Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα με σχέδιο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο Σόιμπλε
  • [02] Ανά δύο ώρες τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο
  • [03] Οι Τσέχοι κατασκεύασαν «ιπτάμενο» ποδήλατο
  • [04] Μεγάλες διαδηλώσεις στη Βραζιλία
  • [05] Ένας 46χρονος παρέσυρε με φορτηγό την εν διαστάσει σύζυγο του
  • [06] Η τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» είναι συχνά καλύτερη στον καρκίνο του προστάτη
  • [07] «Ασημένια» η Βάσω Βουγιούκα

  • [01] Στην Αθήνα με σχέδιο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο Σόιμπλε

    Την Αθήνα θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το Σαββατοκύριακο.

    Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι, όπως δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μετά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφο, η επέκταση και για την Ελλάδα του προγράμματος που εκπόνησε η Γερμανία με την Ισπανία για την χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και η δημιουργία ενδεχομένως μιας ελληνικής επενδυτικής Τράπεζας. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν, σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός, στο περιθώριο του Eurogroup και του ECOFIN στο Λουξεμβούργο.

    Εξάλλου, στο Βερολίνο θα βρίσκεται στις 3 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει σε Φόρουμ της ΕΕ με αντικείμενο την εξειδίκευση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    Στο πλαίσιο αυτό θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ και άλλους ηγέτες.

    [02] Ανά δύο ώρες τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο

    Aνα δύο ώρες θα εκτελούνται για το επόμενο διάστημα τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Άνω Λιόσια - Κιάτο και αντίστροφα, λόγω τεχνικού προβλήματος της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αγ. Θεοδώρων.

    [03] Οι Τσέχοι κατασκεύασαν «ιπτάμενο» ποδήλατο

    Ερευνητές στην Τσεχία κατασκεύασαν ένα τηλεκατευθυνόμενο ποδήλατο βάρους 95 κιλών, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αιωρείται για αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, για διάστημα περίπου πέντε λεπτών.

    Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στην Πράγα με μια κούκλα στη θέση του οδηγού.

    Το ποδήλατο διαθέτει προπέλες, οι οποίες τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια μέσω μπαταριών. Δύο προπέλες είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος και μία στο μπροστινό.

    Στόχος της έρευνας είναι μελλοντικά το ποδήλατο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με αναπηρία, προκειμένου να αποφύγουν τα ζιγκ - ζαγκ μέσα στους δρόμους της πόλης.

    [04] Μεγάλες διαδηλώσεις στη Βραζιλία

    Η Βραζιλία συγκλονίσθηκε χθες από πολύωρες διαδηλώσεις κοινωνικής δυσαρέσκειας, τις σημαντικότερες εδώ και 21 χρόνια, που επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας και στο Ρίο εξελίχθηκαν βίαια.

    Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχει γνωρίσει η Βραζιλία μετά το 1992, όταν ξέσπασε κύμα λαϊκής οργής κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης του τότε προέδρου Φερνάντο Κολόρ ντε Μέλο, ο οποίος παραιτήθηκε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του δίκης στη Γερουσία.

    Οι διαδηλωτές οργανώθηκαν μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στις μεγάλες πόλεις της χώρας, κατεβάζοντας στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους. "Πρόκειται για νέους κυρίως που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του στα πολιτικά κόμματα", δήλωναν οι πολιτικοί αναλυτές στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

    Η διαδήλωση του Ρίο, η μεγαλύτερη στη χώρα, συγκέντρωσε 100.000 ανθρώπους, οι οποίοι αρχικά διαμαρτύρονταν για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες για την οργάνωση του Μουντιάλ 2014. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πήραν βίαιη τροπή κατά τη διάρκεια της νύκτας, όταν δεκάδες διαδηλωτές επέδραμαν κατά του κοινοβουλίου της πολιτείας του Ρίο. Ειδικές δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας διέλυσαν το πλήθος κάνοντας χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ και προχώρησαν σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων.

    [05] Ένας 46χρονος παρέσυρε με φορτηγό την εν διαστάσει σύζυγο του

    Σε τραγωδία κινδύνευσε να μετατραπεί οικογενειακό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη. Ένας 46χρονος παρέσυρε με φορτηγό και τραυμάτισε σοβαρά την εν διαστάσει του σύζυγο, ύστερα από καβγά που είχαν μεταξύ τους. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού του αντρόγυνου.

    Ο 46χρονος μετέφερε αρχικά τη γυναίκα στο Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

    Ο καβγάς εκτιμάται ότι ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του άντρα να πάρει από την 45χρονη γυναίκα το ανήλικο παιδί τους. Όπως έγινε γνωστό, αφού επιβίβασε το παιδί στο φορτηγό, έβαλε μπροστά το όχημα, παρασύροντας -τουλάχιστον δέκα μέτρα- την 45χρονη, που προσπάθησε να εμποδίσει την φυγή τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, που αναζητείται, πάτησε με το όχημα τη γυναίκα, καθώς αυτήν ήταν πεσμένη στο έδαφος.

    [06] Η τακτική του «βλέποντας και κάνοντας» είναι συχνά καλύτερη στον καρκίνο του προστάτη

    Η τακτική απλώς της περιοδικής εξέτασης ενός άνδρα, ο οποίος έχει διαγνωστεί με ένα αργά εξελισσόμενο καρκίνο του προστάτη, είναι πιο αποτελεσματική και φθηνή σε σχέση με την πιο δραστική τακτική της άμεσης χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου ή της διενέργειας ακτινοβολιών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Η μελέτη έρχεται να ενισχύσει προηγούμενες έρευνες, που επίσης έχουν καταλήξει στη διαπίστωση ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερα ο γιατρός και ο ασθενής να μη βιάζονται, αλλά να ακολουθούν την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας».

    Οι Αμερικανοί επιστήμονες συνέκριναν τρεις εναλλακτικές λύσεις: την άμεση αντιμετώπιση (χειρουργείο και ακτινοβολίες), την ενεργητική παρακολούθηση του ασθενούς (τεστ αίματος PSA κάθε τρεις μήνες, συχνές βιοψίες του προστάτη κ.α.), καθώς και την πιο παθητική τακτική της αναμονής (τεστ PSA κάθε έξι μήνες και τεστ οστών κάθε πέντε χρόνια).

    [07] «Ασημένια» η Βάσω Βουγιούκα

    Η Βάσω Βουγιούκα πρόσθεσε ακόμη μία διάκριση στην ελληνική σπάθη, καθώς πέρασε το ασημένιο μετάλλιο στο λαιμό της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας του Ζάγκρεμπ.

    Στον γύρο των «64» η Βουγιούκα νίκησε άνετα 15-4 τη Ντόρα Βάργκα από την Ουγγαρία, στις «16» έκαμψε με 15-13 την αντίσταση της Γαλλίδας Σαρλότ Λεμπάχ, στα προημιτελικά επικράτησε 15-11 της Αρασέλι Ναβάρο (Ισπανία), ενώ στα ημιτελικά νίκησε 15-11 την Ιταλία Ιρένε Βέκι και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό.

    Στο ξίφος ασκήσεως ανδρών, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος σταμάτησε στους «16», καθώς ηττήθηκε 15-10 από το Βρετανό Τζέιμς Άντριου Ντέιβις, που τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης κατετάγη 66ος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 June 2013 - 6:30:25 UTC