Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη
  • [03] Δωρεάν συμβουλές σε επιχειρηματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση
  • [04] Μαίνεται η πυρκαγιά στο Αργυρό Ευβοίας
  • [05] Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για την ΕΡΤ
  • [06] Στη Βραζιλία παίρνουν πίσω τις αυξήσεις στα εισιτήρια που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες
  • [07] Η τροπική καταιγίδα Μπάρι είναι ισχυρότερη από ότι είχε προβλεφθεί
  • [08] «Έφυγε» ο ηθοποιός των «Sopranos» Τζ. Γακντολφίνι
  • [09] Προειδοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων
  • [10] "Με λένε Mobiserv και φροντίζω ηλικιωμένους"
  • [11] Η Yahoo καθησυχάζει τους πελάτες της για το σχέδιο «ανακύκλωσης» των ανενεργών usernames
  • [12] Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Ολαφουρ Ράφνσον
  • [13] Ανανέωσε με τον Ατρόμητο ο Φυτανίδης

  • [01] Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

    Αρχίζει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση και εξόφληση των οφειλών που είχαν οι φορολογούμενοι έως 31.12.2012 σε πολλές δόσεις, με ανώτατο όριο τις 100.

    Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα «τρέχει» η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των οφειλετών που επιθυμούν να εξοφλήσουν εφάπαξ τα χρέη τους επωφελούμενοι την μείωση κατά 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη

    Επίθεση κατά των τριών πολιτικών αρχηγών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την χθεσινή σύσκεψη των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «αν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξακολουθούν να παίζουν καθυστέρηση, ένα είναι σίγουρο: Όσο διατηρείται το μαύρο στις οθόνες και η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί με το προσωπικό και τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι να τη φιμώσουν, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να παρανομεί».

    Οι δε κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά δεν μπορούν άλλο να κρύβονται, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «δεν είπαν κουβέντα για την παράνομη και αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, γεγονός που προϊδεάζει πως τελικώς θα συναινέσουν στην πραξικοπηματική απόφαση του πρωθυπουργού».

    Κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με τη δημοκρατία. Ο λαός είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες το Ραδιομέγαρο ενώ σήμερα μεταβαίνει στην Καβάλα για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία.

    [03] Δωρεάν συμβουλές σε επιχειρηματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση

    Δωρεάν συμβουλές και βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες θα παρέχει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), σε επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της χώρας.

    Η δράση αυτή, είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικού τύπου μικρής διάρκειας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από ομάδες φοιτητών με την επίβλεψη καθηγητών τους. Η υπηρεσία αυτή αφορά στην παρουσίαση λύσεων πάνω σε επιχειρησιακά προβλήματα που θα έχουν δηλωθεί από τις επιχειρήσεις. (Αναλυτικές πληροφορίες βέβαια δίνονται από τον ιστότοπο της δράσης).

    Το Δίκτυο Κοινωνικής προσφοράς, όπως ανακοίνωσε το ΟΠΑ, καλεί τις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην εθελοντική δράση που αφορά στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβουλευτικού τύπου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στην ιστοσελίδα :http://serv.noc.aueb.gr/login/signup.php, για περισσότερες πληροφορίες. Η εφαρμογή αυτής της δράσης αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο του 2013.

    [04] Μαίνεται η πυρκαγιά στο Αργυρό Ευβοίας

    Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, περίπου στις 9.30 μ.μ., σε δασική έκταση στην περιοχή Κάμπος Αργυρού, του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

    Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται ο οικισμός Πόρτο Μπούφαλο.

    Οι ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται δεκαπέντε οχήματα της πυροσβεστικής με 35 πυροσβέστες, καθώς και εννέα άτομα πεζοπόρο τμήμα, που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν από τα ξημερώματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [05] Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για την ΕΡΤ

    Στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει σήμεραη συνεδρίαση της επιτροπής αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία ζητεί να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

    Η επιτροπή αναστολών, η οποία θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών, είναι 5μελής.

    Πρόεδρος της είναι ο Κων. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.

    [06] Στη Βραζιλία παίρνουν πίσω τις αυξήσεις στα εισιτήρια που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες

    Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας ανακάλεσαν την αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσαν ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Τζεράλντ Αλκμίν και ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες, μετά από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, τα τελευταία 20 χρόνια.

    Και άλλες μικρότερες πόλεις έχουν ανακαλέσει επίσης τις αυξήσεις των εισιτηρίων, αλλά είναι ακόμα αβέβαιο εάν αυτή η κίνηση καταφέρει να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών.

    [07] Η τροπική καταιγίδα Μπάρι είναι ισχυρότερη από ότι είχε προβλεφθεί

    Η τροπική καταιγίδα Μπάρι, η δεύτερη τροπική καταιγίδα του 2013 στον Ατλαντικό, φαίνεται ότι είναι πιο ισχυρή από ότι είχε προβλεφθεί, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ.

    Η καταιγίδα βρίσκεται περίπου 85 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της πόλης Βαρακρούζ στο Μεξικό, με ανέμους που φτάνουν σε ένταση τα 75 χιλιόμετρα ανά ώρα, δήλωσε το NHC.

    [08] «Έφυγε» ο ηθοποιός των «Sopranos» Τζ. Γακντολφίνι

    Ο ηθοποιός Τζέιμς Γακντολφίνι, 51 ετών, γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Sopranos», πέθανε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Ρώμη, ανακοίνωσε το δίκτυο HBO.

    Αιτία του θανάτου του Γκαντολφίνι είναι πιθανή καρδιακή προσβολή, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο της δηλώσεις της εκπροσώπου του HBO, Μάρα Μικιάλιαν.

    [09] Προειδοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «Πολυκλινική», στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Σωκράτους, στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για «την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείου», με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, την κατάργησή του.

