Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα των υπαλλήλων ζήτησε η τρόικα
  • [02] Β. Σόιμπλε: Η ΕΕ πρέπει να εργαστεί ώστε να μην χρειάζεται τη συνδρομή του ΔΝΤ
  • [03] Προς ψήφιση το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες
  • [04] «Διαφυλάχθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος»
  • [05] Στους 11 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη
  • [06] Τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας
  • [07] Πρώτη συνέντευξη του Μουρίνιο στην Τσέλσι

  • [01] Διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα των υπαλλήλων ζήτησε η τρόικα

    Η πορεία όλων των προγραμμάτων, δράσεων, παρεμβάσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών εξετάστηκαν, κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, στάθηκαν ιδιαίτερα και ζήτησαν διευκρινίσεις και στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των υπαλλήλων, καθώς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 υπάλληλοι. Το θέμα αυτό, πάντως, δεν έχει κλείσει καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και τον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτοι 12.500 «διαθέσιμοι».

    Πρέπει να επισημανθεί πως πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μία ακόμη φορά επανέλαβαν κατηγορηματικά ότι το ακανθώδες ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου θα αποφασιστεί από τον πρωθυπουργό, μετά από συνεννόηση με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Να μειωθεί πιλοτικά για ένα εξάμηνο ο ΦΠΑ στην εστίαση, η πρόταση της κυβέρνησης στην τρόικα

    [02] Β. Σόιμπλε: Η ΕΕ πρέπει να εργαστεί ώστε να μην χρειάζεται τη συνδρομή του ΔΝΤ

    Έκκληση προς τους Ευρωπαίους να εργαστούν ώστε να μην χρειάζονται την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναγνωρίζοντας ότι αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη.

    «Γενικά, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την ισχυρή εστίαση του ΔΝΤ στην Ευρώπη. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο ώστε να μην έχουμε ανάγκη πλέον (την βοήθεια του ΔΝΤ)», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

    [03] Προς ψήφιση το πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες

    Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί σήμερα να αποδεχθεί την τροπολογία των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών και ότι το θέμα αυτό θα το συζητήσει αργότερα με πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας, προκάλεσε αντιδράσεις των κομμάτων,κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα διευκόλυνσης ενήμερων δανειοληπτών στην Ολομέλεια.

    «Η πρακτική των κυβερνήσεων από το 2009 και εντεύθεν είναι για το θέμα αυτό να νομοθετούν στο τέλος της χρονιάς, το τελευταίο δίμηνο, διότι αυτό λέει και η κοινή λογική. Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον και τον προβληματισμό αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του. Αυτή την ώρα δεν προτιθέμεθα να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί αργότερα αφού έχουν υπάρξει και όλες οι συνεννοήσεις όπως προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα», δήλωσε ο υπουργός.

    Νωρίτερα εξηγώντας γιατί ψηφίζει το νομοσχέδιο ο εισηγητής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής είχε επισημάνει ότι οι πολίτες είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους διαφορετικά και σήμερα αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν απέναντι στις τράπεζες.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση την ίδια ώρα που ανοίγει το θέμα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών, φέρνει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο χωρίς όμως να έχει προσκομίσει στοιχεία για την κλιμάκωση των κόκκινων δανείων.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης είπε ότι το θέμα των πλειστηριασμών το άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση με άκομψο τρόπο και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση.

    Την πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο ξεκαθάρισε η Ραχήλ Μακρή.

    «Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στο σύνολο των παράνομων και τοκογλυφικών όρων που έχουν θέσει οι τράπεζες», δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος και κατήγγειλε ότι οι δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνουν πλήθος καταχρηστικών όρων.

    «Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθείτε επιδιώκεται να δοθεί μια ρεαλιστική λύση, μια προοπτική διευκόλυνσης των δανειοληπτών. Όμως οι στόχοι δεν εκπληρούνται ούτε και οι ανάγκες ικανοποιούνται στο βαθμό που θα έπρεπε», δήλωσε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη επισημαίνοντας ότι απαιτούνται σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις.

    «Εμείς υποστηρίζουμε τη ρητή απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και επανέφερε την πρόταση για κούρεμα των δανείων. «Δεν συμφωνούμε τα λαϊκά στρώματα να δανείζονται για να καλύπτουν ανάγκες υγείας και παιδείας», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

    [04] «Διαφυλάχθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος»

    Mε τα μέτρα ανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσης τραπεζών διαφυλάχθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος υπό πρωτοφανώς δυσχερείς συνθήκες και προστατεύθηκαν πλήρως οι καταθέσεις, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος απευθύνοντας χαιρετισμό σε Ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Διοικητικών Επιστημών με θέμα: «Η θεσμική θέση και λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος στα πλαίσια της Ελληνικής Πολιτείας και του Ευρωσυστήματος».

