Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο «Εξολοθρευτής» ξανάρχεται
  • [02] Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν από εκρήξεις στο Ιράκ
  • [03] Ο Ομπάμα κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό
  • [04] Δωρεάν εξέταση για τις φλεβικές παθήσεις, σήμερα και αύριο
  • [05] Αμερικανική στήριξη για την ασφάλεια του Λιβάνου υπόσχεται ο Τζον Κέρι
  • [06] Ανακαλύφθηκε βασιλικός τάφος στο Περού με 63 μουμιοποιημένες γυναίκες
  • [07] 'Ενα αστυνομικό μυθιστόρημα για τη δικτατορία του Βιντέλα στην Αργεντινή και την οικονομική κρίση
  • [08] Ο Όσκαρ Πιστόριους αρχίζει πάλι τις προπονήσεις

  • [01] Ο «Εξολοθρευτής» ξανάρχεται

    Η θρυλική τριλογία επιστημονικής φαντασίας «Ο Εξολοθρευτής» πρόκειται να γυριστεί εκ νέου, με την πρώτη ταινία να κάνει την πρεμιέρα της στη μεγάλη οθόνη στις 26 Ιουνίου 2015,ανακοίνωσε την Πέμπτη η κινηματογραφική εταιρεία Paramount.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, 65 ετών, ο οποίος είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημοφιλή τριλογία, θα λάβει μέρος στη νέα κινηματογραφική παραγωγή.

    «Ο Εξολοθρευτής» απέφερε συνολικά, από τις τρεις ταινίες, τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια, ενώ μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις σημαντικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [02] Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν από εκρήξεις στο Ιράκ

    Εκρήξεις σημειώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ σε πολυσύχναστες καφετέριες και άλλους στόχους σε ολόκληρο το Ιράκ, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 22 ατόμων, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Στο βόρειο και νότιο τμήμα της Βαγδάτης, δύο εκρήξεις κατέστρεψαν ποικίλες καφετέριες όπου δεκάδες νεαροί είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαρκελώνης. Από τις εκρήξεις 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσαν οι ιατρικές πηγές και η αστυνομία.

    Δύο ακόμα εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 άτομα σε καφετέρια στην πόλη Μπακούμπα, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ενώ άλλη μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα καφέ στην πόλη Τζεϊμπέλα, 65 χιλιόμετρα νόιτα της πρωτεύουσας, προκαλώντας το θάνατο 3 ανθρώπων. Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Ισκανταρίγια, 40 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας.

    Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ από τις αρχές του έτους, έχει προκαλέσει, μόνο τον μήνα Μάιο, τον θάνατο τουλάχιστον 1.000 ανθρώπων.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [03] Ο Ομπάμα κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Πέμπτη τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερουσίας και να εγκρίνει τα μεταρρυθμιστικά μέτρα για τη νομοθεσία σχετικά με το μεταναστευτικό.

    «Η Γερουσία έκανε σήμερα αυτό που έπρεπε να κάνει. Είναι τώρα στο χέρι της Βουλής να πράξει ανάλογα», είπε ο Ομπάμα σε δήλωσή του, η οποία δημοσιοποιήθηκε λίγο αφότου η Γερουσία ψήφισε 68 υπέρ και 32 κατά του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό. Ο Ομπάμα έκανε τη δήλωση από την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ, όπου και έχει μεταβεί.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [04] Δωρεάν εξέταση για τις φλεβικές παθήσεις, σήμερα και αύριο

    Δωρεάν εξέταση για τις φλεβικές παθήσεις (Θρομβοεμβολική Νόσος και Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια) προσφέρει σήμερα και αύριο η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία, με αφορμή το Συνέδριο της για τις φλεβικές παθήσεις. Συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα, σήμερα 3μ.μ.-6μ.μ. και το Σάββατο 4μ.μ.-6:30μ.μ., το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να εξετασθεί από ειδικούς επιστήμονες. Οι εκπροσώποι της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας αναφέρουν ότι παρά τις μεγάλες προόδους της ιατρικής στη θεραπεία και στην πρόληψη πολλών παθήσεων, υπάρχουν ακόμη κάποιες, όπως είναι οι φλεβικές παθήσεις, που αδικαιολόγητα δεν έχουν τύχει της απαιτούμενης προσοχής από την ιατρική κοινότητα και την πολιτεία.

    Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πρόεδρο της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, Κυριάκο Κτενίδη, η θρομβοεμβολική νόσος περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων που αφορούν είτε τις αρτηρίες (αρτηριακή θρόμβωση ή αθηροθρόμβωση) είτε τις φλέβες (φλεβική θρόμβωση) και την πνευμονική εμβολή. «Πρόκειται για μια υποεκτιμημένη ύπουλη νόσο, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν δίνει συμπτώματα. Γι' αυτό χρειάζεται διαρκής ενημέρωση των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου» υπογράμμισε.

    Στην Ευρώπη, 650.000 ασθενείς πάσχουν ετησίως από φλεβική θρόμβωση και 430.000 ασθενείς από πνευμονική εμβολή, ενώ κάθε χρόνο πεθαίνουν 4,5 εκατ. Ευρωπαίοι και 50.000 Έλληνες. Πόδια πρησμένα, κουρασμένα, με αίσθημα βάρους και πόνο είναι τα κύρια και ενοχλητικά συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχή επιδείνωση στη φυσική της εξέλιξη, ιδιαίτερα αν δεν αντιμετωπισθεί.

