Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιχείρηση για τον εντοπισμό ζευγαριού Τσέχων τουριστών στα Χανια
  • [02] Ιω. Στουρνάρας: Σχέδια για τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων
  • [03] Οβίδα από τη Συρία ερρίφθη στον κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα του Γκολάν
  • [04] «Μετά τον Ερντογάν τι;»: Ένα βιβλίο για τη ρεβάνς του πολιτικού Ισλάμ
  • [05] Περισσότεροι από 1.200 πρόωροι θάνατοι ετησίως στην Ελλάδα από την καύση λιγνίτη
  • [06] Τι πιστεύουμε λάθος για τον καρκίνο του μαστού
  • [07] Στο "κλαμπ των 100" μπαίνει σήμερα ο Ντιέγκο Φορλάν

  • [01] Επιχείρηση για τον εντοπισμό ζευγαριού Τσέχων τουριστών στα Χανια

    Ζευγάρι Τσέχων τουριστών, η τύχη των οποίων αγνοείται από χθες το απόγευμα, αναζητούν οι Αρχές στα νότια των Χανίων.

    Το ζευγάρι ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από το χωριό Επανοχώρι, όπου διέμενε σε κατάλυμα, για να διασχίσει το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης και να φθάσει στη Σούγια. Ωστόσο, απ΄ ό,τι φαίνεται, έχασε τον προσανατολισμό του. Μέσω κινητού τηλεφώνου το ζευγάρι επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο στην Τσεχία που με την σειρά του λίγο μετά τα μεσάνυκτα ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του καταλύματος. Άμεσα ενημερώθηκαν και οι Αρχές, ωστόσο λόγω της ώρας, ήταν αδύνατο να αρχίσει η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο Τσέχων.

    Έτσι, από νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή, οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας προκειμένου να εντοπιστεί το ζευγάρι. Στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εθελοντών κατοίκων της περιοχής. Οι έρευνες επικεντρώνονται μέσα στο φαράγγι, ωστόσο εξετάζεται και πληροφορία σύμφωνα με την οποία το ζευγάρι χρησιμοποίησε ΙΧ αυτοκίνητο για να μετακινηθεί.

    [02] Ιω. Στουρνάρας: Σχέδια για τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων

    Ανοιχτό να εξετάσει τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών και όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «εφόσον το εγχείρημα κριθεί βιώσιμο και ωφέλιμο για την Εθνική Οικονομία το υπουργείο θα εξετάσει την πρόταση αυτή».

    Ο θεσμός του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων προϋπήρχε, όμως ανεστάλη λόγω της υπολειτουργίας του, αναφέρει στο έγγραφο ο κ. Στουρνάρας και διαβιβάζει στη Βουλή δύο έγγραφα, ένα από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και ένα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, από τα οποία προκύπτει ότι το εγχείρημα και οι προτάσεις δημιουργίας θεσμικού πλαισίου που αφορούν στη λειτουργία της αγοράς εμπορευμάτων αλλά και των προϊόντων που θα την απαρτίζουν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο επεξεργασίας και σχεδιασμού από τους αρμόδιους φορείς.

    [03] Οβίδα από τη Συρία ερρίφθη στον κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα του Γκολάν

    Οβίδα όλμου που ερρίφθη από το συριακό έδαφος εξερράγη σήμερα το πρωί στον κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού."Η έκρηξη δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές και οι στρατιώτες προχώρησαν σε εκτενή έρευνα στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη", πρόσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

    Η ρίψη της οβίδας "έχει κατά τα φαινόμενα σχέση με την κατάσταση στο εσωτερικό της Συρίας", είπε η εκπρόσωπος αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ήταν ο στόχος, αλλά ότι τα πυρά αυτά είναι το επακόλουθο των μαχών μεταξύ του στρατού και των ανταρτών. Στο Γκολάν σημειώθηκαν επανειλημμένα περιστατικά τους τελευταίους μήνες με την πτώση οβίδων από τη Συρία. Το Ισραήλ απάντησε πραγματοποιώντας επίθεση με στόχο την προέλευση των πυρών αυτών.

    Η ένταση αυξήθηκε όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε στις αρχές Μαΐου αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό για να πλήξει αποθήκες όπλων, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, προκαλώντας την οργή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ που υποσχέθηκε να "απαντήσει αμέσως" σε οιοδήποτε νέο ισραηλινό πλήγμα.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [04] «Μετά τον Ερντογάν τι;»: Ένα βιβλίο για τη ρεβάνς του πολιτικού Ισλάμ

    Με τον τίτλο-ερώτημα «Μετά τον Ερντογάν τι;» κυκλοφόρησε το βιβλίο του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού και του καθηγητή Κώστα Μελά από τις εκδόσεις Λιβάνη, συμπίπτοντας με τις συγκεντρώσεις αμφισβήτησης του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά και με τις αντιδιαδηλώσεις υποστήριξής του. Ο Σταύρος Λυγερός αναλύει τον ακήρυχτο πόλεμο νεοοθωμανών- κεμαλικών με τις εκλογικές μάχες, τα δημοψηφίσματα, τις πολιτικές ίντριγκες, τη διαπλοκή κράτους και παρακράτους, τις ισλαμικές αδελφότητες, τους βαρόνους των μίντια, τις δικαστικές διώξεις, τις συνωμοσίες των στρατηγών, τις προβοκάτσιες, τις δολοφονίες, τις απόπειρες πραξικοπήματος και την πολιτική λύση του κουρδικού, μετά από 30 χρόνια πόλεμο εναντίον των ανταρτών.

