Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιβαρυμένη σήμερα η ατμόσφαιρα στην Αττική
  • [02] ΟΟΣΑ: Σταθερά θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας
  • [03] Δεν επιδιώκουμε μείωση του κατώτατου μισθού, τονίζει ο ΣΕΒ
  • [04] Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής ο Φ. Κουβέλης
  • [05] "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι κατασχέσεις είναι προ των θυρών", εκτιμά η Λ. Κατσέλη
  • [06] Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή για τη μαύρη επέτειο της σφαγής του Διστόμου

  • [01] Επιβαρυμένη σήμερα η ατμόσφαιρα στην Αττική

    Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, εξαιτίας της σημερινής υπέρβασης του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης της ατμόσφαιρας της Αθήνας, ενώ όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, σταδιακή μείωση των τιμών αναμένεται από το απόγευμα.

    Ειδικότερα, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

    Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

    [02] ΟΟΣΑ: Σταθερά θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία είναι οι μόνες μεγάλες οικονομίες στις οποίες καταγράφεται μια σταθεροποίηση της ανάπτυξης, σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

    Σύμφωνα με τους δείκτες αυτούς, η Ελλάδα φαίνεται να συνεχίζει σε μια σταθερά θετική πορεία.

    Με βάση το 100, για τον Ιανουάριο 2013, η καμπύλη της ανάπτυξης πέρασε στο 100,6 τον Φεβρουάριο, στο 101,1 τον Μάρτιο και στο 101,5 τον Απρίλιο.

    Για το σύνολο της ευρωζώνης η τάση αυτή συνεχίζει να είναι θετική.

    [03] Δεν επιδιώκουμε μείωση του κατώτατου μισθού, τονίζει ο ΣΕΒ

    Τη θέση ότι ο ΣΕΒ δεν θέλει ούτε επιδιώκει οποιαδήποτε νέα μείωση του κατωτάτου μισθού, επαναλαμβάνει ο Σύνδεσμος σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή σχετικό δημοσίευμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που επικαλείται θέσεις του εκτελεστικού αντιπρόεδρου του ΣΕΒ οι οποίες, όπως τονίζεται, ουδέποτε διατυπώθηκαν.

    «Μόνο ως προβοκατόρικες μπορούν να χαρακτηρισθούν οι "πληροφορίες" περί δήθεν προσπάθειας του ΣΕΒ να υπαγορεύσει περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

    [04] Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής ο Φ. Κουβέλης

    Κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του χώρου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στον δήμαρχο Καισαριανής Αντώνη Καμπάκα, καθώς και σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής για τη φημολογούμενη «αξιοποίησή» του μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

    ΟΦώτης Κουβέλης πρόσθεσε ότι «ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα».

    [05] "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι κατασχέσεις είναι προ των θυρών", εκτιμά η Λ. Κατσέλη

    Σημαντικές διατάξεις του νόμου 3869/10 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που είχαν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και έχουν αποτελέσει δίχτυ προστασία και ασφάλειας για χιλιάδες καταναλωτές, τροποποιεί επί τα χείρω, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, το σχέδιο νόμου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

    Η κα Κατσέλη, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με εκπροσώπους Ενώσεων και Ομοσπονδιών Δανειοληπτών και Καταναλωτών, εξέφρασε την αντίθεσή της στο γεγονός ότι στα άρθρα 11, 12 και 13 καθίσταται υποχρεωτική η πληρωμή ελάχιστης μηνιαίας καταβολής τουλάχιστον του 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης -και πάντως όχι λιγότερο από 40 ευρώ το μήνα- από ανθρώπους που προσφεύγουν στον νόμο γιατί βρίσκονται σε μόνιμη και έκδηλη αδυναμία πληρωμής οφειλών.

    Η επιβολή της μηνιαίας δόσης προωθείται, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη για να καλύψει το πρόβλημα των αυξανόμενων επισφαλειών των τραπεζών, "ωραιοποιώντας" τα λογιστικά βιβλία τους. Με τη συνεχιζόμενη πληρωμή -έστω και στα χαρτιά- μηνιαίων δόσεων, οι τράπεζες μπορούν να εξακολουθούν να εμφανίζουν τα δάνεια αυτά -πολλά εκ των οποίων είναι τιτλοποιημένα- ως ενήμερα και όχι ως κόκκινα.

    Οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική και μόνιμη αδυναμία επιβαρύνονται, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, ακόμα περισσότερο αντί να ανακουφιστούν και να διευκολυνθούν ώστε να κάνουν χρήση του νόμου 3869/10.

    "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι κατασχέσεις είναι προ των θυρών και ότι σύντομα θα αυξηθεί το ύψος της υποχρεωτικής μηνιαίας επιβολής από το 10% στο 20 ή 30% με μία τροπολογία που θα περάσει βράδυ στη Βουλή" ανέφερε η κ. Κατσέλη

    [06] Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή για τη μαύρη επέτειο της σφαγής του Διστόμου

    Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, τήρησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

    Τη σχετική πρόταση υπέβαλε πρώτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, θυμίζοντας ότι σήμερα είναι η μαύρη επέτειος και ζητώντας η Βουλή να στείλει μήνυμα για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων. Οι βουλευτές των κομμάτων συμφώνησαν με την πρόταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 June 2013 - 14:30:22 UTC