Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ για μείωση της ανεργίας των νέων
  • [02] Ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών από σήμερα
  • [03] Κρ. Λαγκάρντ: Ελπίζω "να κρατήσει καλά" η νέα ελληνική κυβέρνηση
  • [04] Ανοίγει η αυλαία του 9ου συνεδρίου της ΝΔ

  • [01] Συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ για μείωση της ανεργίας των νέων

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με τις πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και την ευκολότερη χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

    Οι ηγέτες παρουσίασαν ένα σχέδιο ύψους 6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της επαγγελματικής απασχόλησης μεταξύ των νέων, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο χρόνια. Ενέκριναν μέτρα που αποσκοπούν στο να «αποδεσμευτεί η χορήγηση δανείων» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν «την ψυχή της οικονομίας», τόνισε ο Μπαρόζο.

    Εξάλλου,οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. «Είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να προγραμματίσουμε τα έξοδα προκειμένου να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας σχετικά με την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Μέρκελ .

    Επίσης, συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τα διαρθρωτικά ταμεία για την ενίσχυση του δανεισμού σε επιχειρήσεις, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών υπό ύφεση.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Αναγκαία η λήψη άμεσων μέτρων για την ανεργία

    [02] Ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών από σήμερα

    Από σήμεραέως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τις πρώτες ημέρες, δηλαδή έως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μ.Δ., αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν προσωρινή αποθήκευση, ώστε, αφού, εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν να το οριστικοποιήσουν. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.

    Οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    [03] Κρ. Λαγκάρντ: Ελπίζω "να κρατήσει καλά" η νέα ελληνική κυβέρνηση

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο και μεταδόθηκε το περιεχόμενό της σήμερα εξέφρασε ελπίδα ότι "κάποτε στο μέλλον" θα αναγνωριστεί η δράση του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή ήπειρο, δράση η οποία επικρίνεται σήμερα. Στην ίδια συνέντευξη η κυρία Λαγκάρντ εξέφρασε επίσης ελπίδα η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα "να κρατήσει καλά".

    Επιπλέον, η προϊσταμένη του ΔΝΤ προέβλεψε ότι τυχόν εκταμίευση δανειακής δόσης από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο, η οικονομία της οποίας είναι σε καμπή, "δεν θα επαρκέσει" για να ξεπεράσει η χώρα αυτή τις τωρινές δυσκολίες της.

    'Εκρινε ταυτοχρόνως ότι είναι "μεμπτές" και "γενεσιουργές αδικίας" οι τεχνικές της φορο-αποφυγής, που μετέρχονται οι πολυεθνικοί όμιλοι για να συρρικνώσουν τα φορολογικά βάρη τους.

    Τέλος η γ.δ. του ΔΝΤ υπογράμμισε στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι "δεν έχει φιλοδοξία", να διαδραματίσει στο μέλλον κάποιο ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή στην πατρίδα της Γαλλία.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [04] Ανοίγει η αυλαία του 9ου συνεδρίου της ΝΔ

    «Νέα Δημοκρατία - Νέα Ελλάδα» είναι το βασικό σύνθημα του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ που αρχίζεισήμερα στο στάδιο "Ταε Κβον Ντο" στο Φάληρο. Για τις 20:00, είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα κυβερνητικής πορείας, να εξηγήσει τη νέα συγκυβέρνηση που προέκυψε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και να περιγράψει τους στόχους και το όραμά του.

    Νωρίτερα, θα μιλήσει στο συνέδριο ο καθηγητής φιλοσοφίας και πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, κ. Luc Ferry.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 June 2013 - 4:30:24 UTC