εβδομάδα.

    Στην ατζέντα των συνομιλιών του Τζον Κέρι και του Σεργκέι Λαβρόφ ήταν επίσης η διάσκεψη Γενεύη 2 για τη Συρία, τη διεξαγωγή της οποίας επιδιώκουν η Ουάσινγκτον και η Μόσχα σε μια προσπάθεια να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του καθεστώτος της Δαμασκού και της αντιπολίτευσης στη Συρία ύστερα από τουλάχιστον δύο χρόνια σύγκρουσης με τουλάχιστον 93.000 νεκρούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 July 2013 - 10:30:23 UTC