Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ
  • [02] Η Kεντροδεξιά στην Ιταλία απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ
  • [03] Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό την ερχόμενη Τετάρτη
  • [04] Τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Άργος
  • [05] Στις 6.575 οι εξωχώριες εταιρείες με ακίνητα στην Ελλάδα
  • [06] Δεν θα υποβάλει προσφορά για τη ΔΕΠΑ ανακοίνωσε η Gazprom
  • [07] Τουλάχιστον 14 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Πακιστάν
  • [08] Το Βερολίνο κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή μετά τις επικρίσεις της Άγκυρας
  • [09] Ένας τραυματίας από τον σεισμό στην Ιταλία

  • [01] Αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

    Την απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που έχει υποδείξει αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ, μετά από σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία σε κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

    Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη διαφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ.Συμμετείχαν οι υπουργοί, υφυπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

    [02] Η Kεντροδεξιά στην Ιταλία απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ

    Η Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανεβάζει τους τόνους όσον αφορά στην προγραμματισμένη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) από το 21% σήμερα στο 22%.

    «Αν την 1η Ιουλίου εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ η κυβέρνηση θα πέσει» προειδοποίησε η Ντανιέλα Σαντανκέ, ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

    Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, για να μπορέσει να αναβληθεί η αύξηση του ΦΠΑ θα πρέπει να εξευρεθούν εναλλακτικές πρόσοδοι περίπου 2 δισεκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα απαιτούνται άλλα 4 δισεκατ. ευρώ για να μην καταβάλουν φέτος οι πολίτες φόρο ακινήτων και για την πρώτη κατοικία τους. Ο υπουργός Οικονομικών Φαμπρίτσιο Σακομάνι έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι «θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια» για να μην προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ, προσθέτοντας όμως ότι η κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών.

    [03] Κινητοποιήσεις ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό την ερχόμενη Τετάρτη

    Σε πανελλαδική κινητοποίηση έχει καλέσει τις ομοσπονδίες της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 για το μέλλον του του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

    Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα του ΟΑΕΕ, Ακαδημίας 22 και ώρα 11:00 πμ. Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ, Κωλέττη 25 και ώρα 9:30 πμ.

    Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά, για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού, αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ενεργοποίηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας και του λογαριασμού ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ασφαλισμένους έως ότου ξεπεραστεί η κρίση, ελεύθερη επιλογή κλάσης στον ΟΑΕΕ και πάγωμα των παλαιών οφειλών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2014 και την αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα.

    [04] Τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Άργος

    Τρομοκρατικό χτύπημα ήταν η βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, που σημειώθηκε τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης 12 Ιουνίου, στο Άργος.

    Την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού αναλαμβάνει με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε χθες το απόγευμα στο indymedia, η ''Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)- Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση''.

    Στην προκήρυξη σημειώνεται ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από την τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς'', ενώ αναφέρεται ότι στόχος της επίθεσης είναι να καταγγελθούν και οι άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Ναυπλίου.

    Από την έκρηξη του μηχανισμού είχαν προκληθεί ζημιές σε άλλα δύο αυτοκίνητα καθώς και σε παρακείμενα σπίτια.

    [05] Στις 6.575 οι εξωχώριες εταιρείες με ακίνητα στην Ελλάδα

    Στις 6.575 ανέρχονται οι εξωχώριες εταιρείες με ακίνητα στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των υπεράκτιων εταιρειών. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, ήδη για 375 υποθέσεις έχουν βεβαιωθεί 40 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί φόροι ύψους 6 εκατ. ευρώ.

    Αναφερόμενος στις εξωχώριες με έδρα τις Παρθένες Νήσους για τις οποίες πρόσφατα υπήρξε δημοσίευμα στον Τύπο, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι αμέσως μετά το δημοσίευμα δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ για ελέγχους. Ήδη δόθηκαν 102 εντολές ελέγχου από το ΣΔΟΕ, οι 88 από τους οποίους διενεργούνται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

    Στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση και δεν μπορεί να συγκρουστεί με τις οικονομικές ελίτ που έχουν πλέον αποκτήσει και σημαντική πολιτική δύναμη εκτός από την οικονομική που διαθέτουν.

    [06] Δεν θα υποβάλει προσφορά για τη ΔΕΠΑ ανακοίνωσε η Gazprom

    Το ρωσικό κρατικό μονοπώλιο του φυσικού αερίου Gazprom δεν πρόκειται να καταθέσει προσφορά για την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ σ' έναν ενδεχόμενο νέο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίησή της, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εξαγωγικού σκέλους της Gazprom.