    Φωτίζει τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με την ανακάλυψη ενεργειακών πηγών, την Αραβική Άνοιξη, την ισραηλινή πολιτική, την υπαγωγή της Κύπρου σε Μνημόνιο και αποδομεί το στερεότυπο περί «εξημέρωσης του θηρίου» και «καλού Ερντογάν - κακών στρατηγών». «Το ΔΝΤ δεν αποχώρησε- ούτε το έδιωξε ο Ερντογάν. Απλώς το πρόγραμμα έληξε το 2008 και το ΔΝΤ συνεχίζει να παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία» τονίζει ο συγγραφέας.

    Τελικά, στο απόηχο της δυτικότροπης εξέγερσης στην πλατεία Ταξίμ με αφορμή την ισλαμική ατζέντα του Ερντογάν, ( γεγονός που επαναφέρει τα συστημικά όρια ελευθερίας στη γείτονα χώρα ), ας θυμηθούμε τα παρατιθέμενα ιστορικά λόγια του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Εάν εφαρμόσουμε τη δημοκρατία όπως μας ζητάει η Ευρώπη, θα διαλυθούμε ως κράτος - και αυτό δεν θα το αφήσουμε να συμβεί».

    [05] Περισσότεροι από 1.200 πρόωροι θάνατοι ετησίως στην Ελλάδα από την καύση λιγνίτη

    Περισσότεροι από 1.200 πρόωροι θάνατοι, ετησίως, στην Ελλάδα οφείλονται στη ρύπανση από την καύση λιγνίτη. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η έκθεση «Σιωπηλοί δολοφόνοι» που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης για λογαριασμό της «Greenpeace».

    Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του μοντέλου EcoSense του Ινστιτούτου Ενεργειακής Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, εξετάζει, σε ετήσια βάση, τις επιπτώσεις των 300 υπαρχόντων μεγάλων ανθρακικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην υγεία των Ευρωπαίων πολιτών. Επίσης, εκτιμά τις προβλεπόμενες επιπτώσεις των 50 νέων σταθμών που βρίσκονται σε στάδιο κατασκευής ή σχεδιασμού, αν τελικά αυτοί τεθούν σε λειτουργία.

    Όπως προκύπτει από την έρευνα, το 2010 οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ εξέπεμψαν συνολικά 40 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, περισσότερους από 11.000 τόνους μικροσωματιδίων και 140.000 τόνους διοξειδίου του θείου, καθώς και περισσότερους από οκτώ τόνους βαρέων μετάλλων και άλλων τοξικών ουσιών, όπως υδράργυρο, αρσενικό, κάδμιο, χρώμιο, ψευδάργυρο.

    [06] Τι πιστεύουμε λάθος για τον καρκίνο του μαστού

    Tα μεγάλα κενά στην ενημέρωση για το ζήτημα του καρκίνου αναδεικνύει μια νέα πανευρωπαϊκή μελέτη που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλες.

    Το συμπέρασμα είναι ότι το κοινό δεν κατανοεί πλήρως τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Το 60% των ερωτηθέντων γνωρίζουν κάποιον που πάσχει ή έπασχε από καρκίνο του μαστού, αλλά το 20% δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν σωστά τι εννοούμε με τον όρο «προχωρημένος καρκίνος του μαστού», ενώ το 12% έχουν την λανθασμένη αντίληψη ότι στον προχωρημένο καρκίνο του μαστού τα καρκινικά κύτταρα δεν έχουν εξαπλωθεί πέρα από τον αρχικό όγκο.

    Παρόλο που το 88% των ερωτηθέντων γνωρίζουν ότι ο πρώιμος καρκίνος του μαστού μπορεί να θεραπευτεί, έτσι ώστε η ασθενής να παραμείνει ελεύθερη της νόσου, το 77% δεν γνωρίζουν ότι ο προχωρημένος καρκίνος του μαστού είναι ανίατος.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας «Here & Now» στην Ελλάδα δείχνουν ότι το κοινό στην Ελλάδα δεν κατανοεί πλήρως τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Το 13% δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν σωστά τι εννοούμε με τον όρο «προχωρημένος καρκίνος του μαστού» και το 43% δεν γνωρίζουν ποιες γυναίκες προσβάλλει συχνότερα ο προχωρημένος καρκίνος του μαστού, ενώ ένας στους τέσσερις (25%) πιστεύει λανθασμένα ότι προσβάλλει κυρίως τις προ- εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

    [07] Στο "κλαμπ των 100" μπαίνει σήμερα ο Ντιέγκο Φορλάν

    Ο Ντιέγκο Φορλάν γνωρίζει ότι το σημερινό ματς με τη Νιγηρία, έχει ιστορική σημασία για τον ίδιο.

    Κι αυτό γιατί θα φτάσει τις 100 συμμετοχές με την εθνική Ουρουγουάης, της οποίας είναι ο "ζωντανός θρύλος". Εχει ήδη τις περισσότερες συμμετοχές (99) και για λίγο καιρό τα περισσότερα γκολ (33), καθώς εκεί μοιράζεται την πρώτη θέση με τον Λουίς Σουάρες.

    Ενόψει του σημερινού ματς για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών ο 34χρονος Φορλάν που αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκε, μίλησε για την αναγκαιότητα της νίκης: «Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες να προχωρήσουμε. Η Νιγηρία έχει καλή ομάδα, πολλοί από τους παίκτες της αγωνίζονται στην Ευρώπη, είναι δυνατοι και σίγουρα θα είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς». Οι "Υπεραετοί" συνέτριψαν στο πρώτο ματς με 6-1 την Ταϊτή, ενώ η Ουρουγουάη ξεκίνησε τη διοργάνωση της Βραζιλίας, με ήττα 2-1 από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ισπανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 8:30:21 UTC