Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Εγκλωβισμένη η ΠΓΔΜ στο ιδεολόγημα του "μακεδονισμού"
  • [02] Δωροδοκίες των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και στην Ελλάδα ερευνά η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης
  • [03] Γεννήθηκε το εκατομμυριοστό βρέφος χωρίς AIDS, 10 χρόνια μετά την εφαρμογή του προγράμματος Pepfar στην Αφρική
  • [04] Έφοδοι της τουρκικής αστυνομίας σε σπίτια
  • [05] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
  • [06] Υπάλληλος του ΥΠΕΞ κατηγορείται για υπεξαίρεση
  • [07] Το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση δόσης 1,27 δισ. δολαρίων στην Ιρλανδία
  • [08] Χ. Καρζάι: Στις αφγανικές δυνάμεις πέρασε ο έλεγχος της ασφάλειας
  • [09] Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ
  • [10] "Έρχεται" το πρώτο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

  • [01] Κ. Παπούλιας: Εγκλωβισμένη η ΠΓΔΜ στο ιδεολόγημα του "μακεδονισμού"

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία.

    Ο κ. Παπούλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πολίτικα" του Βελιγραδίου και δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο, αναφέρει ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι "η πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής βρίσκεται εγκλωβισμένη στο παρελθόν και δεν προωθεί με συνέπεια το ευρωπαϊκό όραμα που στοχεύει σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον όλων των χωρών της περιοχής".

    Στην ερώτηση της "Πολίτικα", αν υπάρχει πιθανότητα επίλυσης του ζητήματος του ονόματος με την ΠΓΔΜ, ο κ. Παπούλιας απάντησε: "Ο ΟΗΕ αποφάσισε να μην δεχθεί τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα, νομιμοποιώντας έτσι την αντίθεση της Ελλάδας. Τα προηγούμενα χρόνια, η ελληνική πλευρά έκανε σημαντικά βήματα για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το όνομα αυτό δεν θα είναι μόνο για διεθνή ή μερική χρήση, αλλά θα πρέπει να είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Όσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του 'μακεδονισμού', οι 'πόρτες' του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι' αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση παγωμένη".

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας, "η Ελλάδα διένυσε το δικό της τμήμα του δρόμου. Αναμένουμε από την ΠΓΔΜ να παραιτηθεί από τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και να διανύσει το τμήμα εκείνο που της ανήκει για να βρεθεί οριστική λύση".

    [02] Δωροδοκίες των Γερμανικών Σιδηροδρόμων και στην Ελλάδα ερευνά η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης

    Υπόθεση δωροδοκίας των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB) στην Ελλάδα, την Αλγερία, τη Ρουάντα, την Ταϊλάνδη και τη Λιβύη, ερευνά η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sueddeutesche Zeitung».

    Η εταιρεία έκλεισε το γραφείο της στην Ελλάδα, όπου, όπως επισημαίνεται, την περασμένη δεκαετία περίπου 315.000 ευρώ είχαν δοθεί σε αξιωματούχους, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της γραμμής του Μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και προς την Κόρινθο.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εταιρεία απέλυσε τριάντα στελέχη της θυγατρικής της DB International (DBI), μεταξύ των οποίων τον επικεφαλής του γραφείου τής Αθήνας, αφού είχε προηγηθεί εσωτερικός έλεγχος, ενώ αναμένεται να στραφεί νομικά εναντίον δέκα υπόπτων για διαφθορά. «Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι χρειάζονταν βαθιές τομές και μια νέα αρχή, για αυτό και θα αποσυρθούν από όλες τις αγορές στις οποίες καταγράφεται υψηλός κίνδυνος διαφθοράς», δήλωσε στην SZ ο αρμόδιος της εταιρείας για τον εσωτερικό έλεγχο, Γκερντ Μπεχτ. Μετά την Ελλάδα, αναμένεται να κλείσουν τα γραφεία και στις Αλγερία, Ρουάντα, Λιβύη και Ταϊλάνδη, ενώ ακυρώθηκε σειρά συμβολαίων.

    [03] Γεννήθηκε το εκατομμυριοστό βρέφος χωρίς AIDS, 10 χρόνια μετά την εφαρμογή του προγράμματος Pepfar στην Αφρική

    Η γέννηση αυτό τον μήνα του εκατομμυριοστού βρέφους στην Αφρική χωρίς AIDS από μητέρα φορέα του ιού γιορτάζεται σήμερα στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία της 10ης επετείου εφαρμογής του αμερικανικού προγράμματος για την καταπολέμηση του AIDS (Pepfar).

    Πρόκειται για ένα νέο στάδιο στον μεγάλο αγώνα για την καταπολέμηση του ιού της ανθρώπινης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας και για τον ερχομό μιας γενιάς χωρίς AIDS, κάτι αδιανόητο μόλις πριν από μια δεκαετία. Μια νέα γενιά πιο δραστικών φαρμάκων και αντιρετροϊκών θεραπευτικών αγωγών επέτρεψε να μειωθεί από 30% σε 2% σήμερα ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο μωρό της κατά την περίοδο της κύησης ή του θηλασμού, σύμφωνα με τον Ερικ Γκούσμπι, συντονιστή του Pepfar.