    Να μην αποτολμήσει κλείσιμο νοσοκομείων καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποιώντας ότι «η κοινωνία ήδη έχει φορτιστεί στο έπακρο με τις μαύρες τηλεοπτικές οθόνες και είναι βέβαιο πως θα εξεγερθεί εάν διαπιστώσει πως μπαίνουν λουκέτα σε υπηρεσίες υγείας».

    [10] "Με λένε Mobiserv και φροντίζω ηλικιωμένους"

    Τον λένε Mobiserv και φροντίζει ηλικιωμένους. Τους θυμίζει να πάρουν τα φάρμακά τους, να φάνε το φαγητό τους, τους κρατάει συντροφιά, επιβλέπει τις ζωτικές λειτουργίες και τις συνήθειες του ύπνου και εν ολίγοις τους κρατά ενεργούς και ανεξάρτητους. Ο Mobiserv είναι ένα κοινωνικό ρομπότ - φροντιστής που δημιούργησε μια ομάδα επιστημόνων από ευρωπαϊκά πανεπιστήμια σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα, εταιρείες, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Στη "γέννηση" του Mobiserv συνέβαλε και ομάδα ερευνητών από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ιωάννη Πήτα, ο οποίος είναι επικεφαλής και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, και του επίκουρου καθηγητή Αναστάσιου Τέφα.

    Στις υπηρεσίες που προσφέρει το ρομπότ Mobiserv περιλαμβάνονται υπενθυμίσεις, προτάσεις και ενθαρρύνσεις για φυσική, νοητική και κοινωνική δραστηριότητα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που ένα άτομο δεν πίνει νερό για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, το ρομπότ θα προσεγγίσει το άτομο και θα το ενθαρρύνει να πιει κάτι ή ακόμα θα του προτείνει ένα συγκεκριμένο ποτό, με βάση τις προτιμήσεις ή τις ανάγκες του. Το ίδιο ισχύει και για τα τρόφιμα, τις σωματικές ασκήσεις, τις δραστηριότητες, καθώς και την κοινωνική επαφή: όταν το άτομο δεν επικοινωνεί με κανέναν για ένα διάστημα, το ρομπότ θα του προτείνει να πραγματοποιήσει μια κλήση ή να βγει έξω και να επισκεφτεί κάποιον, κάτι που είναι χρήσιμο για όσους είναι σε κίνδυνο κοινωνικής απομόνωσης.

    [11] Η Yahoo καθησυχάζει τους πελάτες της για το σχέδιο «ανακύκλωσης» των ανενεργών usernames

    Η διαδικτυακή εταιρεία Yahoo Inc προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες ότι το σχέδιο «ανακύκλωσης» ανενεργών λογαριασμών θα μπορούσε να προκαλέσει την «κλοπή» στοιχείων των χρηστών από χάκερς. Η εταιρεία δήλωσε ότι μόλις το 7 τοις εκατό αυτών των λογαριασμών συνδέονται με πραγματικούς λογαριασμούς στο Yahoo.

    Η διαδικτυακή εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ταυτότητες των χρηστών (username) σε λογαριασμούς που έχουν μείνει ανενεργοί για τουλάχιστον 12 μήνες θα απελευθερωθούν, έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να τις διεκδικήσουν. Η Yahoo προσπάθησε να υπερασπιστεί τα σχέδιά της παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην κλοπή των στοιχείων των χρηστών από χάκερς.

    Δεδομένου ότι η εταιρεία ανακοίνωσε τα εν λόγω σχέδιά της στις 12 Ιουνίου, οι χρήστες έχουν 30 ημέρες διορία ώστε να χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς τους προτού η εταιρεία κρίνει ότι έχουν παραμείνει ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και τους απενεργοποιήσει.

    [12] Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Ολαφουρ Ράφνσον

    Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις τάξεις της FIBA Europe και της FIBA η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του προέδρου της FIBA Europe, Ολαφουρ Ράφνσον, σε ηλικία 50 ετών.

    Ο Ισλανδός, ο οποίος εκτελούσε χρέη προέδρου και της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γενεύη, όπου είχε ταξιδέψει για τα εγκαίνια των νέων κεντρικών γραφείων της FIBA.

    [13] Ανανέωσε με τον Ατρόμητο ο Φυτανίδης

    Κάτοικος Περιστερίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα παραμείνει ο Σωκράτης Φυτανίδης.

    Ο βασικός κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου, ανανέωσε έως το τέλος του 2017 το συμβόλαιό τουτην Τετάρτηστα γραφεία της ΠΑΕ και στη συνέχεια δήλωσε στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου: «Είμαι ευτυχισμένος που συνεχίζω την καριέρα μου στον Ατρόμητο. Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά από την στιγμή που η ομάδα με αρωγό τον πρόεδρο κύριο Γιώργο Σπανό και τον κόσμο της έχει θέσει τόσο ψηλά τον πήχη. Άλλωστε μέσα από τις συζητήσεις μου με τον (σ.σ. τεχνικό διευθυντή) κύριο Γιάννη Αγγελόπουλο ήξερα ότι η ομάδα δεν βάζει ταβάνι στις φιλοδοξίες της. Θα δουλέψω λοιπόν πολύ σκληρά για να φανώ αντάξιος των μεγάλων στόχων που έχουν τεθεί. Αποφάσισα να μείνω στον Ατρόμητο γιατί αυτό είπε η καρδιά μου. Μέσα από τον Ατρόμητο θέλω να αγωνιστώ στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ και τις επόμενες χρονιές να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λίγκ. Επίσης να αγωνιστώ με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας που έτσι ή αλλιώς μέσα από την ομάδα μου είχα την δυνατότητα να κληθώ στο παρελθόν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 June 2013 - 6:30:23 UTC