Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Βόμβα» που απειλεί τα θεμέλια του συστήματος χαρακτήρισε ο Σόιμπλε την ανεργία στους νέους
  • [02] Ελληνικές νότες σε ελληνικό καλοκαίρι
  • [03] Η Αριστερή Πρωτοβουλία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ
  • [04] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
  • [05] Μ. Καρχιμάκης: «Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα αφομοιωθούμε»
  • [06] Συνεχίζεται η δίκη για το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό στο Δήλεσι Βοιωτίας
  • [08] Ο θηλασμός βοηθά τα παιδιά να αναρριχηθούν κοινωνικά όταν μεγαλώσουν
  • [09] Ο Σάββας Παντελίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα
  • [10] Η Τσέλσι έκλεισε Καβάνι αντί 60 εκατ. ευρώ

  • [01] «Βόμβα» που απειλεί τα θεμέλια του συστήματος χαρακτήρισε ο Σόιμπλε την ανεργία στους νέους

    Κίνδυνο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια θα μπορούσε να αποτελέσει η ανεργία, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας χθες σε εκδήλωση της Γερμανικής Ακαδημίας για την πολιτική ασφάλειας.

    «Η σπίθα μπορεί να ανάψει γρήγορα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Στοκχόλμη και πρόσθεσε ότι είναι άγνωστο για πόσο ακόμη θα είναι ήσυχη η ισπανική νεολαία. Εκτίμησε δε ότι η μεγάλη ανεργία των νέων στην Ισπανία δεν αποτελεί απλώς πρόβλημα για τους Ισπανούς, αλλά και για την νομιμοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής.

    «Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, είναι σημαντικό να σταθεροποιηθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές και η οικονομία», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και ανέδειξε την σημασία εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

    [02] Ελληνικές νότες σε ελληνικό καλοκαίρι

    Ανάμεσα σε πολύ καλή ελληνική έντεχνη, ροκ, παραδοσιακή, τζαζ, ρέγκε και ποπ μουσική θα έχει να επιλέξει το κοινό λίγο πριν προγραμματίσει τις διακοπές του για το φετινό καλοκαίρι.

    Και ενώ ο πολύς κόσμος προγραμματίζει τις διακοπές του, βάσει του «κουτσουρεμένου» οικονομικού του προϋπολογισμού, πολλοί υπολογίζουν τις ημέρες, βάσει του «καλοκαιρινού μουσικού ημερολογίου». Καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις ανάσες δροσιάς, παίζουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους και θέατρα της πρωτεύουσας.

    Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών και τις παρουσιάζει:

    - Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής -25 Ιουνίου (Βεάκειο Θέατρο)

    -Ευρυδίκη & Δημήτρης Κοργιαλάς -27 Ιουνίου (στο Θέατρο «Χυτήριο»)

    - Νότης Μαυρουδής- 28 Ιουνίου (Ίλιον)

    - Maraveyas Ilegal: «Πικ Νικ με Μαραβέγια» - 28 Ιουνίου (στον Κήπο του Μεγάρου)

    - Δώρος Δημοσθένους- 28 και 29 Ιουνίου (Προαύλιο Badminton)

    - Γιώργος Νταλάρας και Γλυκερία - 29 Ιουνίου (Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια)

    - Ελευθερία Αρβανιτάκη- 1 Ιουλίου (Πολιτιστικός χώρος Αμαλιείου, Μαρούσι)

    -10 χρόνια...Locomondo live!- 1 Ιουλίου (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων)

    - Μαρία Φαραντούρη- 1η Ιουλίου (Θέατρο του 'Αλσους Ηλιούπολης)

    - Χάρις Αλεξίου- 3 Ιουλίου (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού)

    [03] Η Αριστερή Πρωτοβουλία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ

    Το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία αντέδρασε έντονα στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».

    Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη στην ανακοίνωση, αφού ασκείται έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το «σωσίβιο» του Σαμαρά, τονίζεται ότι «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».

    Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις». Τονίζεται επίσης ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».

    [04] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

    Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φ. Κουβέλη, για να εκτιμήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και το νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και να καθορίσει τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στο εξής.

    Επίσης θα προετοιμάσει την εισήγηση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο.

    [05] Μ. Καρχιμάκης: «Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα αφομοιωθούμε»

    Με πολύ αιχμηρές αναφορές σχολίασε την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος σε σελίδα του στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».

    Ο κ. Καρχιμάκης εκφράζει και τον έντονο προβληματισμό του για το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας: «Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από τη δεξιά.».

    Και προσθέτει: «΄Οποιος το βρει ας μου το πει..».

    [06] Συνεχίζεται η δίκη για το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη

    Με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας συνεχίζεται από το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για το κύκλωμα τοκογλυφιών και εκβιάσεων, του ισχυρότερου από τα συνολικά τέσσερα, με φερόμενο ως «εγκέφαλο» 60χρονο γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.

    Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται, πέραν του επιχειρηματία, άλλα 13 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο τραπεζικοί, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, ένας δημοσιογράφος και ο πρώην επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Στο μεταξύ, η ώρα του εισαγγελέα έφτασε και για τη δίκη του τρίτου κυκλώματος τοκογλυφιών για το οποίο κατηγορούνται συνολικά 19 άτομα.