    Ο ίδιος εξήρε την ανεξαρτησία της ΤτΕ η οποία αποτελεί όπως είπε θεμελιώδες στοιχείο της λειτουργίας της. Όπως ανέφερε ως μέλος του Ευρωσυστήματος, η Τράπεζα μετέχει της ανεξαρτησίας του, που κατοχυρώνεται από το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά και από το εθνικό δίκαιο, και δη το Καταστατικό της Τράπεζας, καθιερώνεται η ανεξαρτησία της και σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές της εντός της ελληνικής έννομης τάξης.

    [05] Στους 11 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη

    Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη αυξήθηκε περισσότερο σήμερα, μετά την ανακάλυψη μίας σορού στη Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ χιλιάδες άλλοι κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην ανατολική Γερμανία μετά την κατάρρευση αντιπλημμυρικού φράγματος από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Έλβα.

    Οι ραγδαίες βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων και την αποστολή του καθαρισμού του πεδίου, ενώ τα πολλά πεσμένα δένδρα προκαλούν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών.

    Στη γειτονική Γερμανία, οι απομακρύνσεις κατοίκων συνεχίζονται στο βαρύτατα πληγέν κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, καθώς ο ποταμός Έλβας παρέσυρε ένα υδατόφραγμα στο Φίσμπεκ, προκαλώντας την απορροή 1.000 τόννων νερού. Περίπου 3.000 άνθρωποι που ζούσαν στην περιφέρεια του Στένταλ χρειάσθηκε να απομακρυνθούν, ενώ σχεδιάζονται και περαιτέρω απομακρύνσεις.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [06] Τις θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας

    «Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, απαντά στην ανάγκη σήμερα να παρθούν μια σειρά μέτρων ανακούφισης» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματός του για την ανεργία στους Αγίους Αναργύρους, τόνισε πως το ΚΚΕ ξεκινά από τη Δυτική Αττική, «όπου η ανεργία τσακίζει κόκαλα με τα ποσοστά να ανεβαίνουν πολύ πάνω από το ανατριχιαστικό πανελλαδικό ποσοστό του 27%, τον αγώνα για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που αφορά κάθε εργάτη και κάθε λαϊκή οικογένεια».

    «Αυτόν τον αγώνα δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε έως την τελική εξάλειψη της ανεργίας, για μια κοινωνία όπου ο λαός, η ίδια η εργατική τάξη θα είναι στην εξουσία» διεμήνυσε.

    [07] Πρώτη συνέντευξη του Μουρίνιο στην Τσέλσι

    Πριν από εννέα χρόνια, η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Ζοζέ Μουρίνιο ως προπονητή της Τσέλσι είχε αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα, γιατί τότε ειπώθηκε για πρώτη φορά η φράση "Special One", ο "Εκλεκτός", που απο τότε συνοδεύει τον Πορτογάλο. Περίπου 250 δημοσιογράφοι απ' όλον τον κόσμο βρέθηκαν σήμερα στο "Στάμφορντ Μπριτζ", όχι απαραίτητα ευελπιστώντας σε κάτι ανάλογο.

    Όμως, η δεύτερη... πρεμιέρα του Μουρίνιο στην Τσέλσι ήταν δεδομένο ότι θα βγάλει νέες "ατάκες", λιγότερο ιστορικές, ωστόσο έχει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον να παρίσταται κανείς σε μία τέτοια ομιλία του 50χρονου προπονητή. «Προσπαθώ να σας δώσω αυτό που θέλετε, αλλά δεν μπορώ να έχω πάντα μια καλή ατάκα!» δικαιολογήθηκε ο Μουρίνιο, όταν ρωτήθηκε αν προβλέπεται κάτι... παρόμοιο με το "Special One" για σήμερα!

    «Αυτή τη στιγμή θέλω να δουλέψω. Είμαι ταπεινός, όσο κι αν μερικές φορές φαίνεται το αντίθετο, όμως είμαι» πρόσθεσε ο πρώην προπονητής της Ιντερ και της Ρεάλ Μαδρίτης και αναφέρθηκε στις προσδοκίες του για τη νέα Τσέλσι που δημιουργεί: «Το 2004 η μεγάλη δύναμη ήταν η Αρσεναλ, που είχε κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα και είχε φανταστική ομάδα. Τώρα η εικόνα είναι διαφορετική. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι πήραν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα, η Αρσεναλ και η Τότεναμ ανεβαίνουν, ενώ κι η Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς θα είναι ανταγωνιστική. Αν διάλεγα παρατσούκλι γι' αυτή τη σεζόν θα έλεγα ότι είμαι "ο χαρούμενος"!», είπε ο Μουρίνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 June 2013 - 18:30:21 UTC