    [05] Αμερικανική στήριξη για την ασφάλεια του Λιβάνου υπόσχεται ο Τζον Κέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τηλεφώνησε αργά χθες στον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν για να του υποσχεθεί ότι έχει την στήριξη της Ουάσινγκτον στις προσπάθειές του για την ασφάλεια και την κυριαρχία του αποσταθεροποιημένου από τον πόλεμο στη Συρία Λιβάνου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο Κέρι που πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή "υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται πλήρως να στηρίξουν τον πρόεδρο του Λιβάνου, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την κυριαρχία του Λιβάνου".

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Ανακαλύφθηκε βασιλικός τάφος στο Περού με 63 μουμιοποιημένες γυναίκες

    Αρχαιολόγοι στο Περού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ανακάλυψαν ένα τεράστιο βασιλικό τάφο γεμάτο μουμιοποιημένες γυναίκες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο τάφος παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την αινιγματική αυτοκρατορία των Γουάρι, η οποία κυριαρχούσε στις Άνδεις πολύ πριν την ύπαρξη των Ίνκας.

    «Για πρώτη φορά στην ιστορία της αρχαιολογίας του Περού, ανακαλύψαμε ένα βασιλικό τάφο, ο οποίος ανήκει στην αυτοκρατορία και τον πολιτισμό των Γουάρι», δήλωσε ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Μίλος Γκίερς. Οι ερευνητές θεωρούν ότι η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει στην κατανόηση του πολιτισμού και της ζωής στις Άνδεις, αιώνες πριν την άνοδο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, η οποία έχει καταγραφεί λεπτομερώς από τους Ισπανούς κατακτητές.

    Στο μαυσωλείο, το οποίο ανακαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες σε μια πυραμίδα στο Ελ Καστίγιο ντε Χουάρμι, 300 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα, βρέθηκαν χρυσά νομίσματα, κεραμικά αντικείμενα και τα λείψανα 63 γυναικών, τα οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι τουλάχιστον 1.300 ετών.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] 'Ενα αστυνομικό μυθιστόρημα για τη δικτατορία του Βιντέλα στην Αργεντινή και την οικονομική κρίση

    Η δικτατορία του στρατηγού Βιντέλα στην Αργεντινή δεν είναι και τόσο μακριά μας. Επιβλήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970, κράτησε μιαν επταετία (όσο και η ελληνική χούντα), υπήρξε υπεύθυνη για έναν τεράστιο όγκο εξαφανίσεων, απαγωγών και δολοφονιών και κατέπεσε μόνο μετά την πολεμική σύρραξη με τη Βρετανία για τα νησιά Φώκλαντ.

    Μεταξύ 1976 και 1983 το καθεστώς που έμεινε γνωστό ως Διαδικασία Εθνικής Αναδιοργάνωσης καταδίωξε χιλιάδες πολίτες, γεμίζοντας τις φυλακές, χρησιμοποιώντας τα πιο απάνθρωπα (ναζιστικού τύπου) βασανιστήρια και πετώντας τους αντιφρονούντες στον αέρα κατά τη διάρκεια μυστικών νυχτερινών πτήσεων. Μπορεί ο Βιντέλα να πέθανε τον περασμένο Μάιο σε ηλικία 87 ετών στη φυλακή, αλλά ένας ανυπολόγιστος αριθμός από τα θύματά του δεν έχουν πάψει να αγνοούνται μέχρι τις ημέρες μας.

    Το καυτό ακόμη πολιτικό παρελθόν της Αργεντινής αποτελεί το ζωντανό υλικό του μυθιστορήματος του Καρίλ Φερί, Μαπούτσε, που αναπλάθει ορισμένες από τις ζοφερότερες ώρες της δικτατορίας του Βιντέλα, για να τις συνταιριάξει με την καταστροφική οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση η οποία έπληξε τη χώρα το 2001 και μοιάζει τον τελευταίο καιρό να αναζωπυρώνεται.

    [08] Ο Όσκαρ Πιστόριους αρχίζει πάλι τις προπονήσεις

    Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης 'Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, θα αρχίσει και πάλι τις προπονήσεις του, αλλά δεν πρόκειται να προετοιμαστεί για αγώνες, ανακοίνωσε η οικογένειά του στην ιστοσελίδα της στο Ιντερνετ.

    "Ο Όσκαρ αποφάσισε ν' αρχίσει μειωμένη προπόνηση ρουτίνας. Δε σκοπεύει να επιστρέψει επισήμως στον αθλητισμό και στόχος του δεν είναι η προετοιμασία του για αγώνες", εξηγεί η οικογένειά του. "Η οικογένεια και οι φίλοι τού συνέστησαν να περνάει μερικές ώρες την εβδομάδα στον στίβο για να μπορέσει να βρει την απαραίτητη ψυχική ισορροπία ώστε να προετροιμαστεί για τη δίκη", προσθέτει η οικογένεια στην ανακοίνωσή της.

    Η δίκη του έχει αναβληθεί για τις 19 Αυγούστου.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 June 2013 - 6:30:26 UTC