    [07] Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό στο Δήλεσι Βοιωτίας

    Στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα 76χρονος, κατηγορούμενος για εμπρησμό απο αμέλεια, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα στο Δήλεσι Βοιωτίας. Ο 76χρονος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος χτες το βράδυ, διότι προέκυψε ότι είχε ανάψει στο σπίτι του έναν υπαίθριο ξυλόφουρνο, αλλά από σπίθες που έβγαιναν από την καμινάδα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην παρακείμενη δασική περιοχή.

    Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καταδικάστηκαν χτες ο 21χρονος Πακιστανός και ο 44χρονος Έλληνας εργοδότης του, για τον εμπρησμό προχτές στον Αγιο Γεώργιο Κορωπίου. Υπενθυμίζεταιο ότι ο αλλοδαπός είχε πάρει το μοτοποδήλατο του εργοδότη του που είχε αρπάξει φωτιά. Αφού αφαίρεσε την πινακίδα με το αριθμό κυκλοφορίας για να μην αναγνωριστεί, το εγκατέλειψε και επέστρεψε στην εργασία του, χωρίς κανείς τους να ειδοποιήσει για την πυρκαγιά.

    Απο το δικαστήριο κρίθηκαν και οι δύο υπαίτιοι για την πυρκαγιά. Στον Πακιστανό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μηνός, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 4.500 ευρώ, ενώ εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον εργοδότη του.

    [08] Ο θηλασμός βοηθά τα παιδιά να αναρριχηθούν κοινωνικά όταν μεγαλώσουν

    Τα παιδιά που έχουν θηλάσει τη μητέρα τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ανέβουν σε υψηλότερα σκαλοπάτια της κοινωνικής ιεραρχίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αναδείξει ένα ακόμα -μάλλον απρόσμενο- πλεονέκτημα του θηλασμού.

    Η μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν θηλάσει, ήταν πιθανότερο ως ενήλικοι να έχουν αναρριχηθεί ψηλότερα στην κοινωνική κλίμακα σε σχέση με τους γονείς τους. Ως βασικό κριτήριο για αυτή την άνοδο, θεωρήθηκε ένα επάγγελμα με μεγαλύτερη κοινωνική αίγλη και υψηλότερα εισοδήματα. Σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση, ο θηλασμός αυξάνει την πιθανότητα κοινωνικής ανόδου κατά 24%, ενώ παράλληλα μειώνει την πιθανότητα κοινωνικής καθόδου κατά 20%.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο θηλασμός βελτιώνει τη νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών, αυξάνοντας έτσι τις νοητικές ικανότητές τους, οι οποίες, με τη σειρά τους, τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες διάκρισης στην κοινωνία. Επιπλέον, τα παιδιά που έχουν θηλάσει, εμφανίζουν λιγότερα σημάδια συναισθηματικού στρες, κάτι που επίσης βοηθά στην κοινωνική ανέλιξή τους, όταν μεγαλώσουν.

    [09] Ο Σάββας Παντελίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα

    Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 48χρονος προπονητής, με προπονητικά ένσημα σε Θρασύβουλο, Ρόδο, Φωστήρα, Καλλιθέα, Τρίκαλα, Εθνικό Πειραιώς, Πανθρακικό και Ολυμπιακό Βόλου, θα αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο των Ηπειρωτών.

    «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την διοίκηση για την τιμή που μου έκαναν ώστε να δουλέψω σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα με την περσινή της πορεία ανέβασε ψηλά τον πήχη, γι αυτό από σήμερα εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πολύ δουλειά προκειμένου να βάλουμε τις βάσεις και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας για την επόμενη περίοδο, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που δικαίως όλοι πλέον έχουν» δήλωσε ο Έλληνας προπονητής στο επίσημο site του συλλόγου.

    [10] Η Τσέλσι έκλεισε Καβάνι αντί 60 εκατ. ευρώ

    Ο Εντινσον Καβάνι είναι το μεταγραφικό «δώρο» του Ρομάν Αμπράμοβιτς στον Ζοζέ Μουρίνιο.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ζητήσει τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ και ο Ρώσος μεγιστάνας φέρεται να έχει ολοκληρώσει τις επαφές με τη Νάπολι για την απόκτηση του. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ η συμφωνία πρέπει να θεωρείται δεδομένη και το κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ!

    Ο Καβάνι δεσμεύεται με τη Νάπολι ως το 2017, αλλά στο συμβόλαιό του προβλεπόταν ρήτρα 63 εκατ. ευρώ μέχρι τις 10 Αυγούστου. Τελικά, η Τσέλσι θα αποκτήσει τα δικαιώματα του με περίπου 60 εκατ., ενώ οι ετήσιες απολαβές του διεθνή φορ αναμένεται να φτάσουν τα 9 εκατ. ευρώ. Φέτος ο Καβάνι ήταν πρώτος σκόρερ στη Serie A με 29 γκολ σε 34 εμφανίσεις και συνολικά 38 τέρματα σε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 June 2013 - 8:30:24 UTC