    [04] Έφοδοι της τουρκικής αστυνομίας σε σπίτια

    Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας προχωρώντας σε δεκάδες συλλήψεις, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT, 25 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Αγκυρα, 13 στο Εσκισεχίρ και "πολλοί" στην Κωνταντινούπολη.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Αγκυρα δεν έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες αυτές.

    [05] Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κόμματος ενόψει της αυριανής νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

    [06] Υπάλληλος του ΥΠΕΞ κατηγορείται για υπεξαίρεση

    Ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα διοικητικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, που συνελήφθη χθες με την κατηγορία της υπεξαίρεσης.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υΠΕΞ μετά από τη χθεσινή διαπίστωση ελλείμματος σημαντικού χρηματικού ποσού από το τμήμα αξιών της Διεύθυνσης Διεκπεραίωσης και Διπλωματικού Ταχυδρομείου του υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε εντολή να κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προς πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως και εντοπισμό των υπευθύνων.

    Αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης, και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Εισαγγελίας Αθηνών, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και της Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν να συλληφθεί ο ύποπτος διοικητικός υπάλληλος.

    [07] Το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση δόσης 1,27 δισ. δολαρίων στην Ιρλανδία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της δέκατης δόσης του προγράμματος χρηματοδοτικής βοήθειας της Ιρλανδίας, ύψους 1,27 δισ. δολαρίων, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι εντός των στόχων που είχαν τεθεί με το πρόγραμμα.

    Το ΔΝΤ εποπτεύει,μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το πρόγραμμα βοήθειας ύψους 85 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, ενώ τα κεφάλαια που έχει δανείσει το ίδιο στη χώρα ανέρχονται σε 27, 79 δισ. δολάρια έως τώρα. Στην ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ σημείωσε ότι η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό το 2012, για δεύτερο κατά σειρά έτος, και ότι η απασχόληση αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τον περασμένο Απρίλιο, το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η ανάπτυξη της Ιρλανδίας θα ανέλθει στο 1,1% εφέτος και το 2,2% το 2014.

    Στην έκθεση που συνέταξε η τρόικα στις 9 Μαΐου σημείωνε ότι η Ιρλανδία είναι σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα βοήθειάς της στο τέλος του 2013, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την παγιωμένη ανεργία και τα προβληματικά δάνεια.

    [08] Χ. Καρζάι: Στις αφγανικές δυνάμεις πέρασε ο έλεγχος της ασφάλειας

    Οι αφγανικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της ασφάλειας σε ολόκληρη την αφγανική επικράτεια από τη διεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.

    Η διαδικασία της μεταβίβασης της εξουσίας άρχισε τον Ιούλιο 2011 και ολοκληρώθηκε σήμερα με την παράδοση στις αφγανικές δυνάμεις και των τελευταίων περιοχών που τελούσαν υπό την ευθύνη της Isaf, το μεγαλύτερο τμήμα των δυνάμεων της οποίας θα αποχωρήσει από τη χώρα μέχρι το τέλος του 2014.

    "Από σήμερα, οι γενναίες μας δυνάμεις θα έχουν την ευθύνη της ασφάλειας" της χώρας και "θα διεξάγουν εις το εξής τις επιχειρήσεις" δήλωσε ο πρόεδρος Καρζάι κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης των εξουσιών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [09] Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

    Τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στο σπίτι σημαίνοντος Αφγανού πολιτικού αξιωματούχου στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της αστυνομίας την ώρα που το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να μεταβιβάσει στις αφγανικές δυνάμεις τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας της χώρας.

    Βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην έδρα του κοινοβουλίου στην Καμπούλ. "Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην κατοικία του Μοχάμεντ Μοχακίκ", ενός σημαίνοντος μέλους του αφγανικού κοινοβουλίου, στελέχους της μειονότητας των χαζάρα και συμμάχου του προέδρου Καρζάι "Ήταν επίθεση αυτοκτονίας", διευκρίνισε ο αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [10] "Έρχεται" το πρώτο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

    Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» θα διοργανώσει το πρώτο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία (1st Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation) από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου 2013.

    Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της χώρας μας. Στην προσπάθεια θα συμμετέχουν και Έλληνες επιστήμονες της Διασποράς, γεγονός που θα συμβάλει στην ανάπτυξη διαύλων συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας και διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων που διαμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

    Το πρόγραμμα του Φόρουμ θα περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων σε θέματα Νανοτεχνολογίας, Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, καθώς και Πυρηνικής & Σωματιδιακής Φυσικής. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην έκθεση ερευνητικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων του Κέντρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 June 2013 - 8:30:24 UTC