    Ερωτηθείς αν η Gazprom θα υπέβαλε ξανά προσφορά αν γινόταν ένας νέος διαγωνισμός στην Ελλάδα, ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ δήλωσε: "Όχι, δεν θα πάμε".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] Τουλάχιστον 14 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Πακιστάν

    Μια βομβιστική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 25 σε ένα τέμενος της σιιτικής μειονότητας και τα γειτονικά του κτίρια στην Πεσαουάρ (βορειοδυτικό Πακιστάν), ανακοίνωσαν οι αρχές αναθεωρώντας προς τα επάνω ένα προηγούμενο απολογισμό.

    "Ήταν μια επίθεση καμικάζι στην οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και περισσότεροι από 25 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη", δήλωσε ο Σάφι Ούλαχ, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας."Ο καμικάζι, ο οποίος κινούνταν πεζή, πυροβόλησε αρχικά εναντίον των αστυνομικών φρουρών που ήταν ανεπτυγμένοι μπροστά από το τέμενος, στη συνέχεια μπήκε μέσα στην αίθουσα προσευχής όπου ανατίναξε τα εκρηκτικά του μεταξύ των πιστών, λίγο πριν αρχίσουν οι προσευχές", πρόσθεσε.

    Το τέμενος και τα γειτονικά του κτίρια, ανάμεσα στα οποία και ένας μεντρεσές (κορανικό σχολείο), βρίσκονται στην Γκουλσάν Κόλονι, μια συνοικία στην οποία κατοικούν κυρίως σιίτες, στις παρυφές της Πεσαουάρ.Τον απολογισμό των 14 νεκρών επιβεβαίωσαν άλλοι δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας, ο Σουκάτ Χαν και ο Ιμράν Σαχίντ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [08] Το Βερολίνο κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή μετά τις επικρίσεις της Άγκυρας

    Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Βερολίνο εκλήθη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις έντονες επικρίσεις της Άγκυρας εναντίον της Άγγελας Μέρκελ στις ευαίσθητες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ανακοινώθηκε σήμερα από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Σήμερα το μεσημέρι" ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε "κάλεσε τον Tούρκο πρεσβευτή" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Αντρέας Πέσκε. Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγγελα Μέρκελ να μην αποπειραθεί να μετατρέψει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ σε ζήτημα της εσωτερικής γερμανικής πολιτικής.

    "Πρόκειται για δηλώσεις που είναι ακατανόητες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών προσθέτοντας: "Το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι"."Η θέση μας θα εκτεθεί (στον Τούρκο πρεσβευτή) με όλη την απαραίτητη σαφήνεια" επέμεινε. Δεν διευκρίνισε από ποιον θα γίνει δεκτός ο πρεσβευτής, καθώς ο Γκίντο Βεστερβέλε πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο. "Δεν υπάρχει σχέση" ανάμεσα στην καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία, η οποία καταδικάσθηκε από την Μέρκελ, και τις συζητήσεις με την ΕΕ, διαβεβαίωσε ο Πέσκε. "Δεν υπάρχει άμεση σχέση", πρόσθεσε διευκρινίζοντας: "ασφαλώς στη ζωή όλα συνδέονται".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Ένας τραυματίας από τον σεισμό στην Ιταλία

    Ένας τραυματίας ?ένας άνθρωπος που τραυματίστηκε από τα συντρίμμια που έπεσαν από πολυκατοικία σε χωριό της Τοσκάνης? είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του σεισμού που προκάλεσε αναστάτωση στην βόρεια και κεντρική Ιταλία όταν σημειώθηκε, στις 12:33 ώρα Ιταλίας (13:33 ώρα Ελλάδας).

    Η δόνησης είχε ισχύ 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και επίκεντρο 18 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μάσα, στα σύνορα των περιφερειών Τοσκάνης και Εμίλια Ρομάνια. Πολλοί κάτοικοι των πόλεων της Λομβαρδίας, της Λιγουρίας, της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια βγήκαν από τα σπίτια και τα γραφεία τους και συνεχίζουν να βρίσκονται σε δρόμους και πλατείες, φοβούμενοι νέες δονήσεις.

    Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες από ελαφρές ζημιές που προκλήθηκαν σε κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πολιτών, στην πόλη Λα Σπέτσια, έξω από την Γένοβα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 June 2013 - 12:30:24 UTC